سید هادی احمدی رویینی روز یکشنبه در نشست بررسی برنامهها و روند اقدامات ثبت سرای سعدالسلطنه در میراث جهانی یونسکو واقع در کاروانسرای سعدالسلطنه افزود: در بین ۵۶ کاروانسرایی که از ۲۴ استان کشور به عنوان یک پرونده به سازمان جهانی یونسکو ارسال شده است، بهترین مدیریت و کمترین نگرانی متعلق به سرای سعدالسلطنه خواهد بود.
وی اضافه کرد: حمیت مردم استان قزوین و همراهی مسؤولان و مدیران در به وجود آمدن چنین ظرفیتی که منجر به حفظ کاروانسرای سعد السلطنه شده است، بر ارزشهای تاریخی این شهر که زمانی پایتخت ایران بوده می افزاید.
احمدی رویینی بیان داشت: خیلیها میخواستند در سالهای گذشته این کاروانسرا را به پاساژ و مراکز تجاری تبدیل کنند، اما دوراندیشی فرهنگی و تاریخی برخی دلسوزان باعث شد تا اکنون این ظرفیت عظیم در آستانه ثبت جهانی یونسکو باشد.
این مسؤول در ادامه به آثار تاریخی دیگر شهر قزوین نظیر دیوانخانهها، بافتهای تاریخی و حتی باغستان سنتی اشاره کرد و گفت: حفظ این آثار تاریخی نیز بسیار مهم و با اهمیت بوده و باید مورد توجه مسؤولان و مدیران وقت قرار گیرد.
مدیرکل دفتر حفظ و احیای بناهای تاریخی کشور خاطرنشان کرد: از دیگر اماکنی که احیای آنها توانسته گام بزرگی در حوزه بناهای تاریخی کشور ایجاد کند، خانه قزوینیها و آرامگاه حمدالله مستوفی است.