به گزارش روز پنجشنبه روابط عمومی و اطلاعرسانی دانشگاه بیرجند، عضو هیات علمی گروه آموزشی مهندسی مکانیک این دانشگاه که پس از یک سال موفق به طراحی و ساخت دستگاه تولید ماسک سهلایه پزشکی شده است، گفت: تولید انبوه ماسک سه لایه پزشکی با استفاده از این دستگاه آغاز شد.
دکتر سید علی میربزرگی افزود: این دستگاه قادر است در هر دقیقه ۱۰۰ عدد بدنه ماسک تولید کند، با این حال گلوگاه خط تولید ماسک مربوط به فرایند اتصال کش یا حلقههای گوش بوده که فرایندی زمانبر است و در حال حاضر میتوانیم روزانه بالغ بر ۵ هزار عدد ماسک را تولید کنیم.
وی با ابراز خرسندی از تولید فراوان ماسک در کشور و تامین نیاز مردم اظهار داشت: اکثر دستگاههای تولید ماسک در کشور وارداتی است و از طرف دیگر دستگاههای ساخت داخل بعضا ماسکهایی با کیفیت پایین تولید و عرضه میکنند که لازم است ضمن حمایت از شرکتهای دانش بنیان، سطح کیفیت این ماسکها بالا برود و از خروج ارز بابت واردات دستگاههای خارجی جلوگیری شود.
مدیرعامل شرکت علم و فناوری پیتک آسا با تشکر از حمایتهای دانشگاه بیرجند برای طراحی و ساخت این دستگاه گفت: انتظار داریم سازمان غذا و دارو نیز حمایت لازم برای اخذ کد IMED توسط این شرکت را به عمل آورد.
وی انگیزه اولیه طراحی و ساخت این دستگاه را فقدان ماسک سه لایه پزشکی در ابتدای شیوع کرونا در کشور دانست و بیان کرد: بالغ بر ۳۵۰ میلیون تومان برای ساخت این دستگاه هزینه شده است که بخشی از هزینه ساخت دستگاه از طریق وام صندوق پژوهش و توسعه استان و مابقی آن به صورت شخصی تامین شده است که در صورت نبود امکان فروش محصول تولیدی پرداخت وام دریافتی با مشکل مواجه خواهد شد.
میربزرگی در توضیح مراحل ساخت این دستگاه گفت: بخش زیادی از قطعات این دستگاه در کارگاه مکانیک دانشگاه بیرجند ساخته و مابقی برونسپاری شده است.
وی از معاونت پژوهشی دانشگاه بیرجند، دانشکده مهندسی، گروه مکانیک، مهندسین کارگاه مکانیک و صندوق پژوهش استان تقدیر و تشکر کرد.