تهران- ایرنا- رییس صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم، ۲ مانع بزرگ در ساخت خوابگاه متاهلی را نداشتن درآمد اختصاصی کافی مراکز آموزش عالی کوچک و وجود مصوبه ای در زمینه پرداخت سود وام بانکی اعلام کرد.

ناصر مطیعی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار گروه دانشگاه و آموزش ایرنا درباره احداث خوابگاه های متاهلی در سال جاری، اظهار داشت: روسا و معاونان دانشجویی دانشگاه ها قصد خوابگاه سازی برای دانشجویان متاهل دارند؛ در تبصره مصوبه مجلس به دانشگاه ها اجازه داده شده است از بانک برای ساخت خوابگاه متاهلی وام بگیرند؛ از سوی دیگر این تبصره صندوق رفاه دانشجویان را مکلف کرده است یارانه سود و کارمزد وامی را که دانشگاه ها برای ساخت خوابگاه دریافت می کند، بپردازد.

وی با بیان این که حدود ۴۰ طرح از محل این تبصره در دانشگاه ها شکل گرفته است، خاطرنشان کرد: همه طرح ها، خوابگاه دانشجویی متاهل نیست بلکه خوابگاه های مجردی با اولویت خوابگاه های دخترانه را هم به دلیل کمبود، شامل می شود.  

مشاور وزیر علوم با تاکید بر این که دانشگاه ها در حال پیگیری ساخت این ۴۰ طرح هستند، افزود: برخی دانشگاه های کوچک و متوسط دولتی به دلیل پایین بودن درآمد اختصاصی خود، توانایی قسط دهی ندارند. وقتی درآمد اختصاصی مازاد وجود ندارد دانشگاه اقساط وام ساخت خوابگاه متاهلی را از کدام منبع باید بپردازد.

مطیعی با بیان این که سال گذشته ۴۰ میلیارد تومان اعتبار برای خوابگاه سازی پیش بینی شد، گفت: سال ۹۹ بیش از ۴۰ میلیارد تومان اعتبار برای خوابگاه سازی در نظر گرفته شد و اگر دانشگاه ها از این محل برای ساخت خوابگاه متاهلی اقدام کنند یارانه سود و کارمزد را صندوق رفاه دانشجویان می پردازد.

وی به این نکته نیز اشاره کرد که دانشگاه ها اجازه دارند برای ساخت آزمایشگاه، کارگاه، کلاس و ساختمان با کاربری مختلف از این وام استفاده کنند اما صندوق رفاه فقط یارانه سود و کارمزد وام هایی را می پردازد که برای ساخت خوابگاه دانشجویی با اولویت خوابگاه متاهلی انجام می شود و این موضوع یک مانع ساخت خوابگاه متاهلی سازی از سوی بانک ها برای دانشگاه ها است.

رییس صندوق رفاه دانشجویان با یادآوری مجوزی که هیأت امنای این صندوق برای دانشگاه ها صادر کرده است، اظهار داشت: هیأت امنای صندوق رفاه دانشجویان برای کمک به دانشگاه ها مجوزی بر این مبنا صادر کرد که چنانچه خوابگاهی از محل وام ساخته شود، زمان بهره بدهی تا پنج سال، ۱۰۰ درصد اجاره بهای خوابگاه را از سوی صندوق رفاه دانشجویان برای پرداخت اقساط دریافت می کند.

وی در این باره تاکید کرد که در حال حاضر بین ۵۰ تا ۶۰ درصد مبلغ اجاره بهای خوابگاه ها به دانشگاه ها بازگردانده می شود.

این مسوول صندوق رفاه دانشجویان درباره آخرین وضعیت احداث ۴۰ طرح خوابگاهی، گفت: ساخت تعدادی از خوابگاه ها شروع شده اما درصد پیشرفت کار متفاوت است. از این تعداد، ۲ خوابگاه به بهره برداری رسید و دانشگاه در حال پرداخت اقساط است.

مطیعی در ادامه به تصویب یک تبصره مجلس برای کمک به خوابگاه دار شدن دانشگاه ها اشاره کرد و افزود: تا سال گذشته یکی از تبصره های مجلس فقط به ساخت خوابگاه اختصاص پیدا می کرد اما با پیگیری در مجلس، ۲ مورد دیگر شامل ساخت، تکمیل و خرید به این تبصره افزوده شد. بر این اساس، اگر دانشگاهی مثل دانشگاه آزاد، ساختمانی بلااستفاده داشته باشد، دانشگاه دولتی امکان توافق با آن را برای خریداری این ساختمان و تبدیل آن به خوابگاه دارد.

به گفته وی، موارد مصرف این وام با همکاری مجلس شورای اسلامی در حال توسعه است تا شاید زیرساخت های خوابگاهی در کشور زودتر توسعه یابد.