استان ها - ایرنا - براساس آخرین رنگبندی اعلام شده از وزارت بهداشت ، با کاهشی‌شدن روند بستری در بسیاری از نقاط کشور، از امروز تعداد شهرستان‌های قرمز از ۱۹۸ شهر به ۱۰۲ شهرستان کاهش یافته اما تعداد شهرهای نارنجی و زرد افزایش یافته است.

به گزارش ایرنا، سامانه ماسک معاونت بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از خارج شدن ۱۲۴ شهرستان و واردشدن ۲۹ شهرستان  دیگر در وضعیت قرمز کرونا خبر داد.

از امروز (سه شنبه ) تعداد شهرستان‌های قرمز به ۱۰۲ شهرستان کاهش یافت. علاوه‌بر آن ۲۳۵ شهرستان نارنجی و ۱۱۱ شهرستان زرد هستند. با افزایش مبتلایان در سیستان و بلوچستان نیز تعداد شهرستان‌های آبی به صفر رسید.

وزارت بهداشت در این گزارش اعلام کرد: شهرستان‌های دهاقان (اصفهان)، بوشهر، تنگستان و جم (بوشهر)، نهبندان (خراسان جنوبی)، ایذه و باغ‌ملک (خوزستان)، طارم و ماه‌نشان (زنجان)، خاش، زابل، زاهدان و نیک‌شهر (سیستان و بلوچستان)، خرامه، خرم‌بید، سپیدان، قیر و کارزین و مرودشت (فارس)، دهگلان و سقز (کردستان)، رودبار جنوب و عنبرآباد (کرمان)، روانسر (کرمانشاه)، باشت (کهگیلویه و بویراحمد)، کردکوی و کلاله (گلستان)، بستک، جاسک و میناب (هرمزگان) از امروز در وضعیت قرمز قرار گرفتند.

آخرین وضعیت بیماران کرونایی در استان‌ها

بر اساس آخرین رنگ بندی نرم افزار ماسک تعداد شهرهای قرمز و نارنجی کرونایی خراسان رضوی کاهش یافت و به تعداد شهرهای زرد افزوده شد.

هم اکنون مناطق قرمز خراسان رضوی به پنج شهرستان کاهش یافته است و ۲ شهرستان نیشابور و قوچان از قرمز به نارنجی تغییر رنگ داده اند و هم اینک وضعیت هیچ شهرستانی در استان قرمز تیره نیست.
در حال حاضر شهرستانهای سبزوار، مشهد، بینالود، کاشمر و درگز در شرایط قرمز کرونایی قرار دارند و مناطق زرد در خراسان رضوی به ۱۴  شهرستان شامل کلات، سرخس، تربت جام، باخرز، تایباد، خواف، زاوه، مه ولات، بجستان، فیروزه، خوشاب، جوین، داورزن و جغتای افزایش یافته است.
تعداد شهرستانهای با وضعیت نارنجی در خراسان رضوی نیز کاهش یافته و هم اکنون فقط چناران، قوچان، نیشابور، خلیل آباد، رشتخوار ، گناباد و بردسکن نارنجی هستند.

از خوزستان خبر رسیده که رییس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: در آخرین رنگ بندی از سوی وزارت بهداشت شهرستان های آبادان، خرمشهر، رامشیر، امیدیه و مسجدسلیمان از وضعیت قرمز خارج و در وضعیت نارنجی قرار گرفتند.

وی عنوان کرد: همچنین شهرستان های ایذه و باغملک از نارنجی به قرمز،  لالی از وضعیت نارنجی به زرد و دشت آزادگان نیز از وضعیت زرد به نارنجی تبدیل شدند.

در حال حاضر هفت شهرستان خوزستان در وضعیت قرمز، ۱۱ شهرستان نارنجی و ۹ شهرستان زرد هستند.

در همین رابطه رییس دانشگاه علوم پزشکی گلستان گفت که در نتیجه رعایت توصیه‌های بهداشتی از سوی مردم و کاهش تعداد مبتلایان و افراد بستری، تعداد شهرهای قرمز کرونایی این استان کاهش یافت.

عبدالرضا فاضل اظهار داشت: بر اساس اعلام آخرین وضعیت کرونایی توسط وزارت بهداشت، در حال حاضر کردکوی و کلاله در وضعیت قرمز، گرگان، گنبدکاووس، بندرگز، بندرترکمن، علی آباد، رامیان، آزادشهر، مینودشت و گالیکش در وضعیت نارنجی و گمیشان، آق‌قلا و مراوه تپه در وضعیت زرد شیوع کرونا قرار دارند.

