به گزارش روز یکشنبه ایرنا از وزارت صنعت، معدن و تجارت، «فرحناز رافع» افزود: در چهل و هفتمین جلسه هیات مقرراتزدایی و بهبود محیط کسبوکار، استمرار بهرهمندی افراد از حمایتهای قانون بیمههای اجتماعی قالیبافان مصوب شد.
وی بیانداشت: همچنین مقرر شد بافندگان فرش و شاغلان صنایعدستی شناسهدار (کد دار) نیازی به تمدید کارت مهارت فنی صادره از سوی سازمان آموزش فنی حرفهای ندارند و با انجام اقدامهای لازم مدرک مذکور از فهرست درخواستی سازمان تأمین اجتماعی حذف شود.
رافع خاطرنشانکرد: با توجه به این مصوبه، هنرمندان حوزه فرش دستباف، نیازی به تمدید کارت مهارت خود ندارند، اما برای نوبت نخست برقراری پوشش بیمهای نیاز است که کارت مهارت خود را دریافت کنند.
به گفته این مقام مسوول، جامعه شاغلان حوزه فرش دستباف کشور نزدیک به ۲ میلیون نفر است و بر اساس آمار چند برابر همین تعداد هم به صورت آزاد در حوزههای مختلف فرش دستباف مشغول به فعالیت هستند.
وی ادامهداد: بیمه به عنوان یک چتر حمایتی همواره یکی از مشکلات و دغدغههای هنرمندان و صنعتگران بوده است و نبود قانون فراگیر و کمبود اعتبارات لازم از چالشهای اصلی دولت برای تحت پوشش قرار دادن شاغلان صنایعدستی عنوان می شد.
رافع گفت: در بند (و) در تبصره (۲) لایحه بودجه ۱۴۰۰ مانند لایحه بودجه سال قبل که به پرداخت بدهیهای دولت اختصاص دارد، برای بیمه تامین اجتماعی قالی بافان نیز اعتبار لازم در نظر گرفته شده است.
به گزارش ایرنا، مطابق آمارها، در ۱۰ ماهه سال ۹۹ بیش از یک میلیون و ۸۶۹ هزار و ۴۰۳ متر مربع فرش دستباف در کشور تولید شد. این آمار در همسنجی با سال ۹۸ (تولید یک میلیون و ۲۳۱ هزار و ۳۲۱ متر مربع) رشد ۳۴ درصدی داشته است.
۴۲ درصد از تولیدات یاد شده در ۱۰ ماهه ۹۹ مربوط به فرشهای دستباف تجاری ۲۵ تا ۴۵ رج، ۱۹ درصد فرش درشتباف، ۱۶ درصد فرشهای ظریف و کرک، ۹ درصد تابلو فرش، هشت درصد گبه و ۶ درصد فرش تمام ابریشم بوده است.