تاریخ انتشار: ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۰ - ۱۰:۰۶

سنندج- ایرنا- دولت تدبیر و امید در زمینه افزایش سرانه فضاهای آموزشی از کارنامه قابل قبولی برخوردار است و کردستان با افزایش سرانه فضای آموزشی با احداث، تجهیز و مقاوم سازی حدود ۲ هزار کلاس درس دلیل روشنی در این راستا است.

به گزارش ایرنا، آموزش و پرورش شاکله فکری جامعه محسوب می‌شود و رسالت این دستگاه تربیت نیروی کارآمد، متعهد و آگاه برای کشور بوده و هرگونه آسیبی به آن زمینه‌ساز آسیب و زیان جدی به سایر بخش‌ها و دستگاهها است.

شاخص رشد و تعالی جامعه از توجه به جایگاه آموزش و پرورش نشات می گیرد و این نهاد یکی از ارکان‌های مهم توسعه در جامعه محسوب می‌شود و با توجه به اینکه بیشترین بخش زندگی هر انسانی از همان دوران کودکی در فضاهای آموزشی سپری می‌شود بنابراین توجه به زیرساخت‌ فضاهای آموزشی توسعه همه جانبه را فراهم خواهد کرد.

آمارها نشان می‌دهد که توسعه و رشد سرانه فضاهای آموزشی در دولت تدبیر و امید در کشور و به تبع آن در استان کردستان با شتاب بیشتری پیش رفته و همچنین در این دولت کیفیت و بهسازی مدارس در اولویت قرار داشته است، به طوری که در فضاهای آموزشی که در سال‌های اخیر احداث یا بازسازی شده الزامات مهندسی و استانداردهای لازم رعایت شده است.

با همراهی دولت و خیرین مدرسه سازدر سال‌های اخیر بخش زیادی از نیازهای تحصیلی استان در بخش فضاهای آموزشی تامین شده است، اما علی رغم تلاش‌های انجام شده این استان در امر مدرسه‌سازی در برخی از نقاط هنوز با کمبود فضا مواجه است.

افزایش سرانه فضای آموزشی

مدیرکل توسعه، تجهیز و نوسازی مدارس کردستان گفت: تا پایان سال ۱۳۹۹ حدود ۳۰۰ مدرسه شهری و روستایی با حدود یک هزار و ۲۰۰کلاس درس در کردستان احداث شده است.


ماجد احمدی با اشاره به تخریب و بازسازی مدارس استان در دوره هشت ساله دولت تدبیر و امید افزود: در ابتدای دولت یازدهم تعداد مدارس تخریبی در استان ۳۹۶ مدرسه بود که در سال جاری این آمار به ۶۹۹ باب رسید و با رشد ۷۶ درصدی روبرو شده است.

وی اظهار داشت: همچنین در ابتدای دولت یازدهم تعداد کلاس‌های مقاوم سازی شده شهری و روستایی در استان ۳۲۶ کلاس بود که در سال جاری به ۸۷۱ کلاس درس افزایش یافته و رشد ۸۴.۷ درصدی  را نشان می‌دهد.

مدیرکل توسعه، تجهیز و نوسازی مدارس کردستان به استانداردسازی و سیستم گرمایشی و حذف بخاری‌های نفتی نیز اشاره کرد و گفت: در این دولت ۶ هزار و ۸۳۱کلاس درس در مناطق شهری و روستایی استان به سیستم گرمایشی استاندارد مجهز شده است.

هوشمندسازی کلاس‌های درس

مدیرکل آموزش و پرورش کردستان نیز توسعه فناوری اطلاعات و ارتباطات و تجهیز مدارس و کلاس‌های درس به امکانات هوشمند را یکی از دستاوردهای دولت تدبیر و امید در استان اعلام کرد و گفت: در ابتدای دولت یازدهم تنها ۲۳ درصد کلاس‌های درس استان هوشمندسازی شده بود که در سال جاری این آمار به ۵۰.۱۶ درصد افزایش یافته است.

رشید قربانی افزود: همچنین در ابتدای دولت یازدهم ۱۸ مدرسه استان به خدمات الکترونیک مجهز شده بود که در سال جاری این آمار به ۴۴ مدرسه افزایش پیدا کرده است.