وی بیان کرد: در حال حاضر ۵۴۲ بیمار کرونایی در مراکز درمانی گلستان بستری هستند که از این تعداد ۸۷ نفر در بخش مراقبت های ویژه بستری بوده و حال ۳۹ نفر آنان وخیم است.

همچنین در هفته قبل گرگان، مینودشت و گالیکش در وضعیت قرمز، بندرگز، کردکوی، علی‌آبادکتول، گنبدکاووس، آزادشهر و کلاله در وضعیت نارنجی و مراوه‌تپه، آق‌قلا، گمیشان، رامیان و بندرترکمن در وضعیت زرد شیوع کرونا قرار داشتند.

خبر خوب دیگر اینکه کاهش شمار مبتلایان به بیماری کووید.۱۹ در استان اردبیل که از چند روز پیش آغاز شده، همچنان ادامه دارد و بر اساس اعلام ستاد ملی کرونا، وضعیت شیوع کرونا در این استان از قرمز خارج شده و به نارنجی تغییر یافته است.

 موج چهارم شیوع کرونا در استان اردبیل که از حدود پنج هفته پیش آغاز شده در روزهای اخیر با کاهش نسبی تعداد مبتلایان تاحدودی فروکش کرده است.

با بهبود نسبی وضعیت شیوع کرونا در استان اردبیل، هم‌اکنون شهرستان‌های کوثر، نیر، سرعین، نمین، اصلاندوز و بیله‌سوار در وضعیت زرد و شهرستان‌های خلخال، مشگین‌شهر، پارس‌آباد، اردبیل و گرمی در وضعیت نارنجی شیوع کرونا قرار دارند.

خبر دیگر اینکه سرپرست شبکه بهداشت و درمان شهرستان روانسر از قرمز شدن وضعیت این شهرستان از لحاظ ابتلا به کرونا در پی افزایش مبتلایان به کووید ۱۹خبر داد.

دکتر محی الدین امینی افزود: بر اساس آخرین اعلام رنگ بندی شهرستان‌ها از سوی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی ، آمار مبتلایان به کرونا در شهرستان روانسر در روزهای اخیر روند افزایشی داشته و از لحاظ رنگ بندی در وضعیت قرمز قرار گرفته است.

وی ادامه داد: از ابتدای شیوع ویروس کرونا تاکنون ، تعداد مبتلایان به کرونا در این شهرستان از مرز هزار نفر عبور کرد.

وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام کرد که براساس آن پنج شهرستان استان سمنان در وضعیت نارنجی، یک شهرستان قرمز و ۲ شهرستان در وضعیت زرد قرار دارند.

 وضعیت رنگ‌بندی همه‌گیری بیماری کووید ۱۹ بر اساس جدیدترین اطلاعات سامانه ماسک به گفته مسوولان امر شهرستان‌های گرمسار، دامغان، سرخه، شاهرود و مهدیشهر در وضعیت نارنجی، شهرستان سمنان همچنان در وضعیت قرمز و شهرستان های میامی و آرادان در وضعیت زرد قرار دارند.

براساس آخرین رنگبندی اعلام شده توسط ستاد ملی مدیریت مقابله با کرونای استان، تمامی شهرستان‌های استان سمنان قرمز و تنها شهرستان آرادان در وضعیت نارنجی قرار داشت که با توجه به کاهش آمار بیماران کویید ۱۹، استان سمنان از قرمز به نارنجی تغییر رنگ داده است.

در یزد نیز سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد گفته که  شبانه‌روز گذشته ۲۷۹ فرد مبتلا به ویروس کرونا در استان شناسایی که از این تعداد ۳۹ نفر در بیمارستان‌ها بستری شدند و ۲۴۰ نفر هم در منزل دوره نقاهت خود را طی می‌کنند.

ابراهیم سلمانی افزود: در این مدت از ۷۶۷ نمونه گرفته شده از بیماران مشکوک به کرونا، ۲۷۹ مورد مبتلای قطعی به این ویروس تشخیص داده شد. 

