به گزارش ایرنا، شهر تهران از نقاط قرمز کشور در مبارزه با کرونا است و واکسیناسیون بهعنوان تنها راه علاج جدی این ویروس با اولویت بندی گروه ها و اقشار آسیب پذیر از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در حال انجام است؛ سند ملی واکسیناسیون در ستاد ملی مقابله با کرونا تهیه و منتشر شده که بسیاری از اولویت ها برای تزریق واکسن در استان تهران در انطباق با این سند ملی است.
سه معاون بهداشتی دانشگاههای علوم پزشکی تهران، شهید بهشتی و ایران در آذرماه گذشته اولویتبندی تزریق واکسنهای وارداتی کرونا در استان تهران را مشخص کردند که بر اساس آن ۸۰۰ هزار نفر در اولویت اول قرار دارند.
کادر درمان، پاکبانان و سالمندان از جمله اولویت های نخست دریافت واکسن هستند اما در روزهای اخیر اخبار ناخوشایندی از روند سواستفاده از واکسن سالمندان و پاکبانان در کشور به گوش می رسد.
پس از انتشار اخبار سوء استفاده از واکسن کرونا در استان های گلستان و خوزستان، اینبار در اخباری از سوء استفاده از سهمیه واکسن. پاکبانان در تهران، منتشر شد.
براساس این اخبار، «بیش از ۷۰ کارمند و کارگر زن و مرد شهرداری منطقه ۶ تهران سهمیه واکسن پاکبانها را به خود تزریق کردهاند.» موضوعی که موجی از اعتراض و گلایه مندی از مدیریت شهری تهران را دربر داشت و شهروندان در فضای مجازی به ویژه توییتر، نسبت به این موضوع واکنش نشان دادند.
در پی این اعتراض و گلایه مندی، «پیروز حناچی» شهردار تهران دیروز به این موضوع واکنش نشان داد و در صفحه شخصی خود در توییتر نوشت: «از رسانهها بابت حساسیتها ممنونم؛ داده های تزریق واکسن در شهرداری تهران فوراً بررسی خواهد شد و در صورت مشاهده تخلف، افراد خاطی احتمالی، علاوه بر برخورد به مراجع ذیصلاح معرفی خواهند شد؛ دستور داده ام اسامی دریافت کنندگان در سایت شفاف بارگذاری شود».
این واکنش توییتری شهردار تهران شائبه ها را به واقعیت نزدیک تر کرد و واکنش اعضای شورای اسلامی شهر تهران را که این روزها درگیر موضوع تایید صلاحیت های خود برای انتخابات پیش روی شوراهای شهر هستند را در پی داشت.
نوشدارو بعد مرگ سهراب
در این ارتباط "حجت نظری" عضو شورای اسلامی شهر تهران در گفتوگو با خبرنگار ایرنا در این خصوص از تعلل شهرداری در انتشار اسامی دریافت کنندگان واکسن کرونا انتقاد کرد.
او گفت که طی یک ماه گذشته دوبار در تذکراتی که در صحن شورا داشتم، تاکید کردم که هم ستاد ملی مقابله با کرونا و هم شهرداری تهران باید اسامی دریافت کنندگان واکسن کرونا را به طور شفاف اعلام کنند اما متاسفانه شهرداری هم به این موضوع توجهی نداشت.
به گفته نظری، آنچه امروز درباره تزریق خارج از نوبت واکسن کرونا مطرح شده صرف نظر از اینکه چقدر صحت داشته یا نه، درواقع پیامد بیتوجهی به تذکرات قبلی است که مطرح کرده بودم.
نظری تاکید کرد که شخص شهردار تهران باید پاسخ دهد که چرا تاکنون اسامی دریافت کنندگان واکسن کرونا را در سامانه شفافیت منتشر نشده است. آیا ایشان منتظر انتشار چنین خبری بودند تا نسبت به انتشار اسامی در سامانه مذکور دستور دهند؟
نظری ضمن اینکه خواستار ورود جدی شورا به موضوع شده است، گفت که در صورت صحت، فرد یا افراد متخلف باید به دستگاه قضایی معرفی شود.
او همچنین در انتقاد دیگری اظهار داشت که سامانه شفافیت با هدف مبارزه با فساد ایجاد شده بود اما متاسفانه گویا به نوشداروی بعد از مرگ سهراب بدل شده و امیدوارم در شفاف سازی امور مربوط به شهرداری دست بالا را داشته باشد.
همچنین «الهام فخاری» عضو کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران نیز در توییتر نوشت: درحالی که واکسیناسیون پاکبانان و نیروهای خدماتی شهری هنوز تکمیل نشده و شهرداری هیچ برنامهای برای دورکاری منظم کارمندان و خدمتدهی اینترنتی به شهروندان ندارد، تزریق واکسن سهمیه پاکبانان به مدیران و برخی کارکنان خیانت است.
او تأکید کرد که شهردار تهران باید قاطع با خاطیان برخوردکند و به مردم گزارش دهد.
از سوی دیگر «علی اعطا» سخنگوی شورای شهر تهران با الصاق تصویر توئیت شهردار، توئیت کرد: از صحت و سقم موضع هنوز گزارش قابل استنادی در دست نداریم.
