شهرکرد- ایرنا- یک فعال سیاسی گفت: انتخاب رییس جمهوری و استقرار دولت با حضور حداکثری مردم در انتخابات و رای بالا، تضمین‌کننده مولفه قدرت سیاسی در عرصه بین‌الملل است.

یکی از ارکان مهم قدرت، مردم هستند که ظهور و بروز در آن در قالب برگزاری انتخابات مختلف رییس جمهوری، مجلس، خبرگان رهبری و شوراهای اسلامی شهر و روستا نمود و بروز می‌کند و مصداق و نمونه بارزی از دموکراسی و مردم‌سالاری دینی در کشور به شمار می‌رود.

در واقع انتخابات یکی از بارزترین و برجسته‌ترین شکل اعلام حضور شهروندان هر کشوری تاثیرگذاری در نحوه اداره کشور و اعلام نظر و اراده مردم است.

اهمیت این موضوع و حضور حداکثری مردم در پای صندوق‌های رای  در گفت‌وگو با احمد شیرانی از فعالان سیاسی چهارمحال و بختیاری تبیین شده است.

ایرنا: انتخابات در نظام جمهوری اسلامی ایران دارای چه اهمیتی است؟

احمد شیرانی: انتخابات تبلور جمهوریت نظام است. مشروعیت مسوولان از مسیر مقبولیت می‌گذرد. انتخابات تجلی حق مردم  و  مشارکت مردم در انتخاب ارکان حاکمیت، منشا تولید قدرت است. از این رو در ساختار سیاسی کشور تمام مسوولان ارشد به صورت مستقیم یا غیرمستقیم با رای مردم انتخاب می‌شوند، پس برگزاری انتخابات پرشور توام با انتخاب هوشمندانه، ریل‌گذاری مدیریتی برای آینده کشور است.

ایرنا: از دیدگاه کارشناسان سیاسی این دوره از انتخابات با حساسیت‌های خاصی همراه است، برای هموار کردن فضا برای حضوری حداکثری مردم در انتخابات چه پیشنهاداتی دارید؟

شیرانی: مشکلات اقتصادی منجر به طور معلول باعث سطح نارضایتی عمومی می‌شود و این امر مهمترین مولفه تهدیدکننده سطح مشارکت در انتخابات است از این رو جریان‌های سیاسی و نامزدهای انتخاباتی می‌بایست با مردم صادقانه سخن بگویند، وعده‌های غیرمتعارف ندهند، در قبال شرایط کشور مسوولانه برخورد کنند، به پشتوانه پتانسیل‌های کشور امید را زنده نگه دارند، شعارها را بایگانی کنند و برنامه عمل‌گرایانه ارائه دهند.

از سویی تشریح قدرت قوه مجریه و ابزار متنوعی که برای حل کاستی‌ها در اختیار دارد در کنار تبیین سهم مدیریت در مشکلات کشور می‌تواند جامعه را به سمت حضور فعال در انتخابات و تلاش برای انتخاب صحیح سوق دهد.

ایرنا: دستاوردهای حضور حداکثری مردم در انتخابات کدامند و از سوی دیگر پیامدهای مشارکت پایین چه تاثیری در روابط داخلی و خارجی کشور خواهد گذاشت؟

شیرانی: مشارکت حداکثری موجب می‌شود دولت آینده با اعتماد به نفس بالا تصمیم بگیرد و با اقتدار عمل کند.

سیاست‌ها و برنامه‌های قوه مجریه در بستر همراهی اجتماعی توده‌های مردم محقق خواهد شد. اختلال در این مسیر حل مشکلات را با چالش همراه می‌کند، گسترش سایه بی‌اعتمادی بر قول و فعل دولت، خسارت جبران ناپذیری در جامعه به همراه دارد. مشارکت مردمی و اعتماد به دولت لازم و ملزوم هم هستند. هر چند که فساد اقتصادی در لایه‌های مختلف حاکمیت و انفعال سیستم مدیریتی در برابر بحران‌های اقتصادی، موجب یاس مردم خواهد شد اما جامعه نیاز به رایحه اصلاح و امید به آینده دارد. مناسبات در عرصه بین‌الملل تابع مولفه‌های قدرت کشورهاست. از موقعیت ژئوپولتیک و ذخایر طبیعی تا قدرت اقتصادی.

