گرگان - ایرنا - مدیرکل دامپزشکی گلستان گفت که با هدف جلوگیری از نوسان شدید قیمت و حل مشکل تامین گوشت مرغ، طرح ساماندهی تولید و توزیع جوجه یک‌روزه به صورت آزمایشی در این استان آغاز شد.

غلامرضا محرابی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری جمهوری اسلامی اظهار داشت: در این طرح، جوجه های یک روزه در اختیار واحدهای تولیدی استان قرار می گیرد تا نقاط ضعف دوره تولید تا مرحله تبدیل شدن به مرغ شناسایی و برطرف شود.

گلستان هفت کارخانه جوجه کشی فعال با ظرفیت اسمی تولید ۳۲ میلیون قطعه در هر دوره دارد که پنج درصد تولید کشور را به خود اختصاص داده است.

وی ادامه داد: سال قبل تولید جوجه یک‌روزه در کارخانه های جوجه کشی استان در هر دوره ( ۲۱ روزه ) ۱۵ میلیون و ۸۰۰ هزار قطعه بود که در مجموع ۱۲۴ میلیون و ۶۵۱ هزار و ۳۲۶ قطعه تولید و در اختیار پرورش دهندگان قرار گرفت.

وی همچنین با اشاره به تدوین تبیین شیوه نامه تشدید نظارت بر فعالیت شرکت های مرغ مادر و جوجه کشی توسط سازمان دامپزشکی کشور، گفت: با اجرای این شیوه نامه و عملیاتی شدن سامانه ثبت اطلاعات و داده های مربوط به تولید جوجه یکروزه، وضعیت تولید مرغ گوشتی نیز ساماندهی می شود.

به گفته محرابی اکنون ۱۲۰ کارخانه جوجه کشی در استان ها فعالیت دارد.

طبق گزارش سازمان جهادکشاورزی گلستان، این استان هزار و ۹ واحد پرورش مرغ گوشتی با ظرفیت جوجه ریزی ۳۰ میلیون و ۶۰۰ هزار قطعه در هر دوره پرورش دارد که میانگین سالانه جوجه ریزی این واحدها بین چهار تا پنج نوبت است.

مرغ تولیدی گلستان در تامین نیاز کشور نقش ویژه دارد بطوری‌که قبل از شیوع کرونا روزانه به طور متوسط ۷۰۰ تن مرغ در استان کشتار شده و ۶۰۰ تن آن روانه استان های دیگر می شد.

همچنین مطابق گزارش هادی حق شناس استاندار گلستان میانه فروردین ماه امسال در نشست استانی قرارگاه بازار مرغ با حضور رییس سازمان دامپزشکی کشور در گرگان اعلام کرده بود که رکورد تولید روزانه گوشت مرغ در استان شکسته شد و به رقم ۹۴۰ تن رسید.

گلستان استان معین تهران در تامین روزانه گوشت مرغ مصرفی ساکنان آن است.

علاوه بر پرورش ماکیان، ۱۴ کشتارگاه صنعتی طیور با ظرفیت اسمی ذبح ۴۴ هزار قطعه مرغ زنده در ساعت در استان گلستان فعال است که ۶ کشتارگاه آن دارای کد "آی آر" بین المللی برای صادرات هستند.

استان گلستان از قطب های مهم صنعت پرورش مرغ در کشور با سرمایه گذاری زیرساختی بیش از ۳۰ هزار و ۶۹۵ میلیارد ریال و ایجاد اشتغال مستقیم برای ۱۲ هزار و ۸۵۳ تن به شمار می رود.