عزت اله عبدخانی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این برخوردهای قانونی در راستای پیشگیری از شیوع بیشتر ویروس کرونا (مرحله چهارم) توسط گشتهای ویژه سازمان صنعت، معدن و تجارت با همکاری اصناف و دیگر نهادهای ذی ربط انجام شده است.
وی با بیان اینکه این بازرسی ها توسط ۳۰۰ گشت مشترک از ابتدای مهرماه تاکنون انجام شده است، افزود: از این تعداد بازرسی های انجام شده ۲ هزار و ۲۳۵ واحد به دلیل رعایت نکردن موارد بهداشتی و تخلف پلمب و از ادامه فعالیت این واحدها جلوگیری شد.
معاون بازرسی و نظارت و حمایت از حقوق مصرف کنندگان سازمان صنعت، معدن و تجارت ایلام تاکید کرد: واحدهای صنفی این استان نباید تا اعلام رسمی ستاد پیشگیری و مبارزه با کرونا اقدام به باز کردن واحدهای خود کنند.
عبدخانی اضافه کرد: متخلفان برابر دستور العمل ستاد مقابله با کرونا در صورت استنکاف پلمب و به مراجع قانونی معرفی میشوند.
وی یادآور شد: گشتهای مشترک با حضور دستگاه های متولی در ۲ نوبت صبح و ظهر با حضور بازرسان سازمان صمت استان ایلام تا پایان مدت زمان اجرای مصوبات ستاد مبارزه با کرونا ادامه دارد تا از فعالیت صنوف و فروشگاههای غیر ضروری جلوگیری شود.
معاون بازرسی و نظارت و حمایت از حقوق مصرف کنندگان سازمان صنعت، معدن و تجارت ایلام گفت: در سال جاری ۱۹۶ شکایت مردمی در سامانه ۱۲۴ معاونت بازرسی و نظارت سازمان به ثبت رسیده است که از این تعداد ۱۵۷ مورد به صورت تلفنی، سه مورد به صورت حضوری، ۳۶ مورد به صورت کتبی ثبت شده است.
به گفته عبدخانی، ۸۱ درصد از این شکایتها در حوزه کالا و ۱۹ درصد هم در حوزه خدمات بوده است.
وی یادآور شد: از ۱۵ بهمن ۹۹ تا ۱۵ فروردین ۱۴۰۰ از ۱۲ هزار و ۵۲۶ واحد صنفی و خدماتی در استان ایلام بازرسی به عمل آمده که در پی این بازرسیها تعداد ۴۵۹ پرونده تخلف به ارزش نزدیک به چهار میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان برای واحدهای متخلف تشکیل شده است.
عبدخانی از عموم شهروندان ایلامی درخواست کرد: در صورت مشاهده هرگونه تخلف اقتصادی از قبیل فروش اجباری کالا، گرانفروشی، درج نکردن قیمت، صادر نکردن فاکتور و احتکار مراتب را به تلفن ۱۲۴ اعلام کنند.
وی تاکید کرد: سامانه گزارشات مردمی ۱۲۴ به صورت شبانه روزی آماده دریافت گزارشات شهروندان ایلامی است.