غزه– ایرنا –عضو فدراسیون عمومی اتحادیه کارگری فلسطین گفت که محاصره اقتصادی رژیم صهیونیستی و ویروس کرونا نرخ بیکاری در باریکه غزه را به شدت افزایش داده است به نحوی که میزان بیکاری در این منطقه به حدود ۷۵ درصد رسیده است .

خالد حسین در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری جمهوری اسلامی در غزه ، گفت:  ۲۵۰ هزار کارگر در نوار غزه کار خود را از دست داده اند و احتمال افزایش این رقم با توجه به همه گیری کرونا وجود دارد. این در حالی است که درصد بیکاری در میان کارگران در باریکه غزه به تقریبا ۷۵ درصد رسیده است.

خالد اظهار  داشت: در نوار غزه تقریبا دو هزار کارخانه وجود داشت که حدود ۴۰ هزار کارگر در آنها مشغول به کار بودند اما به دلیل محاصره و جنگ و اقدامات تجاوزکارانه اسراییل از مجموع کارخانه های یاد شده بیش از ۵۰۰ کارخانه تعطیل شدند و شمار کارگرانی که در آنها مشغول به کار بودند اما کارشان را قبل از بحران کرونا از دست دادند به تقریبا ۲۱ هزار نفر رسید اما بخاطر کووید ۱۹ تقریبا ۸ هزار کارگر دیگر هم  از کار بیکار شدند و تنها ۱۳ هزار کارگر در بخش صنایع فلسطین باقی ماندند.

وی افزود: با توجه به واقعیت تحمیل شده ناشی از کرونا و قبل از آن محاصره ، تقریبا ۱۸ هزار راننده به شدت ضرر کردند و درآمد روزانه آنها بیش از ۵۰ درصد کاهش یافت .

به گفته خالد ۲ هزار ۸۰۰ راننده ای که دانش آموزان مدارس و دانشجویان دانشگاه ها را انتقال می دادند ، تقریبا ظرف یک سال گذشته با توجه به تعطیل شدن فرآیند آموزشی درآمدی کسب نکرده اند.

وی توضیح داد : تعداد کارگرانی که در موج اول همه گیری کرونا متحمل ضرر و زیان شدند به ۱۶۰ هزار کارگر به طور مستقیم و غیرمستقیم می رسد و در نتیجه تعطیلی های جزئی در دو روز جمعه و شنبه و جلوگیری از حرکت خودروها تقریبا ۶۰ هزار کارگر خسارت دیدند.

این عضو فدراسیون عمومی اتحادیه کارگری فلسطین در ادامه گفت وگو با خبرنگار ایرنا در غزه ، اضافه کرد : تقریبا ۴ هزار ماهیگیر در بخش صیادی مشغول به کار بودند اما بر اثر اقدامات رژیم اشغالگر اسراییل علیه صیادان از سال ۲۰۰۶ به این سو تقریبا ۷۰۰ ماهیگیر زخمی شدند ،‌حدود یک هزار و ۸۰۰ قایق از بین رفت و ۱۷۰ قایق هم توسط اشغاگران صهیونیست مصادره شد.

وی خاطرنشان کرد : بخش کشاورزی که تقریبا ۳۵ هزار کارگر در آن مشغول به کار هستند نیز با مشکلات فراوانی دست و پنجه نرم می کند و رژیم صهیونیستی همه روزه اقداماتی برای ضربه زدن به این بخش بکار می برد که تقریبا ۲۵ درصد اقتصاد غزه را تشکیل می دهد.

به گفته این مقام فلسطینی، رژیم صهیونیستی در راستای اقدامات خصمانه خود با استفاده از سموم ضد حشرات و غرق کردن زمین های کشاورزی به واسطه گشودن سدها در فصل زمستان و تیراندازی به سوی کشاورزان تا کنون تلفات سنگینی را بر آنها تحمل کرده است .

از سوی دیگر جمال الخضری نماینده پارلمان و رئیس کمیته مردمی مقابله با محاصره هم تاکید کرد که اوضاع معیشتی و اقتصادی نوار غزه به طور فزاینده ای در نتیجه ادامه یافتن محاصره رو به وخامت گذاشته است.

وی گفت: بیش از ۳۰۰ هزار کارگر در غزه از کار بیکار شده اند و در نتیجه محاصره و قرنطینه اعمال شده بخاطر کرونا اوضاع آنها دشوارتر شده است.

الخضری بر نبود راه حل های عملی واقع بینانه و نادیده گرفته شدن وضعیت فاجعه آمیز دو میلیون فلسطینی ساکن نوار غزه از سوی جامعه بین الملل تاکید کرد.

۱۴۸۷