«هاتف ممیزی» روز یکشنبه در این باره به خبرنگار ایرنا گفت: یک هزار و ۸۰۰ خانوار عشایر استان از مناطق قشلاقی (گرمسیر) به سمت مناطق ییلاقی شهرستان های فیروزکوه، دماوند و شمیرانات کوچ خود را آغاز کردند.
وی افزود: کوچ بهاره عشایر استان تهران امسال نیز همچون سال گذشته بصورت محدود و با رعایت فاصله گذاری اجتماعی انجام می شود.
مدیر امور عشایر استان تهران تاکید کرد: تا نیمه خردادماه عشایر در مناطق میانبند (مسیرهای بین قشلاق و ییلاق) قرار دارند و پس از آن به مدت ۱۰۰ روز در مناطق سردسیر مستقر می شوند.
به گفته وی، تاکنون هیچگونه گزارشی مبنی بر اینکه فردی از عشایر استان تهران به ویروس کرونا مبتلا شود نداشتیم اما با همکاری استانداری، فرمانداری ها و شبکه های بهداشتی بر سلامت جامعه عشایری نظارت می شود.
مدیر امور عشایر استان تهران خاطرنشان کرد: تامین امنیت در مسیر کوچ، تسهیل و هماهنگی لازم برای تردد عشایر و دام از معابر و جاده های برون شهری، ارایه خدمات بهداشتی به عشایر، واکسیناسیون و سایر خدمات دامپزشکی، آبرسانی، مرمت و بازگشایی مسیرهای عشایری از خدمات مهم دستگاه های مربوطه به عشایر است.
به گفته وی، توزیع سیلندر گاز، استفاده از انرژی های سازگار با محیط زیست و همچنین سامانه های مختلفی از جمله فانوس، حمام خورشیدی و روشنایی معابر در استقرارگاه های عشایری در نظر گرفته شده و مسیرهای کوچ عشایر نیز مرمت و بازگشایی می شود.
ممیزی با بیان اینکه عشایر استان با ۷۰۰ هزار راس دام سبک از تولیدکنندگان عمده گوشت قرمز استان تهران هستند، افزود: این قشر در سال گذشته بیش از ۶۵ هزار تن محصولات زراعی، باغی، لبنی و پروتئینی تولید کردند.
جامعه عشایری استان تهران تلفیقی از عشایر سایر استانهای کشور است که حدود ۳۰۰ سال پیش در قالب ۴ ایل و ۲۷ طایفه به مناطق عشایری استان تهران آمدند.