سجاد پیرمراغه روز دوشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: هر یک از واحدهای مسکن محرومان با ۶۰ مترمربع زیربنا و ۵۰ میلیون تومان تسهیلات مقاوم سازی و ۳۰ میلیون تومان تسهیلات بلا عوض در مدت ۲ سال احداث می شود.
وی اضافه کرد:ساخت مسکن مددجویی یکی از راهکارهای دولت برای رفع محرومیت از اقشار آسیبپذیر و کم درآمد جامعه به شمار میرود که در این راستا آذربایجان غربی بالغ بر سه هزار مسکن ویژه اقشار محروم را هدف گذاری کرده است که سهم شهرستان سلماس ۲۰۰ واحد است.
مدیر بنیاد مسکن انقلاب اسلامی سلماس گفت: طرح بازسازی و مقاوم سازی منازل مسکونی روستای دیرعلی که در سیل سال ۹۸ دچارآسیب جدی شده بودند، با هدف ایمن سازی منازل این روستا با اعتباری بالغ بر ۲۰میلیاد ریال در ۲ فاز اجرا می شود که فاز اول آن با اعتبار بالغ بر ۱۰ میلیارد ریال مورد بهره برداری قرار گرفته است.
وی بیان کرد: ایجاد مقاومت لازم برای مقابله با تلفات در حوادثی نظیر زلزله، سیل و حفظ زمینهای زراعی و طبیعی مهمترین هدف اجرای طرح مقاوم سازی و نوسازی مسکن روستایی بوده و اجرای آن نیازمند همراهی بیشتر روستانشینان است.
پیرمراغه اعلام کرد: از نظر بنیاد مسکن هر واحد مسکونی که در ساخت آن مشخصات کامل فنی آئین نامه ۲۸۰۰ مقررات ملی ساختمان رعایت نشود، مسکن غیرمقاوم نامیده میشود و نیازمند مقاوم سازی است.
وی اضافه کرد: بر اساس برنامهریزیهای انجام شده باید تا سال ۱۴۰۵ حدود ۷۰ درصد واحدهای روستایی سلماس مقاوم شود تا در صورت بروز حوادث طبیعی آمار تلفات کاهش یابد و این زمانی محقق می شود که مردم همکاری کنند و شرایط بانکی تسهیل شود.
تجدید حیات و هدایت روستاها از ابعاد کالبدی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی از جمله اهداف مورد نظر در طرح های روستایی است؛ شهرستان سلماس با ۱۵۳ روستا در ۲ بخش مرکزی و کوهسار در شمال آذربایجانغربی واقع شده است.
۲ هزار و ۷۲۵ روستای دارای سکنه در آذربایجانغربی وجود دارد که ۲ هزار و ۲۰۰ روستا از این تعداد دارای جمعیت بالای ۲۰ خانوار بوده و نقشه طرحهادی در همه این روستاها اجرا شده است؛ طرحهادی روستایی با هدف ایجاد تسهیلات لازم جهت بهبود مسکن روستاییان، هدایت فیزیکی روستاها و تامین عادلانه امکانات انجام میگیرد.