هم‌اکنون ۵۲۸ فرد مشکوک به کرونا در بیمارستان‌های استان یزد بستری هستند که از این تعداد ۱۰۸ نفر به دلیل وخامت حال در بخش مراقبت‌های ویژه(ICU) بستری و خدمات درمانی دریافت می‌کنند.

از استان بوشهر نیز خبر رسیده که  رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر اعلام کرده که طبق گزارش نرم افزار سامانه ماسک متعلق به وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی وضعیت شیوع ویروس کرونا افزون بر دشتستان و دشتی شهرستان های بوشهر، جم، تنگستان و گناوه نیز از نارنجی به قرمز خیلی پرخطر تغییر رنگ دادند.

دکتر سعید کشمیری افزود: همچنین براساس گزارش این سامانه شهرستان‌ دیلم که در وضعیت قرمز بود در وضعیت نارنجی پرخطر قرار گرفت و افزون براین شهرستان‌های دیر و کنگان نیز در وضعیت نارنجی قرار دارند.

وی بیان کرد: هم اینک تنها شهرستان عسلویه در وضعیت زرد کم خطر کرونایی قرار دارد. کشمیری گفت: شهرستان‌هایی که روند بستری مبتلایان به کرونا در آنها در روزهای اخیر افزایش نداشته از وضعیت قرمز خارج شده‌اند اما در صورتی که سطح مراقبت کاهش و روند بستری افزایش یابد احتمال قرمز شدن دوباره آنها وجود دارد.   

دبیر ستاد مقابله با کرونا در استان بوشهر تاکید کرد: وضعیت کرونا در استان شکننده است و هرگونه سهل انگاری ما را در شرایط حاد و بحرانی قرار می‌دهد. 

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی استان همدان عنوان کرد: هم اینک ۱۳ بیمار مبتلا به کووید ۱۹ در بخش آی.سی.یو مراکز درمانی این استان بستری هستند و وضعیت جسمی ۶۶ بیمار وخیم گزارش شده است.

دکتر طاهری درباره آخرین وضعیت بیماران کرونایی در شهرستان‌های استان همدان نیز گفت: شمار بیماران کرونایی بستری(از ابتدای همه گیری ویروس کرونا تاکنون) در بیمارستان‌های اسدآباد ۶۴۸، بهار ۸۴۹، تویسرکان ۹۳۳، رزن ۶۷۴، درگزین ۲۴۹، فامنین ۲۸۶ و کبودراهنگ ۹۲۹ نفر است.

وی افزود: همچنین تاکنون ۲ هزار و ۷۸۴ نفر در ملایر، ۲ هزار و ۳۰ نفر در نهاوند و پنج هزار و ۶۶۲ نفر نیز در شهرستان همدان به این ویروس مبتلا و بستری شده اند.

هم اینک شهرستان تویسرکان در وضعیت زرد و مابقی شهرستان های استان همدان در وضعیت قرمز کرونایی قرار دارند.

از سوی دیگر رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان زنجان اعلام کرده که هم‌اکنون حدود ۱۰۰ بیمار کرونایی در بخش آی سی یو بیمارستانهای زنجان بستری و یک سوم از این بیماران، بدحال و بطور معمول روزانه بین ۲۰ تا ۳۰ نفر هم در انتظار ورود به این بخش هستند.

 دکتر پرویز  قزلباش افزود: در بخش سرپایی شمار بیماران در استان کاهش یافته بطوری که روز شنبه ۸۱۵ مورد مثبت سرپایی به ثبت رسید که این رقم طی روزهای گذشته به بالای یک هزار نفر نیز رسید.

وی اضافه کرد: از زمان شیوع کرونا تاکنون تمامی موارد مثبت بر اساس یافته های آزمایشگاهی به عدد ۸۱ هزارو ۴۳۱ نفرو موارد مثبت بستری نیز بر همین مبنا به هشت هزار و ۵۷۲ مورد رسید.

همچنین مدیر شبکه بهداشت و درمان تایباد گفت: روند ابتلا به کرونا در این شهرستان مرزی خراسان رضوی نسبت به فروردین ماه، افزایش سه برابری یافته است.

دکتر حیدر احسانی گفت: هم اینک ۱۱ شهروند تایبادی مبتلا به بیماری کووید ۱۹ در بخش عفونی بیمارستان خاتم الانبیای تایباد بستری هستند که حال سه نفر از آنها وخیم است.

