سید رضا موسوی مشکینی روز پنجشنبه در گفتوگو با ایرنا گزارشی از برنامه ها و اقدامات این اداره کل در سال ۱۳۹۹ ارائه کرد و افزود: در سال گذشته مکان مناسب جهت احداث سایت پسماندهای صنعتی و ویژه استان قم پس از طی مراحل کارشناسی و قانونی به تصویب رسید و سرمایه گذار صلاحیت دار آن نیز تعیین شد که در روز دوم اردیبهشت ماه امسال همزمان با روز جهانی زمین پاک عملیات اجرایی آن با حضور استاندار قم آغاز شد.
وی از انتقال پسماندهای ویژه و صنعتی استان قم به مراکز مجاز امحای کشور به میزان حدود ۴۵ تن در سال گذشته و الزام واحدهای صنعتی به ثبت نام در سامانه iranemp.ir (سامانه مدیریت پسماندها) خبر داد و گفت: پارسال با ایجاد یک ناحیه صنعتی در منطقه بیدهند و توسعه ۴ شهرک و ناحیه صنعتی خورآباد، سیرو، شهاب و قنوات موافقت شده است.
یک چهارم سال گذشته، هوای قم ناسالم بود
وی با بیان اینکه در سال ۹۹ بیش از یک هزار بازدید از واحدهای صنعتی به صورت شبانه روزی و سرزده انجام شد و بیش از ۴۰۰ مورد اخطاریه رفع آلودگی برای آنها صادر شدهاست، خاطرنشان کرد: در سال گذشته همچنین حدود ۷۰۰ مورد استعلام جهت تأسیس و بهره برداری از واحدهای صنعتی، کشاورزی و خدماتی از این اداره کل صورت پذیرفته که با حدود ۱۰ درصد از استعلام ها مخالفت شدهاست.
موسوی با اشاره به شناسایی بیش از ۳۰۰ گاراژ ضایعاتی متخلف در سطح شهر قم و همکاری در پلمب بیش از ۱۳۰ واحد از آنها در سال گذشته تصریح کرد: در سال ۹۹ وضعیت هوای شهر قم ۲۷۷ روز پاک و قابل قبول و ۸۹ روز ناسالم برای گروه های حساس و عموم مردم بود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به پیگیری ثبت گنبد نمکی شهر قم به عنوان اثر طبیعی ملی و ثبت نخستین ژئوپارک استان در منطقه کوه دوبرادران، گفت: در سال گذشته در حوزه تخلفات شکار و صید حدود ۷۰۰ قطعه پرنده و ۲ عدد پستاندار از شکارچیان کشف شده، ۶ نفر شکارچی پیش از شروع به شکار دستگیر شده و حدود ۴۰۰ مورد تخلفات خرید و فروش جانوران وحشی کشف و با متخلفان برخورد شده است.
تشکیل ۵۵ پرونده تخلفات زیست محیطی در مجامع قضایی قم در سال ۹۹
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان قم از نصب پنل های خورشیدی در پاسگاه محیط بانی سمندری و راه اندازی مجدد پاسگاه محیط بانی راهجرد در منطقه حفاظت شده پلنگ دره در سال گذشته خبر داد و گفت: در سال ۹۹ در حوزه محیط زیست انسانی ۲۹ پرونده و در حوزه محیط زیست طبیعی ۲۶ پرونده در مجامع قضایی تشکیل شدهاست.
موسوی با اشاره به برنامهها و اقدامات آموزشی و فرهنگی اداره کل حفاظت محیط زیست استان قم در سال ۹۹ نیز خاطرنشان کرد: برگزاری دوره های آموزشی متعدد عمومی و تخصصی برای کارکنان اداره کل، برگزاری کارگاه های آموزشی ویژه رابطین مدیریت سبز دستگاههای اجرایی و برگزاری ۱۱ جلسه اتاق فکر با حضور اعضای تشکل ها و فعالان زیست محیطی استان قم از جمله این اقدامات است.
وی در ادامه افزود: در سال گذشته همچنین کارگاههای آموزشی حضوری و مجازی برای دبیران انسان و محیط زیست آموزش و پرورش، آموزشیاران نهضت سوادآموزی، دبیران شورای امر به معروف ادارات دولتی، مربیان پیش دبستانی، مربیان سلامت مدارس و مسؤولین HSE واحد های صنعتی، با هدف ارتقاء سواد و آگاهی زیست محیطی در میان اقشار مختلف جامعه برگزار شدهاست.
اداره کل حفاظت محیط زیست از کمبود شدید اعتبارات و نیروی انسانی رنج می برد
وی با اشاره به رویکرد این اداره کل در راستای همکاری و تعامل گسترده با رسانه ها، برگزاری نشست های خبری و تهیه اخبار و گزارش های متعدد از وضعیت زیست محیطی استان را مورد توجه قرار داد و گفت: در سال ۹۹ ضمن برگزاری دو مسابقه پیامکی و دو مسابقه نقاشی در سطح استان در مناسبت های مختلف، دو مرحله نظرسنجی مردمی با موضوعات زیست محیطی نیز به انجام رسید.
وی در پایان از کمبود شدید اعتبارات و منابع مالی و همچنین تعداد نیروی انسانی به ویژه در حوزه یگان حفاظت در استان قم گلایه کرد و گفت: در سالهای اخیر برای بهبود وضعیت اعتبارات و نیروی انسانی در این اداره کل تلاشهای بسیاری صورت گرفته و تا حدودی کاستیهای متعدد در حوزه های گوناگون ترمیم شدهاست.