«احمد راستینه هفشجانی» روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار سیاسی ایرنا درباره بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی در نوزدهمین روز از ماه مبارک رمضان درباره انتخابات، گفت: انتخابات میراث گرانبهای مردم سالاری است که حضرت امام خمینی(ره) برای ملت ما به ارمغان آوردند تا در این ۴۳ سالی از عمر انقلاب شکوهمند اسلامی، انتخابات متعددی در سطح ملی برگزار شود.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس افزود: بر اساس قانون اساسی یکی از الزامات داوطلبان ریاست جمهوری، التزام به قانون اساسی و حراست و پاسداری از میراث ملت است.
راستینه، توجه به حقوق مردم و وحدت ملی را از مباحث مهم انتخابات برشمرد و تاکید کرد: التزام به مفاد قانون اساسی درباره نحوه برگزاری انتخابات ریاست جمهوری، یکی از موارد تمکین از تصمیمات شورای نگهبان است. شورای نگهبان جایگاهی مهم برای دفاع از حقوق مردم و حفظ همه ظرفیتهای قانون اساسی دارد. زمانی که داوطلبان میخواهند برای انتخابات به میدان بیایند، میزان پایبندی آنها به قانون اساسی اصل مورد توجه شورای نگهبان است و نباید داوطلبان ریاست جمهوری در این باره رفتار دوگانه داشته باشند.
وی ادامه داد: اینکه پیش از انتخابات در موضوع احراز صلاحیتها از شورای نگهبان تمکین کنیم و بعد تصمیمات قانونی شورای نگهبان را نپذیریم در حقیقت مخالفت با قانون اساسی است.
راستینه افزود: بعضی از داوطلبان و جریانهای سیاسی در انتخابات متعدد درباره اصل شورای نگهبان در جامعه تردید ایجاد کردند. بعد از ۴۲ سال تجربه مردم سالاری بی توجهی به چنین رویکردی خیانت به قانون اساسی است و معتقدم همه جریانهای سیاسی باید مطیع قانون اساسی باشند.
عضو فراکسیون دیپلماسی بینالمللی و منافع ملی مجلس یادآور شد: از همه جریانها، افراد و گروهها میخواهیم مواضع خود را فقط در چارچوب قانون مطرح کنند و از مواردی که در قانون نیست و مدعی آن هستند، پرهیز کنند. زیرا رفتار فراتر از قانون، دیکتاتوری است که به سرانجام نمیرسد.
راستینه درباره فرمایشهای رهبر معظم انقلاب درباره ارائه برنامه از سوی داوطلبان ریاست جمهوری، گفت: جایگاه ریاست جمهوری نیازمند افراد بزرگ، متعهد، کارآمد، با تجربه، با روحیه جوان و جهادی و برخوردار از برنامه کاری است. هر داوطلبی که میخواهد در عرصه انتخابات حضور داشته باشد الزاما باید برنامه روشن برای حل مشکلات مردم ارائه دهد چون مردم کلی گویی را از هیچ داوطلبی قبول نمیکنند.
وی خاطرنشان کرد: تقویت ارزش پول ملی، خارج کردن دلار از معاملات اقتصادی، حل مشکلات اقتصادی، اتکا به ظرفیتهای درونی نظام برای حل مسائل و سیاست خارجی متکی بر حکمت، عزت و مصلحت از جمله مواردی است که داوطلبان ریاست جمهوری باید برای آن برنامه داشته باشند.
نماینده مردم شهرکرد در مجلس با تاکید بر اینکه داوطلبان باید برنامههای خود را در عرصه سیاسی، اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی برای مردم تبیین کنند، گفت: نامزد انتخابات ریاست جمهوری باید بتواند رویکرد و راه حل خود در قبال آسیبهای که گفته شد بیان کند. اما اینکه داوطلب اعلام نامزدی کند ولی برنامه ای برای حل مشکلات موجود در همه حوزهها نداشته باشد، قطعا نمیتواند گزینه مناسبی برای این جایگاه باشد.
وی تاکید کرد: ارائه برنامه از سوی جریانهای سیاسی، سبب خواهد شد تا مخاطب دچار خطا در تصمیم گیری نشود. بر همین اساس رهبر معظم انقلاب تاکید دارند هر فردی که میخواهد به این عرصه ورود کند، سختی کار و ظرفیتهای کشور را بشناسد و از مولفهای قدرت کشور، شناخت دقیق و روشنی داشته باشد تا مردم به دور از فضای احساسی و دو قطبی تصمیم درستی اتخاذ کنند.
راستینه در بخش دیگری از سخنان خود به رهنمودهای رهبرمعظم انقلاب درباره دوگانگی رفتار برخی از داوطلبان پیش و پس از انتخابات اشاره و تصریح کرد: مهمترین مولفه داوطلبان تمکین از قانون اساسی است و همه گروهها و جریانهای سیاسی باید بدانند که برابر قانون یکسان هستند. آنچه در انتخابات رقم میخورد رای مردم است و همه باید به صندوق آرا تمکین کنند و نتایج انتخابات حاصل از تصمیم مردم برای آینده کشور است. به عبارتی آنچه مردم انتخاب میکنند بر اساس قانون اساسی مورد احترام است و از فضا سازی دروغین نیز باید پرهیز شود.
این نماینده مجلس با دعوت از مردم برای مشارکت در انتخابات برای حل مسائل کشور، گفت: مردم میدانند که امروز برای حل مشکلات اقتصادی، داوطلبان باید برنامه شفاف داشته باشند. مردم باور دارند طرحهای دروغین و تبلیغاتی پیش از انتخابات تلههای انفجاری است که بعضی از داوطلبان برای رای آوری استفاده میکنند.
وی خاطرنشان کرد: بهتر است داوطلبان حاضر در انتخابات ریاست جمهوری، بزرگی کار را بشناسند و با توجه به میزان شناخت خود در این جایگاه حاضر شده و همه آنهایی که دلشان برای کشور و انقلاب میتپد از طرح مسائل احساسی و غیر واقع در انتخابات خودداری کنند.