وی اتصال مدارس به شبکه ملی اطلاعات را یکی دیگر از دستاوردهای دولت برشمرد و اضافه کرد: در ابتدای دولت یازدهم هیچ مدرسه ای در استان به شبکه ملی اطلاعات دسترس ینداشت اما هم اکنون ۷۵ درصد مدارس استان از این امکان بهره‌مند هستند.

مدیرکل آموزش و پرورش کردستان همچنین آموزش مجازی دانش‌آموزان را یکی دیگر ار دستاوردها اعلام کرد و یادآور شد: در حال حاضر ۸۵ درصد دانش‌آموزان استان از اموزش مجازی بهره‌مند هستند.

براساس شواهد و آمارهای موجود آموزش و پرورش استان کردستان در دولت تدبیر و امید علاوه بر افزایش سرانه فضای آموزشی در بخش‌های دیگر نیز با رشد قابل توجهی روبرو شده است.

 رشد باسوادی

معاون سوادآموزی آموزش و پرورش کردستان نیز نرخ باسوادی جمعیت ۶ سال و بالاتر در استان را در ابتدای دولت یازدهم ۷۹.۳۹ درصد اعلام کرد و گفت: این آمار در سال ۱۴۰۰ به ۸۳.۶۵ درصد افزایش یافته است.

رمضان یوسفی با بیان اینکه نرخ باسوادی مناطق شهری در رده سنی ۶ سال به بالا را در حال حاضر ۸۷.۱۶۸درصد، مناطق روستایی ۷۳ درصد است، افزود: همچنین نرخ باسوادی مردان در این رده سنی ۸۹ درصد و باسوادی زنان ۷۷ درصد است.

وی همچنین نرخ باسوادی کل جمعیت ۱۰ تا ۴۹ سال استان در سال ۱۳۹۲ و ابتدای دولت یازدهم را ۸۹ درصد دانست و اظهار داشت: این آمار در سال ۱۴۰۰ به ۹۶.۱۸ درصد افزایش پیدا کرده است.

معاون سوادآموزی آموزش و پرورش کردستان یادآور شد: نرخ باسوادی مناطق شهری در جمعیت ۱۰ تا ۴۹ سال در حال حاضر ۹۶ درصد، مناطق روستایی ۸۹ درصد است، ضمن اینکه در این رده سنی نرخ باسوادی مردان به ۹۷ درصد و زنان به ۹۰ درصد رسیده است.

۹۹ درصد پوشش تحصیلی در دوره ابتدایی

معاون آموزش ابتدایی آموزش و پرورش کردستان با اشاره به افزایش نرخ پوشش تحصیلی دوره ابتدایی استان دو دولت تدبیر و امید گفت: نرخ پوشش تحصیلی واقعی دوره ابتدایی در ابتدای دولت یازدهم ۹۸.۱۰ درصد بود که در سال ۱۴۰۰ این آمار به ۹۹ درصد رسیده است.


صدیقه عبداللهی افزود: پوشش تحصیلی نوآموزان دوره پیش دبستانی نیز در سال ۱۳۹۲ ابتدای دولت یازدهم ۸۵ درصد که در سال ۱۴۰۰ به ۹۳ درصد رسیده است، ضمن اینکه پوشش تحصیلی روستایی پیش‌دبستانی نیز از ۲۷ درصد در سال ۱۳۹۲ به ۹۸ درصد در سال جاری رسیده است.

در این هشت سال همچنین نرخ ترک تحصیل دانش‌آموزان دوره اول متوسطه در استان از ۵.۳ درصد به ۴.۷۷ درصد و نرخ تکرار پایه دانش‌آموزان این مقطع از ۶۴ صدم درصد به ۵۸ صدم درصد کاهش یافته است.

اگرچه در دولت تدبیر و امید اقدامات بسیار خوبی در زمینه توسعه و تجهیز فضاهای آموزشی و همچنین دیگر بخش‌های آموزش و پرورش انجام شده اما هنوز تا رسیدن به نقطه مطلوب فاصله وجود دارد و می طلبد تلاش بیشتری برای توسعه این دستگاه انسان‌ساز انجام شود.

استان کردستان حدود ۳۰۰ هزار دانش‌آموز دارد که در سه هزار و ۸۰۰ واحد آموزشی تحصیل می‌کنند.