به گزارش روز یکشنبه ایرنا از وزارت جهاد کشاورزی، «حبیب جهانساز» افزود: پارسال نزدیک به ۱۳۱ هزار تن برگ سبز از باغهای فعال استانهای گیلان و مازندران برداشت و نزدیک به ۳۰ هزار تن چای خشک تولید شد.
رییس سازمان چای کشور، سطح باغهای چای کشور را ۲۸ هزار هکتار عنوان کرد و اظهار داشت: از این سطح، ۲۲ هزار هکتار باغهای چای فعال هستند.
جهانساز با اشاره به کاهش بارندگیهای سال زراعی جاری، گفت: با توجه به این که ۷۰ درصد باغهای چای کشور در مناطق کوهپایهای و جزو اراضی دیم هستند، نگرانیهایی بابت خشکسالی وجود دارد، هر چند سازمان هواشناسی شرایط بارش را برای استان گیلان نرمال پیش بینی کرده است.
وی خاطرنشانکرد: امسال باغهای چای کشور سرمای اول فصل را نداشتند و عواملی همچون وضعیت بهتر صنعت چای، پرداخت به موقع پول چایکاران و اصلاح و بازسازی باغها موجب شده برای سال جاری افزایش تولید پیشبینی کنیم.
رییس سازمان چای کشور با بیان اینکه برداشت برگ سبز چای از ابتدای اردیبهشت آغاز و تا پایان مهر ماه ادامه دارد، گفت: سال گذشته در فصل بهار ۵۶ هزار تن برگ سبز چای برداشت شد.
وی، عملکرد تولید برگ سبز چای از باغهای چای کشور را هفت تن در هکتار عنوان کرد.
جهانساز، روند تولید چای خشک داخلی را از سال ۹۲ به بعد افزایشی دانست و اظهار داشت: در سال ۹۲ تولید چای خشک به ۱۵ هزار تن رسیده بود، اما با حمایتهای دولت و ورود دوباره چایکاران به باغها، این فعالیت رونق گرفت.
رییس سازمان چای کشور با ابراز خشنودی از اعلام و ابلاغ به موقع نرخ خرید تضمینی برگ سبز چای گفت: امسال نرخ خرید تضمینی چای ۴۵ درصد نسبت به سال قبل افزایش نشان میدهد.
وی ادامهداد: امسال قیمت هر کیلوگرم برگ سبز چای درجه یک ۶ هزار و ۶۹۰ تومان و قیمت هر کیلوگرم برگ سبز چای درجه دو، چهار هزار و ۷۸۱ تومان تعیین شده که قیمت خوبی است.
جهانساز یادآور شد: روند منطقیسازی قیمت خرید تضمینی برگ سبز چای از چند سال پیش آغاز شده است، بهطوری که در سال ۹۹ نیز نسبت به سال ۹۸ قیمت خرید تضمینی برگ سبز چای ۲۷ درصد رشد داشت.
به گزارش ایرنا، سال گذشته نرخ خرید تضمینی هر کیلوگرم برگ سبز چای درجه یک، چهار هزار و ۶۰۰ تومان و درجه دو حدود سه هزار و ۳۰۰ تومان بود که کارخانجات برگ سبز چای را بیش از نرخ تضمینی تعیین شده خریداری می کردند.
طبق آخرین مصوبه دولت قدرالسهم کارخانجات چای بابت بهای برگ سبز چای معادل ۷۵ درصد قیمت خرید تضمینی تعیین می شود و معادل ۵ درصد بهای برگ سبز چای از محل ظرفیت های قانون بودجه سالانه بابت افزایش سرمایه صندوق حمایت از توسعه صنعت چای کشور اختصاص می یابد.
این تصویبنامه مقرر میکند که سازمان برنامه و بودجه کشور با همکاری وزارت جهاد کشاورزی (سازمان چای کشور) با رعایت قوانین و مقررات مربوط، درخصوص محدوده زمانی خرید، تعیین هزینههای تبعی موضوع این تصویبنامه، اخذ تضامین و وثایق معتبر از خریداران برگ سبز چای و زمان بازپرداخت آن، تصمیمات لازم را اتخاذ و بر نحوه اجرای آنها نظارت کنند.
در این تصویبنامه سازمان چای کشور مکلف است ضمن نظارت دقیق بر فرآیند خریدتضمینی برگ سبز چای و جلوگیری از انحراف یارانه پرداختی دولت، اقدامات مورد نیاز را برای توسعه قراردادهای کشت و بهبود کیفیت تولید برگ سبز چای انجام داده و پیگیریهای لازم را جهت ساماندهی چای کشور از طریق اجرای عملیات بهزراعی، بهبود فرآوری و اصلاح ساختار کارخانههای چای، ترویج مصرف چای داخلی و توسعه بازاریابی از طریق ظرفیتهای صندوق توسعه چای کشور به عمل آورد.