شهرکرد - ایرنا - استاندار چهارمحال و بختیاری با تاکید بر ضرورت ایجاد گفتمان میان شوراها و دستگاه‌های اجرایی گفت: اگر مسائل و مشکلات در جلسات مشترک بررسی شود، دغدغه‌ها برطرف می‌شود چرا که آگاهی نداشتن از حدود اختیارات و وظایف یکدیگر و منتقل نشدن صحیح اطلاعات بخش مهمی از اختلافات را شکل می‌دهد.

اقبال عباسی روز پنج‌شنبه در نشست با اعضای شورای اسلامی چهارمحال و بختیاری با اشاره به گلایه‌مندی برخی اعضای شوراها از مسئولان دستگاه‌های اجرایی افزود: این مورد به طور برعکس نیز صادق است و باید به منظور رفع این دغدغه‌ها و نگرانی‌ها، دوره‌های آموزشی کاملی برای اعضای شوراها در نظر گرفته شود تا اطلاعات کافی در خصوص وظایف و حدود اختیارات شورا به درستی تبیین شود.

عباسی تصریح کرد: بیان مشکلات و ارائه راهکارها باید در چارچوب وظایف انجام شود و زمانی که نشستی مشترک میان ۲ حوزه شورا و مسئولین برگزار می‌شود می‌توان علاوه بر طرح مشکلات به دنبال اقدامات مهم برای حل این مشکلات نیز بود.

وی با اشاره به وجود نقص و ایرادات در برخی قوانین مربوط به شوراهای اسلامی و نوع برقراری ارتباط آنان با دستگاه‌های اجرایی افزود: شورا به این دلیل تشکیل نشده است که هر درخواستی را تایید کند و یا به تایید هر دستگاهی خارج از قوانین تعیین شده، عمل کند.

استاندار چهارمحال و بختیاری گفت: اگر روابط میان مردم، شورا و مسئولین به درستی تعریف و تبیین نشود روال ناقص این چند دوره گذشته همچنان برقرار خواهد بود و امکان پاسخ به انتظارات و توقعات مردم، شورا و دستگاه‌ها از یکدیگر فراهم نمی‌شود.

عباسی با بیان اینکه مردم باید بدانند وظیفه شورا چیست و شورا نیز باید بر وظایف خود در قبال مردم و مسئولین آگاهی داشته باشد، اضافه کرد: مسئولین نیز باید وظایف قانونی شورا را بدانند و اگر این حدود وظایف به خوبی مشخص شود به همان اندازه توقعات و انتظارات این سه بخش از یکدیگر نیز در چارچوب قانونی پیش خواهد رفت.

وی تصریح کرد: شوراها باید به‌گونه‌ای عمل کنند که مسئولین نیز در رویارویی با آن‌ها این موضوع را احساس کنند که این افراد نماینده جمعی هستند که می‌خواهند در چارچوب وظایف، مشکلات و مسائل را مطرح و برای حل آن به دستگاه اجرایی کمک کنند.

استاندار چهارمحال و بختیاری رعایت سلسله مراتب در امور مربوط به شوراها را تاکید و تصریح کرد: برهم خوردن این سلسله مراتب ممکن است ناخواسته نارضایتی‌هایی را به وجود آورد از این رو لازم است مسائل در شوراهای بخش، شهرستان و استان بر مبانی فرآیندهای تعریف‌شده پیش برود.

وی در ادامه به برخی موازی کاری‌های مطرح‌شده در مورد اقدامات شهرداری‌ها و دستگاه‌های خدمات‌رسان اشاره کرد و گفت: معتقد هستیم مدیریت شهری باید واحد باشد و هر برنامه‌ای در شهر باید با نظر و اجازه شهرداری انجام شود که این امر از یک سو نیازمند ایجاد واحدهای مختلف خدماتی در شهرداری‌هاست و از طرفی دیگر باید با تصویب قانون جامع مدیریت شهری همراه شود که همچنان مشکلاتی بر سر راه تصویب این قانون وجود دارد.

عباسی با اشاره به اینکه شوراها اگر پیشنهادی برای حل مشکل و معضلی دارند می‌توانند طرح آن را به دستگاه مرتبط ارائه و پیشنهاد دهند، افزود: تفاهم‌نامه‌های که در این راستا منعقد می‌شود به این معنا است که هر دو طرف ملزم به پذیرش تعهداتی هستند در حالی که شوراها نمی‌توانند به صورت جداگانه برای این‌گونه تفاهم‌نامه‌ها درخواست اختصاص اعتبار داشته باشند.

وی با بیان اینکه نامزدهای شوراها باید در زمان تبلیغات بر مبنای شرح وظایف با مردم قرار بگذارند، یادآور شد: اگر بر اساس چارچوب‌های تعریف شده این قرارها مشخص شود در آینده مردم نیز توقعاتی خارج از وظایف از شورا نخواهند داشت.

استاندار چهارمحال و بختیاری همچنین در خصوص مشکلات پیش‌آمده در طرح انتقال صنایع مزاحم و نیمه مزاحم شهر سامان و اختلاف این مجموعه با راه و شهرسازی گفت: تخلفات صورت گرفته در این مورد  باید پیگیری شود و شهرداری نیز موظف است مراحل آماده‌سازی زمین را طبق توافقات انجام دهد و اگر پس از انجام این مراحل بازهم مشکلی وجود داشت موضوع به استانداری منتقل شود تا دوباره بررسی و رسیدگی شود.

عباسی در پاسخ به طرح کمبود سیمان در برخی شهرستان‌ها نیز یادآور شد: نحوه واگذاری مازاد تولید کارخانه سیمان شهرکرد به عاملان فروش در نقاط مختلف استان به‌ زودی به صورت دقیق بررسی خواهد شد.

به گزارش ایرنا، تبدیل شوراها از یک نهاد تصمیم گیرنده به یک نهاد مشورتی، نقص قوانین در خصوص شرح وظایف شوراها، متصل نبودن استان به خطوط راه‌آهن و تزریق نشدن به موقع مواد اولیه، مشکلات قانونی در خصوص تقسیم‌بندی اراضی کشاورزی، محصور شدن شهرهای استان با اراضی کشاورزی و وجود مشکلات برای اجرای طرح‌های توسعه‌ای، گرانی زمین در شهرها و خشک‌سالی و کمبود آب آشامیدنی از جمله مواردی بود که هریک اعضای حاضر در نشست شورای اسلامی استان به نمایندگی از شهرستان‌های مختلف به طرح و بررسی آن پرداختند.