شهرکرد- ایرنا- رییس اداره آموزش، ترویج و مشارکت مردمی اداره‌کل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری با اشاره به اهمیت ایجاد تشکل و ساختارسازی برای همیاران طبیعت گفت:طرح شبکه‌سازی همیاران طبیعت از روز یکشنبه در استان آغاز شد و در مرحله نخست همیاران طبیعت در بحث اطفاء حریق فعال شدند.

هومان خاکپور روز یکشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود:هم‌اکنون پنج هزار نفر در استان از اقشار مختلف همیار طبیعت شده‌اند که از این تعداد ۷۰۰ همیار طبیعت در بحث اطفاءحریق جنگل‌ها و مراتع فعالیت دارند.

وی با اشاره به اینکه سه هزار نفر از این تعداد دانش‌آموز هستند، گفت: یک‌هزار و ۳۰۰ نفر همیار طبیعت مروج و ۷۰۰ نفر همیار طبیعت محافظ هستند.

خاکپور با تاکید بر اینکه از سال ۹۴ شبکه دبیرخانه سازمان‌های مردم‌نهاد منابع طبیعی در کشور فعال شده است، افزود: شبکه‌سازی گروه‌ها به منظور ساماندهی به هیماران طبیعت است که از ابتدای امسال کار اطلاع‌رسانی و فرهنگ‌سازی در خصوص شبکه‌سازی گروه‌های همیار در استان آغاز شد.

رییس اداره آموزش، ترویج و مشارکت مردمی اداره‌کل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری به نقش همیاران طبیعت در زمینه اطلاع‌رسانی و آگاهی بخشی در حوزه کاهش تخریب، تصرف عرصه‌های منابع طبیعی، آتش‌سوزی اشاره کرد و گفت: این افراد در مناطق مختلف روستایی و مناطقی که ساکن هستند به تقویت اقدامات فرهنگی در حوزه حفاظت از منابع طبیعی می‌پردازند.

خاکپور به نقش همیاران طبیعت در کاهش بروز آتش‌سوزی و همچنین پیشگیری از گسترش خسارت زیاد در زمان وقوع آتش‌سوزی اشاره کرد و گفت: مهمترین مشکل در حوزه حریق و خسارت‌های حریق بحث اطلاع‌رسانی و حضور به موقع است که در این راستا تلفن امداد جنگل و مرتع با شماره‌های ۱۳۹ و ۱۵۰۴ در استان به صورت ۲۴ ساعته فعال است.

وی به نقش همیاران طبیعت در حوزه حریق در زمان حریق با توجه به سخت‌گذر بودن مناطق استان اشاره کرد و گفت: به منظور حمایت از این گروه‌ها تامین تجهیزات انفرادی شامل لباس و کفش، چراغ قوه، اره ، آتش‌کوب دستی و قمقه آب مورد نیاز است.

رییس ادره آموزش، ترویج و مشارکت مردمی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری گفت: برای تهیه این تجهیزات به ۱۰ میلیون ریال به عنوان سرانه تجهیزات فردی برای هر همیار طبیعت حریق نیاز است.

به گفته وی، با تصویب قانون حمایت از محیط‌بانی و جنگلبانی ظرفیت قانونی حمایت‌های قضایی و بیمه‌ای از همیاران طبیعت نیز فراهم شده است که لازم  است برای بهره‌مندی نیروهای مردمی از این ظرفیت قانونی با مراجعه به سامانه همیاران طبیعت نسبت به ثبت‌نام و دریافت کارت همیار طبیعت اقدام کنند.

به گزارش ایرنا، چهارمحال و بختیاری دارای ۱۰ شهرستان است که یک میلیون و ۴۰۰ هزار هکتار از مساحت استان را مراتع و جنگل‌ها پوشش داده است که رقمی معادل ۸۶.۵ درصد از سطح این استان را شامل می‌شود.