تهران – ایرنا – در حالی که هنوز تمامی خصوصیات گونه هندی ویروس کرونا مشخص نشده، بسیاری از کشورهای اروپایی و آمریکایی مرزهای خود را بر اتباع کشورهای آسیای جنوبی و به‌خصوص هند بسته و امیدوارند که واکسن‌های موجود کرونا بر این گونه جدید غلبه کنند.

به گزارش ایرنا، گونه B.۱.۶۱۷ ویروس کرونا موسوم به کرونای جهش‌یافته هندی تاکنون در ۲۵ کشور جهان از جمله برخی کشورهای اروپایی شناسایی شده و بنا بر اعلام سازمان جهانی بهداشت گونه هندی کرونا به دلیل «جهش مضاعف» آن به مراتب از دیگر گونه‌ها مسری‌تر است ولی هنوز مشخص نیست که طغیان اخیر ویروس کرونا در هند ناشی از گسترش این گونه باشد.

جدیدترین آمار نشان می‌دهد که در دومین موج سونامی کرونا، مجموع مبتلایان هندی از ۱۹ میلیون و ۵۰۰ هزار تن فراتر رفته و تعداد قربانیان این بیماری در این کشور آسیای جنوبی به بیش از ۲۱۰ هزار تن رسیده است.

در میان کشورهای درگیر با گونه هندی ویروس کرونا، نام ۱۱ کشور اروپایی انگلستان، دانمارک، آلمان، ایرلند، پرتغال، بلژیک، سوئیس، یونان، ایتالیا، هلند و نروژ به چشم می‌خورد. در آن سوی اقیانوس اطلس نیز تعدادی از شهروندان آمریکایی و کانادایی به این گونه مبتلا شده‌اند.

آخرین آمارها حاکی از آن است که از زمان شیوع گونه هندی در ۵ اکتبر ۲۰۲۰ (۱۴ مهر ۱۳۹۹) تاکنون بیش از یک هزار و ۵۰۰ شهروند به این واریانت کرونا مبتلا شده‌اند که پس از هندوستان، انگلیس و آمریکا به ترتیب با ۴۳۰ و ۱۳۴ بیمار بیشترین تعداد مبتلایان را به خود اختصاص داده‌اند.

نقشه سرایت گونه هندی ویروس کرونا

رسانه‌های اروپایی اعلام کرده‌اند که گونه انگلیسی، گونه غالب ویروس کرونا در این قاره است و درصورتی‌که گونه هندی بتواند جای پایی برای خود در این منطقه باز کند، زحمات بهداشتی و کارزارهای واکسیناسیون اروپایی‌ها به خطر خواهد افتاد. به همین دلیل برخی از کشورهای اروپایی مانند انگلستان، آلمان، ایتالیا، فرانسه، بلژیک و اسپانیا همچون کانادا و آمریکا سفرهای از مبدأ هند را ممنوع و یا به‌شدت محدود ساخته‌اند.

کارل لاترباخ یکی از نمایندگان پزشک مجلس آلمان در مورد خطر گونه جهش‌یافته هندی توییت کرد که واکسن‌های موجود می‌توانند در برابر این گونه جدید مؤثر باشند.

کریستین دروستن ویروس‌شناس بیمارستان شارتی برلین نیز گفت که نسل بعدی واکسن‌های کرونا می‌توانند با اندکی تغییر و با کمترین زحمت با گونه‌هایی که به دنبال دور زدن سیستم ایمنی انسان هستند مقابله کنند.

از سوی دیگر، اوگور شاهین رئیس شرکت آلمانی بایوانتک که با همکاری شرکت آمریکایی فایزر یکی از پیشتازان تولید واکسن ژنتیکی در جهان بوده ابراز اطمینان کرد که این فرآورده علیه گونه هندی مؤثر باشد. به گفته وی، چنین جهش‌هایی پیشتر مطالعه شده و واکسن فایزر علیه آن کارساز است.

حتی دکتر آنتونی فاوچی کارشناس ارشد علمی کاخ سفید در زمینهٔ مبارزه با ویروس کرونا نیز به‌تازگی در مصاحبه‌ای اعلام کرد که واکسن هندی کوواکسین می‌تواند گونه بومی این کشور را بی اثر سازد.

با تمامی این خوش‌بینی‌ها، سازمان جهانی بهداشت مطالعه در مورد خصوصیات گونه هندی و دیگر گونه‌ها از جمله میزان سرایت، شدت و خطر ابتلا به آنان را نیازی فوری دانسته است.