تنور انتخابات از زمان آغاز ثبت نام داوطلبان انتخاباتی شوراهای مناطق شهری گناباد در سه ماه پایانی سال گذشته در این شهرستان تاحدودی روشن شده بود که با اتمام روند ثبت نام و آغاز فرایند رسیدگی به صلاحیت ها به تدریج رو به گرمی نهاد.
در این میان فضای مجازی و کانالهای تلگرامی محلی با انعکاس روند ثبت نام و معرفی متقاضیان داوطلبی انتخاباتی شوراهای اسلامی شهری و روستایی در فرمانداری گناباد و بخشداریهای کاخک و مرکزی به نوبه خود در تهییج مردم و گرم کردن تنور انتخابات نقش آفرین بودند که اکنون با مشخص شدن افراد تایید صلاحیت شده، مباحث انتخاباتی به مقوله داغ فضای مجازی تبدیل شده است.
از مجموع ۱۰۵ داوطلبی که در موعد مقرر برای حضور در انتخابات شوراهای اسلامی مناطق شهری گناباد نامنویسی کرده بودند، هشت نفر انصراف دادند و صلاحیت ۱۴ نفر در هیاتهای اجرایی و نظارت رد شد و از ۹۷ داوطلب انتخابات شوراهای اسلامی مناطق شهری این شهرستان صلاحیت ۸۳ نفر تایید شد.
۴۵۶ نفر نیز در ششمین دوره انتخابات شوراهای اسلامی مناطق روستایی شهرستان گناباد ثبت نام کرده بودند که صلاحیت داوطلبان این بخش هنوز در هیاتهای اجرایی در حال رسیدگی است.
۲ هزار و ۳۰۰ نفر در ۱۱۵ شعبه اخذ رای شهرستان گناباد، برگزاری ششمین دوره انتخابات شوراهای اسلامی، سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری و میان دوره پنجمین دوره انتخابات مجلس خبرگان رهبری را که ۲۸ خردادماه برگزار می شود، بر عهده دارند.
شماری از داوطلبان انتخابات شوراهای اسلامی مناطق شهری و روستایی گناباد، پیش از تایید یا رد صلاحیت خود، وارد مرحله اجرایی شده و در محافل خانوادگی و فامیلی در حال گمانه زنی و یارگیری برای ورود به این عرصه هستند.
در کنار مسائل مرتبط با انتخابات شوراهای اسلامی، انتخابات ریاست جمهوری و خصوصیت های نامزدهای اصلح هم به یکی از مباحث مهم بین شهروندان گنابادی در فضای مجازی تبدیل شده است و برخی طرفداران نامزدهای ریاست جمهوری با ایجاد کمپین هایی در فضای مجازی از هم اکنون با انعکاس دیدگاهها و خصوصیات شخصیتی این افراد به تبلیغ برای آنها روی آورده اند.
جمعی از شهروندان گنابادی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا از نامزدهای انتخاباتی ششمین دوره شوراهای اسلامی مناطق شهری و روستایی و سیزدهمین مرحله انتخابات ریاست جمهوری خواستند که با پرهیز از شعارگرایی، برنامه ای منسجم و متناسب با نیازهای منطقه ای برای رفع مسائل و مشکلات داشته باشند و محورهای شعارها و برنامه های آنان قبل و بعد از انتخاب یکسان باشد.
یکی از دانشجویان گنابادی با اشاره به آنکه این شهرستان با وجود ظرفیتهای بسیار در بخشهای اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی نیازمند برنامه ریزی منسجم و قوی برای توسعه و عمران شهری و منطقه ای است، از نامزدهای انتخابات شوراهای اسلامی مناطق شهری و روستایی خواست که با برنامه ای هدفمند متناسب با نیازهای عمومی و مشکلات منطقه ای نگاه واقع بینانه به مسائل و تنگناها داشته باشند.
علیرضا رضایی نسب ضمن تاکید بر یکسان بودن شعار و عمل نامزدهای انتخاباتی، گفت: هر اندازه این افراد بعد از انتخاب نگاه واقع بینانه تری نسبت به مسائل و مشکلات و نیازهای منطقه ای داشته باشند، بعد از انتخاب در عرصه خدمتگزاری به مردم موفق تر خواهند بود.
یک کارمند بازنشسته گنابادی نیز شرکت گسترده در انتخابات را از شاخصه های مردم سالاری دینی برشمرد و گفت: به برکت عمر بیش از ۴۰ ساله انقلاب اسلامی، امسال هم فرصتی فراهم شده که مردم با حضور در انتخابات ریاست جمهوری و شوراهای اسلامی در تعیین سرنوشت خود سهیم شوند و این مشارکت از سرمایه های مهم نظام جمهوری اسلامی است.
