به گزارش ایرنا ، معاون توسعه ورزش و جوانان فارس روز دوشنبه در گفت وگو با خبرنگاران در این باره اعلام کرد : طی بخشنامه ای که به اداره های ورزش و جوانان شهرستانهای فارس ارسال شد ،تمام اماکن ورزشی و باشگاه های دارای مجوز فعالیت می توانند به صورت زوج و یا فرد و با رعایت تمام شیوه نامه های بهداشتی فعالیت خود را از سر گیرند.
محسن سالاری اضافه کرد: با توجه به اینکه ورزش به عنوان یک عامل پیش گیرنده در سلامت جامعه موثر است و در مبارزه با کرونا می توانند مدافعان سلامت جامعه را یاری کند از این رو با مجوز ستاد کرونا توانستیم باشگاه ها که در این مدت متحمل ضرر و زیان زیادی شدند را دوباره به چرخه فعالیت بازگردانیم.
وی بیان داشت : مسئولیت نظارت کامل بر اجرای مصوبه ستاد مبارزه با کرونا به عهده اداره های ورزش و جوانان شهرستانهاست تا مشکلی به وجود نیاید و علاقه مندان به ورزش بتوانند با رعایت شیوه نامه های بهداشتی بدون دغدغه تمرین کنند.
کرونا تمام فعالیت های ورزشی را تعطیل کرد
اوایل اسفند ماه ۹۸ با اوج گیری شیوع بیماری کرونا تمام فعالیت های ورزشی در سراسر ایران لغو شد.
براساس اعلام ستاد مبارزه با کرونا در اردیبهشت ماه ۹۹ ، فعالیت برخی از رشته ها و باشگاه های ورزشی نیز با رعایت اصول بهداشتی آغاز شد.
باشگاه های ورزشی متحمل ضرر و زیان زیادی شدند
رییس هیات پزشکی ورزشی فارس هم با بیان اینکه باشگاه های ورزشی یکی از مشاغل ارزشمند اجتماعی هستند ، بیست و هفتم دیماه ۹۹ به ایرنا گفته بود : ناراحتم از اینکه مصیبت بیماری کرونا عرصههای ورزش را هم تحت تاثیر قرار داده و گریبان باشگاه های ورزشی را گرفته است.
دکتر کاوه باشتی بیان داشت: ورزش که می تواند باعث افزایش ایمنی بدن انسان ها شود تحت تاثیر این بیماری خطرناک قرار گرفته است از این رو دچار محدودیت شده است.
وی اضافه کرد: تصمیم گیری در مورد ادامه فعالیت باشگاه ها زیر نظر دولت و وزارت بهداشت و درمان است اما مردم در خانه ورزش را فراموش نکنند ضمن اینکه با رعایت پروتکل های بهداشتی، باشگاه ها می توانند فعال شوند.
رییس ستاد کرونای ورزش فارس بیان کرد: با وجود اینکه تعطیلی باشگاه ها در مبارزه با این بیماری مهلک خیلی موثر بود اما مدیران باشگاه ها که صاحبان مشاغل هستند، بازیکنان، مربیان ، مدارس فوتبال و بسیاری دیگر از اماکن متضرر شدند.
وی به وجود ۱۴۰۰ باشگاه در استان فارس اشاره کرد و افزود: اینکه بخواهیم در این شرایط رقم دقیقی از میزان این خسارات را بر آورد کنیم بسیار سخت است چرا که کرونا هنوز تمام نشده است.
باشتی اضافه کرد: اما میانگین اجاره هر کدام از باشگاه ها را که در نظر بگیریم و با وجود اینکه درآمدی نداشته اند می توان برآورد کرد که این تعداد باشگاه که آن هم بستگی به این دارد که در کجای استان قرار دارند،خسارت سنگینی دیده اند.
موج چهارم کرونا اماکن ورزشی در شیراز را تعطیل کرد
همچنین با اوج گیری موج چهارم کرونا رئیس اداره ورزش و جوانان شهرستان شیراز بیست و یکم فروردین ماه ۱۴۰۰ به ایرنا گفت: موج چهارم کرونا با توجه به وضعیت قرمز و لزوم رعایت شیوه نامه های بهداشتی تمام اماکن و رقابت های ورزشی را در شیراز تعطیل کرد.
محمد علی فرهنگ مهر بیان داشت: این تعطیلی تا پایان وضعیت قرمز در کلان شهر شیراز ادامه دارد و فعالیت باشگا ههای ورزشی ممنوع است.
وی اضافه کرد: جامعه ورزش شیراز از زمان آغاز شیوع کرونا بیشترین همکاری را داشته اند و با وجود ضرر و زیان باشگاههای خصوصی اما در رعایت دستورالعملهای بهداشتی پیشگام بوده اند و حتی برخی باشگاه ها پیش از اعلام رسمی تعطیلی به صورت خودجوش باشگاههای خود را تعطیل کردند.
۳۰۰ باشگاه فارس برای دریافت وام به وزارت کار معرفی شدند
همچنین نهم دیماه ۹۹ مدیرکل ورزش و جوانان فارس به ایرنا گفته بود: ۳۰۰ باشگاه آسیب دیده از ویروس کرونا تایید و برای دریافت وام به وزارت کار و امور اجتماعی معرفی شدند.
عباس حاجی زاده افزود: متوسط وام دریافتی هر باشگاه ۸۰ میلیون تومان است که حدود ۲۵۰ میلیارد ریال برای موسسان باشگاه ورزشی در قالب هشت گروه و همچنین مراکز مشاوره زیر مجموعه اداره کل ورزش و جوانان استان در نظر گرفته شده و به سامانه کارا وزارت کار معرفی شده اند.
وی اضافه کرد : این وام با ۶ ماه تنفس پرداخت و اقساط آن از تیرماه سال ۱۴۰۰ آغاز می شود .
باید منتظر ماند و دید آیا با شروع موج های بعدی کرونا باشگاه ها فعالیت خود را از سر خواهند گرفت و یا اینکه دوباره تعطیل خواهد شد؟ هر چند فعالیت اکثر رشته های ورزشی به ویژه فوتبال در ایران مدتی است آغاز شده است.
.