استقرار دولت با رای بالا تضمین‌کننده مولفه قدرت سیاسی در عرصه بین‌المللی است. پرونده هسته‌ای، تحریم‌ها، موضوعات منطقه‌ای نیازمند همراهی حداکثری مردم هستند. این بحران‌ها به راحتی توسط یک دولت ضعیف با پشتوانه رای مردمی پایین حل نمی‌شود. یکی از وجوه تمایز ایران با کشورهای منطقه، اعتقاد به مردم‌سالاری و تولید قدرت از رای مردم است.

ایرنا: ظرفیت‌های جدیدی در فضای مجازی شکل گرفته است به نظر شما این ظرفیت را تا چه میزان می‌توان در خدمت انتخابات و حضور حداکثری قرار داد؟

شیرانی: تجربه انتخابات سال ۹۲ و ۹۶ نشان داد که شبکه‌های اجتماعی با تمام محاسن و معایبی که دارد یک عامل تاثیرگذار در تعیین نتیجه انتخابات است. در ۲ دوره اخیر انتخابات، این حوزه نقش مهمی در تولید محتوا، شکل‌دهی به افکار عمومی و تاثیر مستقیم بر رای مردم داشته است. در انتخابات پیش‌رو نیز به علت شیوع ویروس کرونا و حذف عملی تبلیغات میدانی، نقش فضای مجازی پررنگ‌تر از گذشته خواهد بود.

امکان ارائه و تبیین برنامه نامزدها در این بستر، ارتباط دوسویه با مردم، افزایش مخاطبان و کاهش هزینه‌ها از جمله مزایای بهره‌گیری از شبکه‌های اجتماعی است. اما گسترش بی‌اخلاقی، توهین و تهمت و دوقطبی‌سازی کاذب نیز از معایب آن به شمار می‌رود.

با این وجود بی‌شک در انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ کمیت و کیفیت بهره‌گیری از این بستر نقش تعیین‌کننده‌ای در هدایت افکار عمومی خواهد داشت.

ایرنا: نقش احزاب فعال در کشور در مشارکت‌دهی مردم در انتخابات را چگونه ارزیابی می‌کنید؟

شیرانی: احزاب می‌توانند از طریق رفتار صادقانه با مردم، امیدآفرینی در عین نقادی، رعایت اخلاق انتخاباتی، برنامه‌محوری، معرفی و حمایت از نامزدهای توانمند نقش موثری در حضور حداکثری مردم داشته باشند.

تعدد نامزدهای احتمالی و مطرح شدن برخی افراد به عنوان نامزد انتخابات رییس‌جمهوری مطلوب نیست. لباس رییس‌جمهوری برای برخی از اسامی که امروزه مطرح می‌شوند گشاد است. احزاب باید مسئولیت انتخاب گزینه‌های خود در ادوار مختلف را بپذیرند و  با یک رفتار حرفه‌ای سهم خود در بروز نارسایی‌های موجود را به رسمیت بشناسند.

ایرنا: مولفه‌های تاثیرگذار حضور مردم استان در پای صندوق‌های رای و انتخاب کاندیدای مورد نظر کدامند؟ 

شیرانی: متاسفانه استان ما در بسیاری از شاخص‌های اقتصادی از جمله تورم، بیکاری، جذب سرمایه‌گذاری و سایر شاخص‌های توسعه‌یافتگی در وضعیت مناسبی قرار ندارد. از همین رو  تبیین شرایط فعلی استان و تشریح ضرورت تحول، تزریق امید توسط متنفذین، هدایت افکار عمومی به سمت برنامه‌محوری در اداره کشور و ایجاد شور انتخاباتی فاکتورهای مهمی در شکل‌گیری انتخابات پرشور در استان هستند.

به گزارش ایرنا، انتخابات ششمین دوره شوراهای اسلامی شهری، روستایی و عشایری همزمان با سیزدهمین دوره انتخابات رییس جمهوری در تاریخ ۲۸ خرداد ۱۴۰۰ برگزار خواهد شد.