وی گفت: از شهردار می خواهم همچون همیشه، صادقانه و بی پرده پوشی پاسخگو باشند و گزارش روشنگرانه، شفاف وفازغ از هر ملاحظه ای در اسرع وقت ارایه کنند.
اعطا ادامه داد: اگر توضیحات روشنگر و کافی نباشد، موضوع در بالاترین سطح در شورا قابل بررسی است.
وای به روزی که بگندد نمک!
«محمدجواد حق شناس» رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شهر تهران نیز در واکنش جداگانه ای با اشاره به توئیت پیروز حناچی شهردار تهران مبنی بر بررسی فوری داده های تزریق واکسن در شهرداری تهران و برخورد با خاطیان آن در صفحه توییتر خود نوشت: هرچه بگندد نمکش میزنند، وای به روزی که بگندد نمک.
وی اعلام کرد که لازم است هر چه سریعتر گزارش برخورد با متخلفان به استحضار مردم و شورای شهر برسد.
«مجید فراهانی» دیگر عضو شورای شهر تهران هم از لزوم برخورد قضایی با سوءاستفاده کنندگان از سهمیه واکسن پاکبانها سخن گفته است.
این عضو شورای اسلامی شهر تهران خواستار برکناری متخلفان شده و طی نامهای به شهردار تهران، از شهردار درخواست کرد سوءاستفاده کنندگان از سهمیه واکسن پاکبانها به مراجع قضایی معرفی شوند و اسامی آنها در سامانه شفافیت منتشر و کسانی که تخلف کردند نیز برکنار شوند.
او با یادآوری تذکر هفته های گذشته خود به شهردار تهران، اظهار داشت که حدود ۱۰ روز پیش تذکری به شهردار تهران داده و درخواست کرده است اسامی دریافت کنندگان واکسن برای شفافیت در سامانه شفاف منتشر شود.
فراهانی عنوان کرده است که پیش بینی میشد با توجه به اینکه برخی از پاکبانها از شهروندان تبعه افغانستانی هستند، ممکن است خودشان واکسن نخواهند و یا به هر دلیلی سهمیه آنها به افراد غیر داده شود؛ در نتیجه برای جلوگیری از این اتفاق درخواست انتشار اسامی را به شهردار تهران شده بود.
شهرداری منطقه ۶ تهران: شیطنت رسانه ای است
واکنش شهردار تهران و اعضای شورا در حالی است که «علیرضا علی بخشی» معاون شهردار منطقه ۶ تهران که گفته می شود، تخلف واکسن در این منطقه رخ داده و مدیران و همسران شان از سهمیه پاکبانان استفاده کرده اند، در گفت و گو با یکی از رسانه ها، اظهار داشت که مساله پیش آمده را به شدت تکذیب می کنیم؛ این موضوع فقط شیطنت رسانه ای است و شهردار، معاونان منطقه و رده های سه و چهار مدیریتی هیچ کدام واکسن دریافت نکرده اند.
او گفته است که مقداری از سهمیه پاکبانان اضافه آمد که حدود ۱۲ دُز بود و این واکسن ها را به دیگر افرادی که در معرض ابتلا به کرونا بودند اختصاص دادیم.
معاون شهردار منطقه ۶ تهران در پاسخ به این پرسش که گفته می شود نام تعدادی زن میان افراد واکسینه شده تحت عنوان پاکبان وجود دارد، اظهار داشت: این زنان یا مسوولین غرف بازیافت یا مسوول آموزش شهروندی هستند و از آنجا که در ارتباط مستقیم با شهروندان هستند و احتمال ابتلایشان به کرونا زیاد است، واکسن های اضافی را به آنها اختصاص دادیم.
خاطیانی که عزل شدند
همچنین در آخرین واکنش به این خبر، روابط عمومی شهرداری تهران از عزل خاطیان در جریان تزریق سهمیه واکسن کرونا خبر داده و اعلام کرده است که پس از بررسی ها مشخص شد یک نفر از مسئولان نواحی اقدام به تزریق واکسن از سهمیه واکسن نموده که امروز به همراه سه نفر از همکاران ذیربط در ناحیه از سمت های خود عزل شدند.
این در حالی است که در بررسی ها مشخص شد توزیع سهمیه در یکی از مناطق منطبق بر پروتکلهای مصوب نبوده است و از این رو معاون و رییس خدمات شهری منطقه بدلیل اهمال در نظارت و عدم رعایت پروتکل ها عزل و به مراجع نظارتی معرفی شدند.
به گزارش ایرنا، انتشار اخبار سوء استفاده از سهمیه واکسن کرونای پاکبانان در شهرداری تهران در حالی است که شورای شهر به پیشنهاد «ناهید خداکرمی» عضو کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر تهران یک فوریت طرح «الزام شهرداری به خرید واکسن کرونا جهت واکسیناسیون شاغلین و فعالین حوزه های ماموریتی مدیریت شهری و گروه های آسیب پذیر مرتبط» را در دستور کار دارد و قرار است در صورت تصویب این طرح شهرداری تهران لایحه مربوطه را ارایه و واکسن تهیه کند.
بنظر می رسد؛ قاطعیت در برخورد با خاطیان، می تواند بی اعتمادی ایجاد شده در بین شهروندان را کاهش دهد و آنان را به روند ضد فساد مدیریت شهری امیدوار کند.