یزد- ایرنا- نماینده ولی‌فقیه در استان و امام جمعه یزد با گرامیداشت یاد و خاطره شهید مطهری گفت: دغدغه اصلی این شهید، هدایت و اصلاح جامعه بود و هر کجا بدعتی می‌دید درباره آن کتاب می‌نوشت.

به گزارش ایرنا آیت‌الله محمدرضا ناصری روز یکشنبه در دیدار با مدیرکل و معاونان آموزش و پرورش استان یزد به مناسبت شهادت آیت‌الله مطهری و روز معلم اظهار داشت: شهید مطهری یک معلم واقعی و فردی با اثرگذاری بسیار بالا در جامعه و یک راهنما و الگو برای داشتن یک زندگی معنوی و خدایی است و معلمان ما می‌توانند از این معلم بزرگ الگو بگیرند.

وی عنوان کرد: دغدغه اصلی شهید مطهری هدایت جامعه بود و به رغم اینکه در حوزه علمیه قم منزلت علمی بالایی داشت به حدی که اگر می‌ماند جزو مراجع بزرگ می‌شد، اما این جایگاه و شأن و مقام را رها کرد و به دانشگاه رفت و به هدایت دانشجویان پرداخت.

ناصری با بیان اینکه هر کتاب و هر خط از کتاب شهید مطهری یک مطلب و علم به یک پند است، افزود: این شهید والامقام ارتباط قوی با خدا برقرار کرده بود و همواره متذکر به خدا بود.

امام جمعه یزد با تاکید بر اینکه شهید مطهری برای طلاب و روحانیون نیز الگوی بسیار ارزشمندی است، عنوان کرد: این شهید والامقام گاهی در برخی مساجد که شاید فقط ۱۰ نفر پای منبرش بودند نیز سخنرانی و موارد بسیار مهمی را مطرح می‌کرد که همه آنها ضبط شده و به طور مستند نیز وجود دارد.

ناصری ادامه داد: شهید مطهری درد دین داشت و در امر به معروف و نهی از منکر هیچکس به پای او نمی‌رسید و هر کجا بدعتی در جامعه می‌دید، درباره آن کتاب می‌نوشت.

وی عنوان کرد: علما وارث علم انبیاء هستند و شهید مطهری نیز به عنوان یک عالم برجسته دینی، دراست و وراثت علمی را در کنار یکدیگر داشت زیرا علم او اثرگذار و ناجی انسان‌ها و دارای نور الهی بود.

ناصری با اشاره به اینکه معلمی را شغل انبیاء دانسته‌اند، اظهار داشت: معلم باید به واسطه عشق به خدا و خداشناسی نورانیت درونی پیدا کند و برای انسان‌ها و تربیت الهی آنها دغدغه داشته باشد و آنگاه است که می‌توان شغل او را شغل انبیاء دانست.

امام جمعه یزد بیان کرد: انسان از خاک سرشته شده و آنچه به انسان ارزش می‌دهد، ماهیت و حقیقت خدایی او است که اگر از این حقیقت فارغ شود، دیگر ارزش و جایگاهی ندارد همانند چراغ خاموشی که تنها برای زینت فضا مناسب است و نوری ندارد.

وی تاکید کرد: آنچه که معلمان ما می‌توانند از شهید مطهری الگو بگیرند، همان دغدغه و تلاش شهید مطهری برای انسان سازی و مرتبط کردن انسان‌ها با خدا و کمک به رشد آنهاست.

ناصری ادامه داد: به فرموده حضرت علی(ع) انبیاء آمده‌اند که دفینه‌های عقلی ما را بیرون بکشند و آنچه در سرشت ماست استخراج کنند و انسان‌ها را به وسیله این عناصر وجودی، هدایت کنند اما اندیشه و فکر و قدرت عاقله نیاز دارد که اینها را تشخیص دهد و در مورد آنها تفکر و تفحص کند.

امام جمعه یزد با تاکید بر اینکه برای تحقق این امر به تفکر و تعقل و تدین نیاز است، عنوان کرد: این سه عنصر در سیستم آموزش غربی نیست و در سیستم آموزشی ما نیز فقط به حرف و شعار تبدیل شده است.

وی با اشاره به فرمایش حضرت علی(ع) که فرمودند: الْعِلْمُ عِلْمَانِ: مَطْبُوعٌ وَ مَسْمُوعٌ، وَلاَ یَنْفَعُ الْمَسْمُوعُ إِذَا لَمْ یَکُنِ الْمَطْبُوعُ اظهار داشت: از نگاه حضرت علی(ع) علم مطبوع علمی است که در روح و جان آدمی شکوفا می‌شود که این علم همراه با فکر و اندیشه است و این علم برای انسان مناسب و راهگشاست.

ناصری با تاکید بر اینکه مبدا فکر و اندیشه را باید کتاب خدا قرار دهیم، عنوان کرد: نور واقعی از طریق کتاب الله برای انسان حاصل می شود و این انبیاء الهی هستند که کتاب الله را برای ما تبیین می کنند.

امام جمعه یزد با بیان اینکه راهی که قرآن به ما می‌آموزد، قوی‌ترین راه‌هاست، افزود: متاسفانه قرآن آموزی به بهانه‌های مختلف از ۱۰۰ سال پیش از سیستم آموزشی ما توسط غربی‌ها کنار گذاشته شد.

وی با اشاره به اینکه اصل انسانیت، اندیشه انسانی است و انسان همان است که به آن فکر می‌کند، تصریح کرد: خدا به آنچه که نیت انسان‌هاست، ثواب می‌دهد.

ناصری اظهار داشت: در ارتباط با تعلیم و تربیت باید روش خود را عوض کنیم و روشی را در پیش بگیریم که در کنار تعلیم، تربیت و اندیشه نیز حاصل شود.