به گزارش روابط عمومی دفتر نماینده ولی فقیه در خراسان جنوبی و امام جمعه بیرجند، حجت الاسلام و المسلمین سید علیرضا عبادی روز یکشنبه در دیدار جمعی از مسوولان اداره کل آموزش و پرورش، بسیج فرهنگیان و دانشگاه فرهنگیان خراسان جنوبی ضمن تسلیت ایام شهادت حضرت امام علی (ع) و گرامیداشت یاد و خاطره علامه شهید مرتضی مطهری گفت: مقام و منزلت امیرالمومنین (ع) به گونهای نیست که از قبیل ما به آن ورود کنیم.
وی افزود: در زبان وحی و آیات الهی قرآن کریم، گفتههای رسول اکرم (ص)، نظرات صاحبنظران تاریخ، گفته دوستان و حتی گفتههای دشمنان منابع خوبی هستند که با استفاده از اینها به جایگاه و مقام امیرالمومنین (ع) پی ببریم.
نماینده ولی فقیه در خراسان جنوبی اظهار داشت: جایگاه و فضائل امام علی (ع) بحثی است که باید توسط محققین در زاویههای مختلف با کاوش، کوشش و پژوهش مورد بررسی قرار گیرد تا با توجه به نتیجه این بحث بتوانیم در حد ذهن بشر مواردی از مقامات این حضرت را درک کنیم اما وجود امام علی (ع) فوق بشر است.
وی گفت: با توجه به دیدگاه قرآن، تفسیر، حدیث و تاریخ که در مقامات معنوی امام علی (ع) انجام شده است متوجه میشویم که حضرت علی (ع) یک بشر عادی نیست.
حجت الاسلام و المسلمین عبادی افزود: اما سرنوشت را مشاهده میکنید که بشر جهول و گستاخ با اسوههای بزرگ انسانی و الهی چه میکند؛ تاریخ پر است از این حرفها و بدتر از هر زمانی زمان ما است.
وی گفت: دشمنان هر جا انسان خوب، هوشیار، بیدار و با بصیرتی است را هدف قرار میدهند، این یک موضوع رایج است که در تاریخ و زمان معاصر ما هم همین طور بوده است.
امام جمعه بیرجند اظهار داشت: در سیستم بشری چنانچه انسانهای بیدار تربیت شوند، مزاحم شیاطین استعمارگر هستند لذا آنها امثال مطهری و مطهریها را نمیگذارند، بهترین انسانها را میکشند و بدترین انسانها را پرورش میدهند تا در این چند روزه افسانه دنیا به مقاصد شوم خود برسند.
وی لازمه تحقق آرمانهای اسلام و انقلاب را تربیت انسان سالم، ماهر و توانمند دانست و تاکید کرد: این مربیان که هم خود به سمت قلههای کمال حرکت میکنند و هم دست مربیان را گرفته و پا به پا به سمت این قلهها میبرند از این رو باید گفت خوش به حال معلمانی که خود وارسته به مکارم اخلاق هستند و هم چون شمع میسوزند تا چراغ راه دانشآموزان شوند که راه گم نکنند.
حجت الاسلام و المسلمین عبادی بیان کرد: معلم در مسیر شناسایی، کشف، پرورش، هدایت و به فعل درآوردن استعدادهای دانشآموزان، سختیهای فراوانی را در زندگی فردی و اجتماعی خود تحمل میکند.
وی با اشاره به شیوع کرونا و تداوم آموزش به دانشآموزان گفت: معلمان در ایام سخت کرونا، بسیاری از سختیها و مشقتها را به جان خریدند تا لحظهای فرایند آموزش و پرورش مختل نشود و تا پای جان نیز برای انجام رسالت و ادای تکلیف تلاش کردند.
وی از معلمان به عنوان پروش یافتگان مکتب نبوی و علوی یاد کرد و افزود: تربیت انسان مانند احداث یک ساختمان نیازمند مهندسانی متعهد، ماهر و هنرمند است و چنانچه نقصی بر بنا و شخصیت بنای تربیت وارد شود مسئولیت متوجه مهندس آن است؛ به همین جهت گفته میشود یک نصحیت و کلام درست معلم سرنوشت دانشآموز و جامعه را عوض کرده و تغییر میدهد.
رییس شورای فرهنگ عمومی استان خراسان جنوبی با بیان اینکه شهید مطهری به عنوان شاگرد مکتب علوی بود گفت: براساس معانی استنباط شده از قرآن کریم، حضرت علی (ع) یک بشر عادی نیست و مافوق آن است، شخصیت آن حضرت به معنای واقعی کلمه اسوه انسانیت است.
وی با اشاره به اینکه بشر گستاخ به اسوههای انسانی ظلم میکند خاطرنشان کرد: علامه مطهری نیز انسانی است که تمام سعی و تلاشش تربیت انسان و رهایی نسل بشر از چنگ دیو جهل و هدایت ایشان به قلههای علم و معرفت دینی و خدایی بود.
۱۲ اردیبهشت سالروز شهادت استاد مرتضی مطهری در سال ۱۳۵۸، روز معلم نام دارد و سرآغاز هفته معلم است.