به گزارش روز دوشنبه دانشگاه علوم پزشکی تهران، دکتر مسعود یونسیان افزود: اگرچه انتظار میرود حدود سه هفته بعد از تزریق واکسن کرونا بتوان به فعالیتهای عادی و روزمره بازگشت و حتی ماسک را برداشت، اما چرا باید احتیاطهای بعد از واکسن زدن را داشته باشیم.
وی اظهار داشت: واکسن کرونا مانند سایر واکسن هایی که وجود دارد و استفاده میشود، ایمنی ۱۰۰ درصد ندارد، در بهترین حالت ۹۵ درصد ایمنی ایجاد میکند و این احتمال هر چند اندک و ضعیف برای ابتلای خودمان یا دیگران وجود دارد.
یونسیان اظهار داشت: تاکنون کمتر از یک درصد جامعه که آن هم کادر بهداشت و درمان کشور هستند، این واکسن را زده اند و در حالی که برای رسیدن به ایمنی جمعی، نیاز است که حداقل دوسوم جمعیت کشور واکسینه شوند یا این که سابقه ابتلا داشته باشند، هنوز به پدیده ایمنی جمعی نرسیده ایم و تا آن زمان باید کماکان احتیاطهای لازم را رعایت کنیم.
استاد اپیدمیولوژی دانشگاه علوم پزشکی تهران همچنین به کادر بهداشت و درمان کشور که واکسن زده اند، توصیه کرد که همچنان نکات و پروتکلهای بهداشتی را رعایت کنند و ماسک را از صورت برندارند زیرا، تغییر رفتار بهداشتی و اجتماعی ما بعد از واکسن زدن، میتواند پیام منفی برای جامعه داشته باشد. پس بهتر است فعلاً به دستورالعملهای وزارت بهداشت و ستاد ملی مقابله با کرونا گوش دهیم تا شرایط عادی شود.
بر اساس گزارش های وزارت بهداشت، ایران در تعداد موارد ابتلا به کرونا رتبه سیزدهم و در تعداد آزمایش های کرونا رتبه هیجدهم را به خود اختصاص داده و ۱۲ درصد کل مرگ و میر در کشور بر اثر کرونا در ۲ هفته اخیر رخ داده است؛ در حالی که این آمار در دنیا حدود ۶.۵ درصد بوده است.
از مجموع تعداد بیماران کرونایی شناخته شده در کشور ما که حدود ۵۶۰ هزار نفر است، حدود ۱۰ درصد را ۲ هفته گذشته داشتیم. این نسبت در دنیا حدود ۱۲.۵ درصد است.