به گزارش ایرنا از جمعیت هلال احمر، محمدتقی حسینی طباطبایی مهمترین فعالیت های این مجموعه را در راستای مقابله با بیماری کرونا تشریح و اظهار کرد: همواره یکی از معضلات جدی جامعه ما از اواخر سال ۹۸ کرونا بوده که امروز نیز در چهارمین پیک آن قرار گرفته ایم و آمار ابتلا و مرگ و میر متاسفانه زیاد است.
وی افزود: جمعیت هلال احمر اهداف بشردوستانهای برای خود تعریف کرده که طبق آنها موظف هستیم نقش خود را در مجتمع دارویی درمانی هلال ایران به منظور آموزش شهروندان، بیماریابی و پیشگیری ایفا کنیم. در همین راستا آزمایشگاهی در مجتمع راه اندازی شد و با تعرفه های مناسب در اختیار مردم قرار گرفت.
این مقام مسئول در جمعیت هلال احمر خاطرنشان کرد: این آزمایشگاه یک مرکز قابل اعتماد برای تشخیص بیماری کرونا است که ذیل آن بستری نیز برای آموزش فراهم شده است. این مرکز در دی سال ۱۳۹۹ افتتاح شد و با همت همکاران در چهار ماه گذشته روند توسعه را طی کرده که تا این لحظه مردم از خدمات ارائه شده راضی بوده اند.
حسینی طباطبایی ادامه داد: طرح هایی نیز در دستور کار قرار گرفته تا نتایج تست «پی سی آر» کرونا ظرف مدت ۶ ساعت آماده شود و در اختیار مراجعین قرار گیرد. کارشناسان در راستای پاسخگویی هر چه سریع تر به شهروندان تا ساعت ۱۲ شب در محل آزمایشگاه حضور دارند. آزمایشگاه ما در ایام نوروز به جز روز اول، به صورت کامل فعال بود و نمونه گیری و پاسخ گویی به شهروندان در تمام روزهای ایام نوروز به صورت کامل انجام شد.
وی افزود: مقرر شده که خدمات آزمایشگاه مجتمع دارویی درمانی هلال ایران با تعرفه خیریه وزارت بهداشت ارائه شود. این خدمات رسانی برای افرادی که توان حضور در مرکز را نیز نداشتند، انجام و تیم ها به محل موردنظر افراد متقاضی برای نمونه گیری اعزام می شدند و در کمتر از ۲۴ ساعت نیز به متقاضیان نتیجه آزمایش اعلام می شد.
رئیس مجتمع دارویی درمانی هلال ایران با اشاره به موضوع پیشگیری از ازدحام مراجعین به مجتمع که می تواند زنجیره انتقال بیماری را گسترده تر کند؛ گفت: ما با مشارکت پارک علم و فناوری دانشگاه شهید بهشتی و با در نظر گرفتن چارچوب های وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و همچنین نظارت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تصمیم گرفتیم تا با اجرای طرح «انجام تست بدون خروج از خودرو» از ازدحام جمعیت در مرکز آزمایشگاهی و به صورت حضوری جلوگیری کنیم تا از این طریق درصد انتقال بیماری تا حد زیاد و قابل کنترلی کاهش یابد.
وی گفت: در این طرح، افراد در نرم افزار «تهران تست» ثبت نام کرده و ساعت حضور آنها جهت انجام تست مشخص و با خودروی شخصی خود به ایستگاه تست مراجعه کرده و در همان محل بدون ازدحام، از آنها تست گرفته می شود و در کمتر از ۲۴ ساعت جواب آزمایش از طریق بارگذاری بر روی سایت و واتساپ ارسال خواهد شد. تعرفه آن نیز از رقم تعرفه خیریه کمتر است.
این مقام مسئول در مجتمع دارویی درمانی هلال ایران اظهار کرد: استقبال از این شیوه به علت سهولت و ایمنی بالا بسیار خوب بوده و در همین راستا تلاش می شود تا مراکز بعدی را در قسمت های جنوبی شهر و سپس در شرق تهران در مرکز مجتمع دارویی درمانی هلال ایران به بهره برداری رسانیم تا شهروندان این مناطق نیز در فضای باز و در کمترین زمان بتوانند تست دهند.
حسینی طباطبایی با اشاره به شیوه هایی که پاسخ آزمایشات به شهروندان اعلام می شود، گفت: آن دسته از شهروندان که شماره تماس خود را ارائه دهند، از طریق پیامک به آن ها پاسخ داده خواهد شد و حتی زمان آزمایش را می توان از همین طریق اطلاع رسانی کرد. از طرف دیگر متقاضیان با استفاده از سایت "تهران تست" نیز می توانند به صورت اختصاصی جواب آزمایش خود را مشاهده کنند. آن دسته از شهروندانی که نیاز به نسخه فیزیکی جواب آزمایش دارند نیز، این نسخه به وسیله پست به محل سکونت آنها فرستاده خواهد شد.
رئیس مجتمع دارویی درمانی هلال ایران در پایان گفت: امروز در حال تلاش در راستای انجام تست کرونا در منزل نیز هستیم و امکان حضور تیم تست گیری در منازل فراهم شده است. قراردادی نیز با نرم افزار بیماریاب بسته شده و از این طریق نیز ماموریت ها انجام می شود و صرفا تعرفه به همراه یک هزینه جزئی دیگر دریافت می شود. امروز متخصصین ما در بحران ها می توانند نوآوری داشته باشند و کرونا نیز سبب شد تا راه های تشخیص بیماری و کمک به پیشگیری مورد بازبینی قرار گیرد. امید است با همراهی مردم روش های غیرحضوری از این پس جایگزین شود و نیاز به حضور در مراکز پرجمعیت برای انجام امور آزمایشگاهی نباشد.