سنندج - ایرنا - برگزاری بیست و چهارمین نشست انجمن عکاسی و کارگاه آموزشی قصه‌های ۹۰ ثانیه‌ای، ۲ خبر کوتاه از کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان کردستان است.

به گزارش ایرنا، بیست و چهارمین جلسه انجمن عکاسی کانون استان کردستان با موضوع "جادوی نور در عکاسی" با حضور اعضای فعال انجمن عکاسی استان و با حضور مامک یحیی‌پور، رییس گروه هنرهای تجسمی کانون کشور و تدریس مریم آل مومن برگزار شد.

مریم آل مومن، جلسه را با تعریف واژه فتوگرافی آغاز کرد و یادآور شد: فتوگرافی به معنی طراحی با نور است و اگر نور نباشد عکاسی هم وجود ندارد.

وی در ادامه تقسیم بندی نور را توضیح داد و اضافه کرد: نور به ۲ دسته نور طبیعی و مصنوعی تقسیم می‌شود، نور طبیعی همان نور خورشید است و نور مصنوعی نور دست ساز بشر است.

مامک یحیی پور نیز در این نشست اظهار داشت: در اصل عکاسی همان نقاشی کردن است، اما این بار نور است که نقش می‌زند و با نفوذ خود زیبایی‌های بصری را برای ما در یک سطح ۲ بعدی قابل رویت می‌کند.

وی یادآور شد: باید توجه داشته باشیم شدت و کیفیت نور در عکاسی تحت تاثیر عوامل زیادی بوده و نورپردازی یک مهارت اساسی در عکاسی است.

برگزاری کارگاه آموزشی قصه‌های ۹۰ ثانیه‌ای

مربیان کانون استان کردستان در کارگاه آموزشی قصه‌های ۹۰ ثانیه‌ای که با حضور صادق کیانی مقدم، مسئول بخش ۹۰ ثانیه بیست و سومین جشنواره بین المللی قصه گویی که در فضای اسکای روم برگزار شد، شرکت کردند.

در این گارکاه یک ساعته کیانی‌مقدم در سخنانی اظهار داشت: باید در قصه‌های ۹۰ ثانیه‌ای از خاطره‌گویی برهیز کرده و از قصه‌های زندگی خود یا زندگی دیگران برای قصه‌گویی استفاده کنید؛ اگر خاطره‌ای از زندگی دیگران دارید باید در قالب قصه، آن را بیان کنید.

وی افزود: خلاقیت نکته مهم قصه‌گویی ۹۰ ثانیه‌ای است مثلا استفاده از تکنیک اوریگامی می‌تواند در اجرای بهتر قصه‌های ۹۰ ثانیه بسیار کمک کننده باشد.

مسئول بخش ۹۰ ثانیه بیست و سومین جشنواره بین المللی قصه گویی گفت: قصه‌گویی ۹۰ ثانیه‌ای هم مانند هر قصه‌گویی دیگری باید دارای شروع، پایان، سیر روایت، اوج و شخصیت باشد.

مدرس کارگاه یادآور شد: شیوه اجرا، لحن، ورود به قصه و مهم‌تر از همه خلاقیت در قصه گویی ۹۰ ثانیه‌ای اهمیت دارند.

بیست‌ و سومین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی در بخش‌های ملی، بین‌المللی، قصه‌گویی برتر، ۹۰ ثانیه‌ای و پادکست برگزار می‌شود. ۲۱ مرکز فرهنگی و هنری ثابت و چهار کتابخانه سیار روستایی به کودکان و نوجوانان استان کردستان خدمات‌رسانی می‌کنند.

در حال حاضر ۴۰ هزار کودک و نوجوان در سطح استان عضو کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان هستند که در ۲۰ مرکز ثابت و چهار کتابخانه سیار روستایی آموزش می‌بینند.