تاریخ انتشار: ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۰ - ۲۱:۴۸

قم - ایرنا - آیت الله لطف الله صافی گلپایگانی از مراجع تقلید در ادامه سلسله مقاله‌های خود در ماه رمضان در یادداشتی در خصوص شب قدر آورده است: شب قدر، شب نور، رحمت و شب نزول قرآن و مطلع خیرات و سعادات و هنگام نزول برکات و سرآغاز زندگی نوین بشر و مبدا تحول و تاریخ کمال واقعی انسان‎ها است.

به گزارش عصر شنبه پایگاه اطلاع رسانی این مرجع تقلید در ادامه مقاله آمده است: شبی که اگر نبود و نیامده بود، شب تیره بدبختی انسان به پایان نمی‎رسید و بامداد نیکبختی او طلوع نمی‎کرد و از بند اسارت اقویا و استعمارگران آزاد نمی‎گشت.

مقاله ادامه یافته است: شب قدر، لیله مبارکه، شب آزادی بشر و اعلان حقوق انسان و حکومت عدالت و دادگستری است، شبی که برای ملت‎های غفلت‌زده، ناآگاه و آلوده به فساد و تباهی و گمراهی، صبح هدایت و بیداری و آگاهی و رستگاری گشت و بزرگ‎ترین و گرامی‎ترین کتاب‌های آسمانی که‌ تا ابد راهنمای بشر و ضامن سعادت است، نازل شد.

در بخش دیگری از این مقاله تاکید شده است: اگر این شب نبود، تمدن عظیم اسلامی با آن همه ارزش‎ها و علوم معارف، اخلاقیات، فقه و... شخصیت‎های والای پرورش یافته در دامن آن نیز وجود نداشت.

آیت الله صافی در ادامه نوشته خود شب قدر و نزول قرآن را سرآعاز پیشرفت و ترقی جامعه بشری دانسته و خاطرنشان کرده است: مدارجی که بشر پس از نزول قرآن طی کرده و به منازل و معارجی که پس از این می‎رسد، همه از برکات این شب و هدایت قرآن است.

همچنین ضمن اشاره به قرآن به عنوان محوریت شب قدر می افراید: قرآن افکار را دگرگون کرده و شخصیت انسان را محترم شمرد و حقوق بشر را با صراحت اعلام کرد و پرستش افراد را محکوم کرده و قدرت‎های شخصی را در هم شکست و هیات حاکمه را محدود و از آن تجملات، تبذیرها، امتیازات و حیف و میل بیت المال و غارت دست‎رنج مردم باز داشت و برای همه، حقوق مدنی متساوی قرار داد.

در این مقاله تصریح شده است: قرآن، شب قدر را شبی مبارک خوانده و در شان آن یک‌سوره نازل شده و شرافت آن شب، از هزار ماه بیشتر است، هر چند در تعیین شب قدر اختلاف است، ولی قول معتمد و محقق که از روایات معتبره گرفته شده این است که از شب نوزدهم، بیست و یکم و بیست و سوم ماه رمضان بیرون نیست و به احتمال قوی که برخی از احادیث موید آن است، شب قدر، شب بیست و سوم است و از برخی اخبار دیگر استفاده می‎شود که هر یک از این سه شب، شب قدر است.

در بخش دیگری از این مقاله یادآور شده است: شب قدر از فرصت‎های بسیار ارزنده و مغتنم است و ما باید این شب را برای تفکّر در اوضاع اسلامی و توجه بیشتر به تعالیم قرآن مجید غنیمت بدانیم و به مقدار ارتباط خود با قرآن و احکام آن، کاملا رسیدگی کنیم، شب‌های قدر شب‌هایی است که هر شخصی در آن به در خانه خدا برود، به سعادت حضور معنوی و لذت تقرب نایل می‎شود.

آیت الله صافی همچنین با ابراز امیدواری از بیشتر شدن جلوه‌های اسلامی در همه نهادها و برنامه‌ها به برکت دعاهای خالصانه در این شب‌ها، تاکید کرده است: نقاط ضعف اقتصادی، اجتماعی و مناهی و ملاهی و معاصی که هویت جامعه را تهدید می‌کند در این شب برطرف شود.

این مرجع تقلید در بخش پایانی خاطرنشان کرده است: اینجانب از همه شب‌زنده داران در این شب‌های مبارک قدر، خاضعانه استدعا دارم که همه دل‌ها را متوجه آن امام عزیز و مهربان، محبوب دل‌های عارفان و ذخیره بزرگ پیامبران نمایند و شب قدر را با یاد آن حضرت و دعا برای فرج و اجرای عدالت واقعی در سراسر گیتی تمام کنند، برای فرج آن حضرت دعا کنید تا برای همه گشایش و فرج حاصل شود.

در خاتمه آمده است: وظیفه همه مسلمانان در این شب‌های مبارک دعای همگانی برای فرج است، بیایید پیمانی محکم و استوار با آن حضرت داشته باشیم که همه زندگی خود را در راه رضا و خوشنودی ایشان سپری نموده و غم و غصه‌هایی که آن بزرگوار برای مشکلات مسلمانان دارند را برطرف نماییم./