مهدی پرتوی اظهار داشت: منتخبان شوراهای اسلامی شهری و روستایی گناباد باید با برنامه ریزی کوتاه مدت، میان مدت و بلندمدت و افزایش حساسیت در مسوولان، برای رفع تنگناهای منطقه بکوشند.
وی همچنین از نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری خواست تا با پرهیز از هرگونه سیاه نمایی و زیر سووال بردن خدمات دولت، توانمندی های خود را برای رفع مشکلات و کاهش تنگناهای کشور ارائه کنند و نباید با فرافکنی و تخریب خدمات دولت، جو ناامیدی در بین مردم ایجاد کنند.
یک کارشناس ارشد مدیریت دولتی نیز از شهروندان گنابادی خواست که با رصد دقیق اخلاق انتخاباتی و برنامه های نامزدهای انتخابات شوراهای اسلامی و ریاست جمهوری به فرد و یا افرادی رای دهند که توانمند بوده و دارای سابقه خوبی در خدمتگزاری به مردم باشند.
محمود سماواتی گفت: هر اندازه منتخبان مردم در شوراهای اسلامی و در سطح کلان آن ریاست جمهوری در کنار سایر خصوصیت های فردی و ارزشی و اجتماعی، از تجربه، توانمندی و تخصص بیشتری در سطوح منطقه ای و کشوری برخوردار باشند، شورا و دولتی قوی تر و با پشتوانه مستحکم تر تشکیل می شود و برای رفع مشکلات کلان کشور و شهرها و روستاها تصمیم گیری های کارشناسانه تر و قوی تری اتخاذ خواهد شد.
یکی از کسبه گناباد هم شرکت در انتخابات را به منزله حضور در تعیین سرنوشت و وظیفه دینی، انقلابی و انسانی همه مردم خواند و گفت: از نامزدهای انتخابات شوراهای اسلامی درخواست دارم با پرهیز از هرگونه شعارگرایی، برنامه محوری را سرلوحه فعالیتهای خود قرار داده و بعد از انتخابات با عمل به وعده های خود تعهد خود را نسبت به منطقه و همشهریان خود ثابت کنند.
مهدی یارمحمدی، رفع معضل بیکاری، کارآفرینی و حمایت از فعالان اقتصادی را از دغدغه های مهم مردم برشمرد و خواستار اهتمام بیشتر رییس جمهوری آینده و نیز منتخبان ششمین دوره انتخابات شوراهای اسلامی نسبت به این مسائل شد.
یکی از بانوان گنابادی هم از نامزدهای انتخابات شوراهای اسلامی درخواست کرد که از دادن وعده هایی که تحقق آن در توانشان نیست، پرهیز کنند و بعد از انتخاب به جای دنباله روی از گروه و تشکل و حزب سیاسی خاص، همه تلاش خود را برای رفع مشکلات و مسائل مردم بگذارند.
ملیحه علی نژاد گفت: تعدد نامزدهای انتخاباتی و وجود سلائق مختلف در این دوره انتخابات شوراهای اسلامی، حال و هوای خاصی به این منطقه بخشیده و نویدبخش مشارکت خوب مردم در انتخابات است.
وی حضور پرشور در انتخابات را ضامن اقتدار و امنیت نظام جمهوری اسلامی در عرصه های ملی و بین المللی دانست و افزود: مردم بار دیگر با حضور پرشور خود در انتخابات و اعلام حمایت از دستاوردهای این نظام، خط بطلان بر ترفندهای دشمنان کشیده و آنها را از نیل به اهداف خود ناامید می کنند.
یک فرهنگی بازنشسته هم گفت: نامزدهای انتخابات شوراهای اسلامی با پرهیز از وعده و وعیدهای عوام فریبانه، که نتیجه ای جز دلسردی جامعه ندارد، توسعه و رونق شهر و روستاها را محور اصلی برنامه هایشان قرار دهند.
علی معصومی اجرای طرح جامع تفصیلی شهر گناباد، افزایش پارکها و فضای سبز شهری و جلب مشارکت عمومی مردم در اجرای طرحهای عمران شهری را از جمله درخواست های خود از اعضای شورای اسلامی آینده این شهر برشمرد و گفت: هر اندازه که اعضای شورای اسلامی شهری و روستایی از تجارب و سطح تحصیلات و دانش تخصصی بیشتری برخوردار باشند، در ارائه خدمت به مردم موفق تر خواهند بود و تصمیمات آنان پخته تر و با پشتوانه عملی و اجرایی بهتری خواهد بود.
محمود نیازی یکی از اهالی بلوار معلم گناباد نیز از نامزدهای انتخابات شوراهای اسلامی گناباد خواست با پرهیز از هرگونه سطحی گرایی، برای چهار سال آینده برنامه های مدون برای پیشرفت اجتماعی، اقتصادی، عمرانی، بهداشتی، فرهنگی، آموزشی در مناطق شهری و روستایی داشته باشند.
