به گزارش خبرگزاری فرانسه سفر لودریان پس از آن صورت می گیرد که فرانسه روز پنجشنبه اعلام کرد که اقدامات لازم را برای جلوگیری از ورود برخی مقامات لبنانی به این کشور را آغاز کرده است زیرا آنها تلاشی برای یافتن راه حل بحران سیاسی و اقتصادی کشورشان نمی کنند.
دو منبع آگاه در این زمینه گفتند که وزیر خارجه فرانسه قرار است تا روز ۵ مه (۱۵ اردیبهشت) به لبنان سفر کند. طبق یادداشت ارسال شده از سوی سفارت فرانسه، لو دریان خواستار برگزاری جلساتی از جمله دیدار با «میشل عون» رئیس جمهور و «نبیه بری» رئیس پارلمان این کشور شده است.
لودریان همچنین خواستار دیدار با «جبران باسیل» رهبر بزرگترین بلوک سیاسی مسیحیان لبنان و داماد عون است که تحت تحریم های ایالات متحده قرار دارد.
در همین حال وزارت خارجه فرانسه سفر برنامه ریزی شده لودریان را تأیید یا رد نکرده است.
فرانسه تلاشهای بین المللی را برای نجات لبنان از بدترین بحران خود از زمان جنگ داخلی ۱۹۷۵-۱۹۹۰ در دست دارد اما از ۸ ماه پیش تاکنون هنوز نتوانسته است تا سیاستمداران رقیب را متقاعد کند که نقشه راه اصلاحات را تصویب کنند یا دولت جدیدی را تشکیل دهند تا راهی را برای دریافت کمک های بین المللی باز کند.
به همین سبب این کشور و اتحادیه اروپا در حال ایجاد یک نظام تحریم برای لبنان هستند که در نهایت ممکن است شامل مسدود کردن دارایی ها و تحمیل ممنوعیت سفر باشد که اجرای آن به زمان نیاز دارد.
با این حال برخی منابع دیپلماتیک گفتند که فرانسه قصد دارد تا صدور روادید مقامات خاص را برای افزایش فشار بر برخی از بازیگران سیاسی در لبنان متوقف کند.
این منابع افزودند که ممکن است باسیل یکی از کسانی باشد که مورد هدف قرار گرفته است هر چند وی ارتباط خاصی با فرانسه ندارد.
پس از انفجار بندر بیروت، «مصطفی دیاب» نخست وزیر لبنان مجبور به استعفا شد و «میشل عون» رییس جمهوری این کشور با چراغ سبز پارلمان بار دیگر «سعد الحریری» را نامزد ریاست کابینه این کشور کرد.
الحریری که اعتقاد فراوانی به کسب رضایت برخی کشورهای منطقه و اروپایی دارد، در طول حدود شش ماه گذشته به دلیل مواضع ضد مقاومت، نتوانسته کابینه لبنان را به پارلمان این کشور معرفی کند.
برخی تحلیلگران منطقه معتقدند که عوامل خارجی مانع تشکیل کابینه الحریری شدهاند؛ در حالیکه جناحها و سیاسیون لبنانی خواهان ارجاع نخستوزیر مکلف به توانمندیهای داخلی این کشور هستند.
در میان جنگ و جدلهای میان سیاسیون لبنان، مردم این کشور که با شیوع «ویروس کرونا» مشکلاتشان چندین برابر شده، با راه اندازی تظاهرات مختلف علاوه بر مخالفت با طرحهای الحریری، خواهان ریشه کنی فساد اقتصادی و مالی مقامات پیشین این کشور به منظور حل بحرانهای داخلی هستند.
آمریکا نیز با اعمال تحریمهای گسترده علیه برخی مقامات لبنانی وضعیت این کشور را بغرنجتر از گذشته کرده است. واشنگتن تلاش دارد تا با اعمال تحریمهای ناعادلانه به زعم خود راه را برای الحریری جهت حذف «جنبش حزب الله» از کابینه آینده لبنان باز کند.