حسن رمضانی روز سهشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: بازرسان اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی کاشان و معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی این شهرستان از همان ابتدای سال ۹۹ با شیوع ویروس کرونا به واحدهای صنعتی ورود و آموزشهای لازم را در خصوص رعایت شیوهنامههای بهداشتی برای جامعه کارگری و همچنین کارفرمایان ارایه کردند که این مهم بیانگر تلاش دستگاههای اجرایی مرتبط در صیانت از نیروی انسانی کار و اهمیت ویژه به سلامت تمامی افراد جامعه است.
وی تاکیدکرد: کارفرمایان واحدهای صنعتی نیز بر پایه انصاف برای رعایت شیوهنامههای بهداشتی همراه بودند و در خصوص تامین ملزومات بهداشتی مورد نیاز کارگران شاغل در واحدهای صنعتی همکاری کردند.
انجام سه هزار بازرسی از واحدهای صنعتی و صنفی
رییس اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی کاشان با یادآوری سه هزار بازرسی از واحدهای صنعتی و صنفی کاشان در سال گذشته، اظهار داشت: این اداره در راستای حفظ و تداوم ایمنی محیط کار و کاهش حادثههای ناشی از کار بهویژه فوتیها و کار افتادگیهای ناشی از این حادثهها تلاش و پیگیری جدی دارد.
وی با اشاره به رسیدگی افزون بر ۲ هزار پرونده شکایت در اداره کار و حل و فصل شدن توافقی ۴۰ درصد این شکایتها ادامه داد: وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی سامانهای را برای رسیدگی به شکایتها راهاندازی و اداره تعاون کاشان نیز به سرعت این سامانه را از لحاظ کمی و کیفی پیادهسازی کرد تا کارگران از مراجعه حضوری برای ارایه شکایت به اداره بینیاز شوند و تمامی مراحل کار آنان از جمله اعلام زمان نشستها و وضعیت پرونده از طریق پیامک برایشان ارسال شود.
به گفته وی، کاربران شامل کارگران و کارفرمایان بهراحتی و سرعت میتوانند در سامانه شکایتها وضعیت پرونده وضعیت خود را با کاهش کمترین تردد به ادارهها مشاهده کنند.
رمضانی تصریح کرد: سامانه رسیدگی به شکایتها در راستای شفافسازی مرحلههای رسیدگی به پروندهها راهاندازی شد که اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی کاشان در استفاده از این سامانه در استان اصفهان رتبه اول دارد و حتی در کشور نیز جز نخستینها است.
رییس اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی کاشان درباره مقرری بگیران بیمه بیکاری گفت: ۲ هزار و ۳۰۰ نفر سال گذشته به دلیل کرونا در بازه زمانی ۷۰ روزه تا پایان اردیبهشت متقاضی بیمه بیکاری شدند که تا اول خرداد وجوه در نظر گرفته شده برای آنان را از سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور تحویل گرفتند.
رمضانی با بیان اینکه افزون بر ۱۷۰۰ نفر نیز در طول سال از بیمه بیکاری بهرهمند شدند، ادامه داد: این خدمات با کمترین حضور کارگر بیکار شده در محیط کار از طریق بهکارگیری زیرسامانه بیمه بیکاری در سامانه جامع روابط کار به آنان ارایه شد.
آموزش فنی حرفهای و مهارت آموزی به مقرری بگیران بیمه بیکاری
این مسوول با اشاره به آموزش فنی حرفهای و مهارتآموزی به مقرری بگیران بیمه بیکاری از سوی اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی کاشان اظهار داشت: این اداره افراد مقرریبگیر بیمه بیکاری را رها نمیکند، بلکه با هدایت به مرکز آموزش فنی حرفه ای و برخورداری از آموزشهای فنی و مهارت آموزی آنان را به طور مجدد جذب بازار کار میکند.
به گفته رمضانی، اداره تعاون کاشان در این خصوص چندصد نفر را برای تامین نیروی انسانی به مرکز آموزش فنی حرفهای معرفی کرد و توانست نزدیک به ۴۰۰ نفر از مقرری بگیران شهرستان را بار دیگر بهعنوان کارگر متقاضی و با هماهنگی خودشان به واحدهای صنعتی معرفی کند.
رییس اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی کاشان افزود: این اداره سال گذشته دهها نفر از مراجعان خود را که از دهکهای مختلف درآمدی محروم شده از یارانه معیشتی یا نداشتن امکان استفاده از آن بودند برای ارایه اعتراض و بررسی مرحلههای آن راهنمایی کرد.
