به گزارش روابط عمومی اداره کل راهداری و حمل و نقل جادهای مازندران ، عباسعلی نجفی میانگین برخورداری روستاهای مازندران از راه آسفالته را سه درصد بیشتر از میانگین کشوری اعلام کرد و افزود : در حالی که شاخص برخورداری از راه روستایی آسفالته در کشور ۵۲ درصد است ، ۵۵ درصد از روستاهای مازندران راه آسفالته دارند.
وی تعداد روستاهای مازندران را سه هزار و ۶۲۲ پارچه اعلام کرد و توضیح داد : در حال حاضر ۲ هزار و ۱۷۴ روستای بالای ۲۰ خانوار و ۱۷۱ روستای زیر ۲۰ خانوار استان از راه آسفالته برخوردار هستند.
نجفی بهسازی، مرمت، شنریزی و آسفالت راههای روستایی را از اولویتهای راهداری برشمرد و گفت : ایجاد و توسعه زیرساختها از جمله بازسازی، بهسازی و آسفالت راههای روستایی موجب تسهیل در داد و ستد و افزایش درآمد روستاییان شده و مانع مهاجرت آنها به شهرها میشود.
وی با بیان این که زیر ساختها و حمل و نقل یکی از شاخصهای مهم توسعه هر جامعه است، اظهار داشت : در استان مازندران ۱۰ هزار و ۴۰۰ کیلومتر راه وجود دارد که هفت هزار و ۸۴۴ کیلومتر آن راه روستایی است.
مدیرکل راهداری مازندران با اظهار این که چهار هزار کیلومتر از راه های مازندران در مناطق کوهستانی است ، افزود :بیش از ۹۰ درصد حمل کالا و مسافر در مازندران از طریق راه های مواصلاتی انجام می شود.
وی گفت : از آنجاییکه مازندران یکی از قطبهای کشاورزی است، نیاز استان به راه و جاده مناسب محسوس بوده، برای همین در سالهای اخیر برای توسعه شبکه راههای ارتباطی استان گامهای خوبی برداشته شده است.
نجفی با اعلام این که اقدامات خوبی در حوزه راه های روستایی در دست اجراست، اظهار داشت : به دلیل تراکم و تعدد روستاها در مازندران، در زمینه ایجاد راه های روستایی ایمن و مناسب اقدامات قابل توجهی در دست اجراست و درصدد هستیم با تامین اعتبارات کافی در زمینه آسفالت محورهای روستایی گام موثری بر داشته شود.
بر اساس اعلام اداره نظارت بر ساخت راههای روستایی اداره کل راهداری و حمل و نقل جادهای مازندران حدود یکهزار و ۵۵۰ کیلومتر از راههای روستایی استان از آغاز فعالیت دولت تدبیر و امید تاکنون بهسازی شده که معادل یک سوم راههای روستایی استان است.
طبق این گزارش ، در مجموع از حدود ۷ هزار و ۸۰۰ کیلومتر راه روستایی استان مازندران هم اکنون حدود ۴ هزار و ۵۰۰ کیلومتر آن زیر پوشش آسفالت قرار دارد.
گزارش رسمی راهداری مازندران نشان می دهد که با احتساب اختصاص قیر رایگان برای بهسازی و روکش آسفالت راه های روستایی از سوی دولت و مشارکت روستاییان ، در هفت سال گذشته حدود سه هزار میلیارد ریال اعتبار برای راه روستایی مازندران هزینه شده است.