تاریخ انتشار: ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۰ - ۱۶:۰۷

تهران - ایرنا - در پی اعلام وزیر نفت عراق از احتمال واردات گاز از مصر، نماینده و عضو کمیسیون اقتصاد و سرمایه‌گذاری پارلمان این کشور با این اقدام احتمالی دولت بغداد مخالفت کرد.

به گزارش روز یکشنبه ایرنا، «احسان عبدالجبار» وزیر نفت عراق پنجشنبه گذشته گفته بود که بغداد واردات گاز طبیعی را از مصر و از مسیر سوریه بررسی می‌کند.
در همین پیوند، «العربی الجدید» به نقل از «زهرا البجاری» نماینده پارلمان عراق نوشت که این کشور سرشار از منابع گاز است و واردات آن اقدامی نادرست است.
وی گفت که واردات گاز از مصر با وجود منابع و ذخایر بزرگ گاز طبیعی 110 تریلیون متر مکعبی عراق، اقدامی غیر منطقی است.
البجاری افزود که مسوولان و متولیان دولتی به جای واردات گاز از کشورهای دیگر، باید به سمت سرمایه‌گذاری داخلی در این منابع و افزایش ثروت ملی حرکت کنند.
وزیر نفت عراق در حاشیه سفر پنجشنبه گذشته «بسام طعمه» همتای سوری خود به بغداد از احتمال واردات گاز از مصر خبر داده بود.
عبدالجبار با این وجود مشخص نکرد که آیا هماهنگی یا توافقی با قاهره در این باره انجام شده است یا خیر.
به گفته کارشناسان امنیتی و حوزه نفت و گاز، موانع فراوانی در مسیر انتقال گاز از مصر به عراق وجود دارد که از جمله می‌توان به نبود امنیت و ثبات در مناطق مرزی عراق و سوریه به سبب فعالیت گروه‌های تروریستی به ویژه «داعش» اشاره کرد.
مقام‌های عراق اکنون در حال مذاکره با جمهوری اسلامی ایران برای افزایش واردات گاز به منظور رفع معضل خاموشی و به کار انداختن نیروگاه‌های برق این کشور هستند.
بخش عمده‌ای از واردات گاز توسط دولت عراق، برای تامین سوخت نیروگاه‌های برق این کشور انجام می‌شود.
عراق نزدیک به دو دهه است که با معضل خاموشی و قطع برق به ویژه در فصل گرما مواجه است.
بر اساس آخرین گزارش وزارت نفت عراق که دسامبر ۲۰۲۰ منتشر شد، تولید ماهانه گاز این کشور ۷۷ میلیارد و ۶۰۰ میلیون فوت مکعب اعلام شد.
این کشور به دلیل ناتوانی در استفاده از ذخایر بزرگ گاز طبیعی خود ناچار است برای استخراج نفت همراه با گاز، ۷۰۰ میلیارد فوت مکعب از این ثروت را بسوزاند.
عراق به شتاب در اجرای طرح‌های توسعه برای سرمایه‌گذاری در فرآوری گازهایی که به همراه نفت استخراج می‌شوند و پرداختن به مساله آلایندگی، نیاز دارد.
این کشور افزون بر ضرورت کاهش مشعل سوزی و آلایندگی در بزرگترین میدان نفتی خود، به تولید گاز برای کاهش وابستگی به واردات که عمده آن از ایران است، نیاز دارد.
طبق گزارش سال ۲۰۱۹ آژانس بین‌المللی انرژی، پتانسیل قابل توجهی برای استخراج گاز طبیعی در عراق وجود دارد، زیرا تولید گاز به عنوان محصول فرعی استخراج نفت در یک دهه گذشته افزایش پیدا کرده است.
عراق اکنون گاز مورد نیاز خود را از مسیر دو خط لوله گازی و به میزان ۵ میلیون متر مکعب روزانه برای تولید برق، از ایران وارد می‌کند.