تهران- ایرنا - مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی با ترجمه سند وزارت بازرگانی چین با عنوان مقررات مقابله با اعمال و قوانین ناعادلانه فراسرزمینی و سایر اقدامات خارجی، به بررسی تجربه بین المللی در زمینه مقابله با تحریم‌های ناعادلانه آمریکا پرداخت.

به گزارش روز دوشنبه ایرنا از مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی، معاونت مطالعات سیاسی این مرکز گزارشی با عنوان «تجربه بین المللی مقابله با تحریم،  ترجمه سند وزارت بازرگانی چین با عنوان مقررات مقابله با اعمال و قوانین ناعادلانه فراسرزمینی و سایر اقدامات خارجی» منتشر کرد.

در این گزارش آمده است: آمریکا سال‌هاست که از ابزار تحریم برای تحت فشار قرار دادن کشورهای دیگر بهره می‌برد. آمریکا در ابتدا از این ابزار برای نیل به اهداف سیاسی و امنیتی بهره می‌برده است اما امروزه از آن در عرصه رقابت اقتصادی نیز استفاده می‌کند. یکی از این موارد، اعمال تحریم‌های اقتصادی علیه اشخاص حقیقی و حقوقی است. در این میان چین ازجمله کشورهایی است که به دلیل آنکه از مدار متحدان واشنگتن خارج است و میل به اتخاذ سیاست های مستقل در نظام بین الملل دارد هدف تحریم های اقتصادی قرار می گیرد. آمریکا در ابتدای دوره ریاست جمهوری دونالد ترامپ جنگ تجاری خود با چین را به صورت علنی آغاز کرد. این جنگ با افزایش تعرفه های بازرگانی بر کالاهای چینی آغاز شد و در اواخر ریاست جمهوری ترامپ به اوج خود رسید.

در ادامه این گزارش آمده است: دونالد ترامپ در ماه نوامبر ۲۰۲۰ دستور اجرایی منع سرمایه گذاری آمریکایی‌ها در شرکت های چینی مظنون به تأمین یا حمایت از ارتش چین را صادر کرد. اعمال تحریم‌های شدید علیه اشخاص حقیقی و حقوقی چینی همچون شرکت های مخابراتی China Telecom، China Mobile، China Unicom، Huawei، ZTE، شرکت نفتی جوخای جن رونگ و بانک Kunlun از دیگر اقدام‌های آمریکا در جنگ اقتصادی با چین به شمار می‌رود. در مقابل، شورای دولتی جمهوری خلق چین مقرراتی را در ابتدای سال ۲۰۲۱ پیرامون تحریم‌های ناعادلانه آمریکا به تصویب رساند. وزارت بازرگانی چین نیز در این راستا و با هدف خنثی سازی این تحریم‌ها و حمایت از منافع توسعه ای، امنیتی و حاکمیتی چین، در تاریخ ۹ ژانویه ۲۰۲۱ سندی را با عنوان «مقررات مقابله با اعمال و قوانین ناعادلانه فراسرزمینی و سایر اقدامات خارجی» در ۱۶ ماده به تصویب رساند که قابل ارزیابی و مداقه است.

مرکز پژوهش‌های مجلس تصریح کرد که با توجه به استفاده بیش از پیش آمریکا از ابزار تحریم در پیشبرد اهداف سیاسی و اقتصادی خود، کشورهای مختلف همچون روسیه و چین قوانینی را برای خنثی‌سازی تحریم‌های آمریکا به تصویب رسانده‌اند که حائز اهمیت است. از سویی نیز با توجه به تحریم‌های ناعادلانه آمریکا در قبال جمهوری اسلامی ایران که مشکلاتی در همکاری‌های ایران و سایر کشورها به دنبال داشته است، استفاده از تجارب قوانین ضد تحریمی دیگر کشورها امری ضروری است.

در این متن نیز تلاش شده است تا قانون ضدتحریمی جدید چین برای استفاده مراجع ذی ربط به شکل کامل و دقیق ترجمه شود. مفاد سند حاضر به طور کلی به بیان چشم انداز چین در قبال تحریم‌های ناعادلانه آمریکا پرداخته و جزییات آن به سبب محرمانه بودن منتشر نشده است.

برای دیدن اصل فایل اینجا کلیک کنید.