تهران- ایرنا- معاون حسابرسی امور مالیاتی شهر و استان تهران گفت: تمامی اشخاص حقیقی در تهران که از بانک مرکزی در سال ۱۳۹۹ نسبت به خرید حداکثر ۱۰۵ قطعه سکه اقدام کرده اند، مشمول مالیات مقطوع می شوند و باید تا پایان خرداد مالیات خود را پرداخت کنند.

به گزارش ایرنا از امور مالیاتی استان تهران، "محسن ابراهیمی" روز دوشنبه با بیان اینکه این گروه از خریداران سکه از نگهداری اسناد و مدارک و تسلیم اظهارنامه معاف هستند، تصریح کرد: با استناد به تبصره ۱۰۰ قانون مالیات های مستقیم اصلاحی مصوب ۳۱ تیر سال ۱۳۹۴ مالیات این اشخاص که اظهارنامه مالیاتی خود را در موعد مقرر تسلیم نمایند، براساس رسیدگی اسناد و مدارک ارائه شده تعیین خواهد شد.

وی مهلت پرداخت مالیات موضوع این دستورالعمل را حداکثر تا پایان خردادماه سال ۱۴۰۰ عنوان کرد و گفت: خریداران مذکور مکلفند با مراجعه به سامانه عملیات الکترونیک مودیان مالیاتی سازمان امور مالیاتی کشور به نشانی my.tax.gov.ir نسبت به پرداخت مالیات متعلق این دستورالعمل اقدام کنند.

وی افزود: پرداخت مالیات بعد از سررسید تعیین شده موجب تعلق جریمه دیرکرد موضوع ماده ۱۹۰ ق. م.م خواهد شد.

وی میزان مالیات مقطوع قابل پرداخت اشخاص حقیقی دریافت کننده سکه را تشریح کرد و گفت: تا پنج سکه مشمول مالیات نیست، نسبت به مازاد ۵ سکه تا میزان ۱۵ سکه به ازای هر قطعه ۹ میلیون و ۶۰۰ هزار ریال مالیات مقطوع؛ نسبت به مازاد ۱۵ سکه تا میزان ۲۵ سکه به ازای هر قطعه دوازده میلیون و ۸۰۰ هزار ریال مالیات مقطوع؛ نسبت به مازاد ۲۵ سکه تا میزان ۱۰۵ سکه به ازای هر قطعه ۱۶ میلیون ریال مالیات مقطوع است.

وی در خصوص مودیانی که امکان پرداخت مالیات مقطوع را به صورت کامل تا پایان خردادماه سال جاری را ندارند، اظهار داشت: مالیات مقطوع تعیین شده حداکثر تا چهارماه به صورت مساوی تقسیط می شود و همچنین صاحبان مشاغلی که به شغل خرید و فروش سکه اشتغال دارند مشمول این دستورالعمل نبوده و مکلف به تسلیم اظهارنامه مالیاتی و پرداخت مالیات متعلق در موعد مقرر تا پایان خردادماه ۱۴۰۰ است.

معاون حسابرسی مالیاتی شهر تهران، تاکید کرد: در صورت عدم تسلیم اظهارنامه مالیاتی در موعد مقرر، مالیات مقطوع تعیین شده این دستورالعمل قطعی و وفق مقررات قابل وصول است و از این‌رو اوراق قطعی تمامی مشمولین، یکماه پس از سر رسید پرداخت مالیات صادر و به مودیان مالیاتی ذیربط ابلاغ خواهد شد.

هنچنین آندسته از مشمولان این دستورالعمل که به مالیات قطعی شده اعتراض دارند، برابر مقررات در هیات حل اختلاف مالیاتی موضوع تبصره ۱ ماده ۲۱۶ قانون مالیات های مستقیم اصلاحی مصوب۳۱ تیرماه سال ۱۳۹۴ قابل رسیدگی خواهد بود و مودیان مالیاتی می توانند برای در جریان قرار گرفتن جزئیات مفاد این دستورالعمل با مرکز ارتباط مردمی ۱۵۲۶ تماس بگیرند.