رییس جمعیت هلال احمر سمیرم روز سه شنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا، اظهار داشت: گروههای امدادی بعد از شدت گرفتن بارندگی و دریافت گزارشهایی مبنی بر گرفتار شدن شماری از خانوارهای عشایری، عازم این مناطق شدند.
به گفته سید نورمحمد موسوی، بارندگی ۲۴ ساعت گذشته باعث آبگرفتگی معابرو جاری شدن آب در مسیرهای درهای و مراتع همجوار رودها در فصل کوچ شد وتعدادی از عشایر و دامهای آنان را گرفتار کرد.
وی تصریح کرد: چند گروه امدادی به این مناطق در نقاط مرکزی و جنوب سمیرم اعزام شدند و پتو، پلاستیک، چادر و غذا بین عشایر گرفتار در باران توزیع کردند.
رییس جمعیت هلال احمر سمیرم با یادآوری ایجاد برخی مشکلات و حتی تلف شدن دامهای عشایری در سالهای اخیر، ادامه داد: بهار سال ۹۷ بود حدود ۹۰۰ دام بر اثر سرما و بارندگی شدید از بین رفتند.
موسوی از عشایر خواست از حرکت در حاشیه درهها و رودخانهها در مسیر کوچ خودداری کنند تا گرفتار سیلاب ناگهانی نشوند.
سرپرست اداره منابع طبیعی سمیرم نیز با اشاره به اینکه هر سال شاهد کوچ تعدادی از عشایر، زودتر از زمان قانونی تقویم کوچ(۲۵ اردیبهشت) هستیم، اظهار داشت: همین عامل مشکلاتی مشکلاتی در ابتدا برای خود عشایر و در مرحله دوم برای سازمان های امدادرسان ایجاد می کند.
میثم جباری افزود: کمک شبانه به این خانوارها در مناطق کوهستانی همراه با گل و لای و بارش باران وظیفه انسانی و سازمانی نهادهای امدادی است اما کوچ زودهنگام آسیب ها و خطرهایی از جمله همین گرفتار شدن در باران و سرمازدگی یا حتی تلف شدن دام ها را به دنبال دارد.
وی باز دیگر از خانوارهای عشایری خواست ضمن رعایت زمان قانونی تقویم کوچ سالانه فصل بهار و ییلاق در ۲۵ اردیبهشت، برای حفظ مراتع تازه روییده و طبیعت بکر سمیرم نیز قدمی بردارند.
قرق کوچ بهاره امسال سمیرم نهم اردیبهشت ماه (17 روز زودتر از ۲۵ اردیبهشت، زمان رسمی تقویم کوچ) شکسته شد و با وجود بارش شدید باران عشایر به مرور در حال حرکت به سمت یوردها و عرفهای(محل استقرار سیاه چادر عشایر) خود هستند.
حدود چهار هزار عشایری قشقایی شامل طایفههای دره شوری، عمله، فارسیمدان و ششبلوکی هر ساله با حدود ۷۵۰ هزار رأس دام، به ییلاق سرسبز سمیرم کوچ میکنند.
شهرستان سمیرم در ۱۶۰ کیلومتری جنوب اصفهان و ۱۶۴ کیلومتری شمال یاسوج ضلع شمالی زاگرس مرکزی و دنا واقع شده است.