به گزارش ایرنا، سازمان گزارشگران بدون مرز امروز دوشنبه به مناسبت روز آزادی مطبوعات اعلام کرد که در شش ماه گذشته ۲۰ خبرنگار در افغانستان هدف حملات مختلف قرار گرفته که از جمله ۸ خبرنگار کشته و ۱۲ تن دیگر زخمی شدند.
این گزارش حملات هدهمند به خبرنگاران و پیامدهای اقتصادی ناشی از گسترش ویروس کرونا در افغانستان را از عواملی خواند که تأثیر فاجعهباری بر وضعیت رسانهها در افغانستان برجای گذاشته است.
«کمیسیون مستقل حقوق بشر» افغانستان نیز امروز در مراسمی به مناسبت روز آزادی جهانی مطبوعات از طرفهای درگیر جنگ در این کشور به ویژه گروه طالبان خواست که از تهدید و کشتار خبرنگاران دست بردارند.
این کمیسیون اعلام کرد که قتلهای هدفمند خبرنگاران در جریان ماههای اخیر حق آزادی بیان را با خطر مواجه ساخته که از دیدگاه این نهاد یکی از مهمترین ارزشهای بشری در کشور شمرده میشود.
محمدسرور دانش معاون رئیس جمهوری افغانستان نیز در مراسمی در کابل به این مناسبت سخنرانی کرد و گفت که طالبان با تداوم خشونت به ویژه کشتار خبرنگاران و فعالان مدنی بیشتر از پیش خود را رسوا میسازند.
دانش در باره صلح نیز صحبت کرد و گفت که دولت افغانستان در طرح صلح، ایجاد حکومت مشارکتی را مطرح کرده است؛ حکومتی که به باور وی، ساختار سیاسی و قانون اساسی موجود در آن حفظ می شود و قدرت سیاسی بر اساس اراده مردم به رئیس جمهوری بعدی انتقال پیدا می کند.
وی تأکید کرد که رئیس جمهوری محمد اشرف غنی هیچ اصراری به تکمیل دوره حکومت خود ندارد و انتخابات عمومی و ارزشهای شهروندی اصل قرار گرفته است.
«سازمان عفو بینالملل» نیز در اعلامیه ای از دولت افغانستان خواسته است که برای مصونیت خبرنگاران در مقابل خشونتها و تهدیدهای گسترده اقدام فوری انجام دهد.
این نهاد افزوده است که پس از یک سال تهدید، آزار و حملات خونین در برابر روزنامهنگاران در افغانستان نیاز است حکومت برای محافظت از خبرنگاران و کارمندان رسانهای اقداماتی صورت دهد.
این سازمان گفته است که با ادامه خشونت و تهدید شمار زیادی از خبرنگاران و روزنامه نگاران مجبور به ترک کشور خود شده اند.
به مناسبت روز جهانی مطبوعات امروز در مناطق مختلف افغانستان مراسم های زیادی برای تقدیر از اقدامات رسانهها و خبرنگاران برگزار گردیده بود که در آن به چالشها و مشکلات خبرنگاران نیز اشاره شد و از دولت افغانستان خواسته شد که عاملان قتل و کشتار خبرنگاران را مجازات کند.