مشهد- ایرنا- مدیر دفتر بازار برق شرکت توزیع نیروی برق خراسان رضوی گفت: مجموع ظرفیت تولیدی نیروگاه‌های تجدیدپذیر و تجدیدناپذیر نصب شده در خراسان رضوی به ۴۰.۳۶ مگاوات رسیده است.

مهدی مرزبانی روز شنبه در گفتگو با خبرنگار ایرنا افزود: نیروگاه های تجدیدپذیر (بادی) و تجدیدناپذیر (نیروگاه های کوچک مقیاس CHP) در شهرستانهای خواف، تایباد، چناران، گناباد، قوچان، نیشابور، کاشمر و سامانه های خورشیدی (تجدیدپذیر) مشترکان برق در ۲۹ شهرستان خراسان رضوی استقرار دارند.

وی بیان کرد: علاوه بر ظرفیت فوق، حدود ۳۶.۵ مگاوات دیگر نیروگاه کوچک مقیاس CHP در شهرستانهای گناباد، قوچان و نیشابور در حال افزایش ظرفیت یا ایجاد است که انشالله در سال۱۴۰۰ به بهره برداری خواهند رسید.

وی اظهار داشت: از ابتدای سال ۱۳۹۹، موافقت نامه نصب چهار نیروگاه کوچک مقیاس CHP در مجموع به قدرت ۶.۹ مگاوات در شهرستان های قوچان، نیشابور و گناباد تمدید شده و اتصال به شبکه ۱۵ نیروگاه کوچک مقیاس شامل۲ نیروگاه بادی در خواف و ۱۳ نیروگاه خورشیدی در شهرستانهای چناران، سبزوار، خوشاب، جوین و مه ولات در مجموع به قدرت ۲۱.۳۲ مگاوات تایید شده است.

مدیر دفتر بازار برق شرکت توزیع نیروی برق خراسان رضوی گفت: ظرفیت نیروگاه های متصل به شبکه توزیع در استان شامل ۲۳ مگاوات ‌نیروگاه CHP و ۵.۳۶ مگاوات نیروگاه بادی و ۱۲.۲۷ مگاوات نیروگاه خورشیدی است که میزان انرژی تولیدی نیروگاه های CHP در سال ۱۳۹۹ به میزان ۱۰۶ گیگاوات ساعت و در سال ۱۳۹۸ به میزان ۱۰۶.۹ گیگاوات ساعت و میزان انرژی تولیدی نیروگاه های بادی و خورشیدی خراسان رضوی در سال ۱۳۹۸ به میزان ۱۷ گیگاوات ساعت و تولید انرژی این نیروگاهها در سال ۱۳۹۹ برابر ۲۴.۴ گیگاوات ساعت بوده است.

مرزبانی افزود: سهم تولید نیروگاه های CHP از انرژی مصرفی شرکت توزیع نیروی برق خراسان رضوی تا پایان سال  ۱۳۹۹ به میزان ۱.۳۲ درصد و سهم تولید نیروگاه های بادی و خورشیدی از انرژی مصرفی این شرکت تا تاریخ مزبور ۳۱ صدم درصد بوده است.

وی اظهار داشت: در حوزه بازار برق و خرید انرژی، نخستین قرارداد خرید دوجانبه انرژی در تاریخ صنعت برق کشور به ظرفیت ۱.۵ مگاوات در مهرماه سال ۱۳۹۸ و در ادامه ۱.۵ مگاوات دیگر در دیماه سال ۱۳۹۹، توسط شرکت توزیع نیروی برق خراسان رضوی منعقد شد.

مدیر دفتر بازار برق شرکت توزیع نیروی برق خراسان رضوی فعالیتهای انجام شده در سالهای ۹۸ و ۹۹ در حوزه سامانه های خورشیدی مشترکان را شامل تهیه دستورالعمل ها و چک لیستها و رویه ها، برگزاری دوره های آموزشی ویژه همکاران، بررسی طرحهای انجام شده پیمانکاران برای سامانه های جدید، بازدید از سامانه های خورشیدی کم بازده، بازدید از سامانه های خورشیدی آماده اتصال به شبکه، بازدید از سامانه های خورشیدی مستقل از شبکه، پیگیری جهت اجرای طرح جهاد روشنایی خورشیدی کرامت، نظارت بر سامانه های خورشیدی در حال احداث برشمرد.

به گزارش ایرنا،  خراسان رضوی در کنار استانهای کرمان و یزد با برخورداری از ۳۰۰ روز آفتابی در طول سال، جزو بهترین نقاط کشور برای تولید انرژی خورشیدی به شمار می‌رود. همچنین تاکنون هشت تونل بادی در شهرستانهای سبزوار، بینالود، خواف، بجنورد، نهبندان و فردوس در استانهای خراسان رضوی، خراسان شمالی و خراسان جنوبی شناسایی شده است.

تونل بادی نشتیفان خواف در خراسان رضوی با برخورداری از ظرفیت تولید برق به میزان بیش از پنج هزار مگاوات در روز یکی از بزرگترین و مستعدترین تونلهای جهان و ایران شناخته شده است، ضریب تولید این نیروگاه ۶۰ درصد و حدود دو برابر نیروگاههای بادی دنیا است و سرعت باد در این منطقه بین ۱۰ تا ۱۲ متر در ثانیه است.

از دیگر نیروگاه‌های بادی مهم خراسان رضوی، نیروگاه بینالود نیشابور است که هم اکنون روزانه ۳۰ مگاوات برق تولید می‌کند و عملیات اجرایی طرح توسعه آن در حال اجرا است که اعتبار مورد نیاز برای توسعه این نیروگاه بادی حدود ۹۰۰ میلیون دلار است.

برچسب‌ها