حفظ اشتغال ۴ هزار نفری با پرداخت تسهیلات کرونایی
وی با یادآوری پرداخت ۴۵ میلیارد تومان تسهیلات کرونایی به افزون بر یک هزار واحد صنفی و صنعتی کاشان در راستای حفظ شغل نزدیک به چهار هزار نفر گفت: این تسهیلات در سال ۹۹ با همکاری بانکها، برنامهریزی انجام شده از سوی اداره تعاون، فرمانداری و دستگاههای اجرایی مرتبط به منظور حفظ نیروی انسانی کارگاهها پرداخت شد.
رمضانی جذب افزون بر چهار هزار و ۳۰۰ نیروی جدید به بازار کار بر پایه سامانه رصد اشتغال را بهعنوان یکی دیگر از اقدامهای مثبت و ارزنده این اداره در سال گذشته برشمرد و گفت: این مهم بیانگر این است که وضعیت بیکاری در سطح شهرستان کاشان وضعیت حادی نیست و فرصتهای شغلی برای جویندگان کار و شغل در سطح شهرستان کاشان مهیا و موجود است.
وی با اشاره به فعالیت نزدیک به ۷۰ هزار کارگر و افزون بر پنج هزار و ۵۰۰ هزار کارگاه دارای کد ببمه در سطوح مختلف شهرستان کاشان گفت: وجود ۳۰۰ تعاونی فعال و فعالیت نزدیک به یکهزار کارگاه بالای ۱۰ نفر نیز بیانگر وسعت فعالیتهای اقتصادی در سطح این شهرستان است.
معرفی کارگر نمونه استانی از کاشان
رییس اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی کاشان از انتخاب سعید پورسعید کارگر شرکت سایپا سیتروئن بهعنوان کارگر نمونه استان اصفهان خبر داد و گفت: امسال برنامه های هفته کارگر (پنجم تا یازدهم اردیبهشت) نیز با همراهی خوب مسوولان شهرستان و با توجه به شرایط همهگیری کرونا بیشتر بهصورت مجازی برگزار شد.
وی، تجلیل از خانواده شهدای کارگری در فضای مجازی بهویژه شهید قدیرزاده از کارگران شرکت ریسندگی و بافندگی کاشان که در واقعه ۱۵ خرداد ۱۳۴۲ به درجه رفیع شهادت رسید، شهید زاهدی که ۲ فرزندش نیز شهید شدند و شهید محمدزاده را یکی از این برنامهها اعلام کرد.
به گفته وی، بازدید شبانه و تقدیر از کارگران مجموعه شرکت ریسندگی و بافندگی کاشان با توجه به تحولهای مثبتی که این شرکت در ۲ سال کنونی داشت و تجلیل از پاکبانان با حضور آیتالله سلیمانی امام جمعه کاشان، فرماندهی ناحیه مقاومت بسیج و دبیرخانه تشکیلات کارگر شهرستان در راستای ارتقای منزلت جامعه کارگری و جامعه کار و تولید از دیگر برنامههای هفته کارگر در کاشان بود.
رمضانی با قدردانی از مدیران شماری از شرکتهای صنعتی فعال در کاشان در اجرای مطلوب برنامههای مجازی و حقیقی هفته کارگر افزود: روز جهانی کارگر (اول ماه می میلادی) بهدلیل اتفاقهایی رخ داده از سوی کارگران ایالت شیکاگو آمریکا در سال ۱۸۸۶ نامگذاری شد.
به گفته وی، شمار قابل توجهی از کارگران این ایالت بهدلیل ساعتهای کار طولانی به مدت ۱۲ ساعت در روز و دریافتهایی پایین برای چند روز دست به اعتصاب، اعتراض و تظاهرات زدند که این تظاهرات اعتراضآمیز سبب برخورد پلیس وقت آمریکا افبیآی با کارگران، دستگیری و زندانی شماری از آنان از سوی دستگاه قضایی آمریکا شد و در نهایت پنج نفر از این کارگران به اعدام محکوم و به دار آویخته شدند؛ از آن سال به بعد بهدلیل وقوع این اتفاقها اول ماه می به عنوان روز جهانی کارگر نامگذاری شد.
شهرستان کاشان با افزون بر ۳۶۴ هزار نفر جمعیت در فاصله ۲۰۰ کیلومتری شمال اصفهان قرار دارد.
افزون بر ۲۹۰ شرکت تعاونی فعال در زمینههای کشاورزی، خدماتی، صنعت، مسکن، تولیدی و توزیعی در کاشان فعالیت میکنند که افزون بر ۷۰ درصد جمعیت این شهرستان عضو آنها هستند. پیش از شیوع ویروس کرونا نزدیک به یکهزار و ۵۰۰ واحد صنعتی با ۴۶ هزار نیروی کار در زمینه تولید حدود ۲۰۰ نوع محصول در شهرستان کاشان فعالیت داشت.