وی گفت: هر اندازه که نامزدهای شوراهای اسلامی شهر و روستا، شناخت بیشتری نسبت به اولویتها و مسائل و مشکلات مناطق خود داشته باشند، بهتر می توانند در عمل به وظایف خود موفق شوند.
فرماندار گناباد با اشاره به آمادگی این شهرستان برای برگزاری انتخابات باشکوه، توام با حضور حداکثری مردم در عرصه انتخابات ریاست جمهوری و شوراهای اسلامی و میان دوره ای مجلس خبرگان رهبری، از نخبگان جامعه در حوزههای گوناگون فرهنگی، اجتماعی و سیاسی خواست با همراهی مردم نسبت به گرم کردن فضا و ایجاد شور و شوق انتخاباتی تلاش کنند.
حامد قربانی گفت: همزمانی انتخابات خبرگان رهبری با انتخابات ریاست جمهوری و شوراهای اسلامی، فرصتی مناسب برای تحرکات انتخاباتی بیشتر و هرچه داغتر نمودن فضا برای این رویداد مهم سیاسی است.
وی ادامه داد: حضور نخبگان و افراد با تجربه در شوراهای اسلامی عامل شتاب دهنده به توسعه مناطق شهری و روستایی گناباد است و باید با همدلی و وحدت بین مجموعه های اجرایی شاهد افزایش قابلیت های این شهرستان و به فعلیت درآمدن قابلیت های بالقوه آن در حوزه های مختلف اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی باشیم.
فرماندار گناباد گفت: حضور در انتخابات یکی از مولفه های مهم مشارکت سیاسی است و ملت ایران و از جمله شهرستان گناباد بعد از پیروزی انقلاب اسلامی با شرکت پرشور و تاثیرگذار خود در صحنه های دفاع از دستاوردهای انقلاب و از جمله انتخابات، همواره نشان داده اند که در همه مقاطع پشتیبان نظام و انقلاب اسلامی هستند.
قربانی با اشاره به تلاش دشمنان و عوامل آنها برای ایجاد ناامیدی در مردم و کاهش حضور آنان در انتخابات، افزود: معاندان و استکبار جهانی طی دوره های گذشته و به خصوص در این مقطع با ایجاد فضاهای مسموم و تبلیغات سوء به دنبال کاهش مشارکت مردم در انتخابات هستند ولی یقینا مانند گذشته نه تنها به هدف خود نمی رسند بلکه آحاد جامعه با شرکت باشکوه و حداکثری بار دیگر حمایت خود را از آرمانهای نظام جمهوری اسلامی نشان می دهند.
وی ادامه داد: مجریان و دست اندرکاران برگزاری انتخابات مکلف هستند که فضا را به گونه ای ایجاد کنند که داوطلبان و یا رای دهندگان با کمترین دغدغه در انتخابات حضور یابند تا با تدابیر ستاد انتخابات و وزارت کشور و استانداری خراسان رضوی، مشارکت مردم در انتخابات ریاست جمهوری، میان دوره ای مجلس خبرگان رهبری و شوراهای اسلامی پرشورتر از دوره های قبل برگزار شود.
نماینده گناباد و بجستان در مجلس شورای اسلامی نیز گفت: نتایج نظرسنجیهای متعدد صورت گرفته نشان می دهد تمایل مردم برای حضور در انتخابات خردادماه امسال نسبت به ۲ یا سه ماه گذشته روند صعودی داشته است.
محمد صفایی دلویی گفت: برخی جریانهای سیاسی ماهها قبل از انتخابات دوره های قبلی هم موضوع عدم شرکت در انتخابات و یا تحریم آن را مطرح میکردند که در این دوره از این گونه موضع گیریها خبری نیست.
این نماینده مجلس گفت: این همه نشان میدهد جریانات سیاسی رسمی کشور به طور حتم اخبار و اطلاعاتی از مشارکت قابل قبول مردم در انتخابات دارند که در این دوره ساز عدم مشارکت و تحریم انتخابات را کوک نکردهاند.
صفایی دلویی افزود: گروههای سیاسی چون احساس میکنند انتخابات پیش رو توام با مشارکت و حضور حداکثری مردم است، از هم اکنون وارد لابی ها، نشستها و فعالیت های گسترده انتخاباتی شده اند تا فضا را برای محک زدن میزان اقبال مردم به خود در ۲۸ خرداد آماده کنند.
مرکز شهرستان ۹۳ هزار نفری گناباد با ۲ بخش مرکزی و کاخک و چهار شهر گناباد، کاخک، روشناوند و بیدخت و ۱۱۲ روستا در ۲۸۷ کیلومتری جنوب مشهد واقع است.
سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، همزمان با دومین انتخابات میاندورهای پنجمین دوره مجلس خبرگان رهبری و ششمین دوره انتخابات شوراهای اسلامی شهری و روستایی، ۲۸ خردادماه امسال برگزار می شود.