وی ادامه داد: براساس رنگ بندی سامانه "ماسک" وضعیت این شهرستان از نظر شیوع کرونا زرد است که در صورت رعایت نکردن دستورالعمل‌های بهداشتی، روزهای سخت و دشوارتری در انتظار این شهرستان خواهد بود.

خبر دیگر اینکه شمار شهرستان‌های نارنجی کرونایی استان مرکزی بر اساس آخرین فهرست رنگ‌بندی وزارت بهداشت به ۱۱ مورد رسید.

دکتر سید " محمد جمالیان" افزود: بر این اساس، ۱۱ شهرستان در وضعیت نارنجی و  فقط شهر فرمهین در وضعیت قرمز کرونا قرار دارد.
وی اظهار داشت: بر اساس اعلام وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی از ششم اردیبهشت ماه سال ۱۴۰۰، چهار شهرستان محلات، دلیجان، زرندیه و کمیجان در وضعیت نارنجی قرار گرفته بودند.

از استان قم خبر رسید که بر اساس اعلام رسمی اپلیکیشن ماسک، قم از امروز ۱۴ اردیبهشت‌ماه به رنگ نارنجی کرونایی تبدیل شد.

با کاهشی‌شدن روند بستری در نقاطی از کشور، از امروز تعداد شهرستان‌های قرمز به ۱۰۲ شهرستان کاهش یافت. علاوه‌برآن ۲۳۵ شهرستان نارنجی و ۱۱۱ شهرستان زرد هستند. با افزایش مبتلایان در استان سیستان و بلوچستان، تعداد شهرستان‌های آبی به صفر رسید.

خبر خوب دیگر اینکه طبق تازه ترین ارزیابی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، تمامی شهرستان‌های مازندران از وضعیت کرونایی قرمز خارج شده‌اند و هیچ منطقه با رنگ بندی‌قرمز کرونایی در نقشه استان دیده نمی شود.

 در حال حاضر از مجموع ۲۲ شهرستان استان مازندران ۶ شهرستان در وضعیت زرد و ۱۶ شهرستان نیز در وضعیت نارنجی قرار دارند. 

براساس این ارزیابی شهرستان های ساری، آمل ، بهشهر و رامسر که تا روز گذشته در وضعیت قرمز کرونایی به سر می بردند با تغییر رنگ بندی وارد وضعیت نارنجی شدند. 

به طور کل هم اکنون شهرستان های آمل ، بابل، ساری، بهشهر ، گلوگاه ، نکا، رامسر، نوشهر، محمودآباد، نور ، فریدونکنار، قائمشهر، تنکابن، چالوس، عباس آباد و جویبار در رنگ بندی کرونایی نارنجی قرار دارند. 

همچنین شهرستان های میاندرود، کلاردشت، بابلسر، سیمرغ ، سوادکوه شمالی و سوادکوه جنوبی در رنگ بندی زرد قرار گرفته اند. 

رئیس دانشگاه علوم پزشکی جهرم ضمن تاکید بر اینکه افرادی که در برابر ویروس کرونا واکسینه شدند باید مانند قبل مراقبت‌های بهداشتی را رعایت کنند، گفت: نارنجی شدن جهرم به معنای وضعیت عادی نیست و رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی الزامی است.

محمد رحمانیان افزود:  واکسیناسیون به معنای ایمنی کامل نیست. زمانی می‌توان گفت بیماری در جامعه‌ای کنترل شده و افراد در ایمنی قرار دارند که ۷۰ درصد جمعیت تحت واکسیناسیون قرار گرفته باشند.

وی با اشاره به خارج شدن جهرم از وضعیت قرمز کرونایی گفت: با رعایت پروتکل‌های بهداشتی و ایجاد محدودیت ها به مدت دو هفته توانستیم وضعیت بحرانی شیوع بیماری را در شهرستان کنترل کنیم. 

همچنین براساس جدیدترین ارزیابی سامانه ماسک وابسته به وزارت بهداشت و درمان چهار شهرستان استان خراسان شمالی در وضعیت الگوی رنگ بندی نارنجی کرونایی قرار گرفتند و تا حدودی از منطقه خیلی پرخطر قرمز خارج شدند.

شهرستان اسفراین در جنوب استان خراسان شمالی به دلیل کاهش آمار بیماران کووید ۱۹ بستری در بیمارستان های تحت پوشش دانشکده علوم پزشکی این شهرستان از رنگ بندی قرمز کرونایی خارج و به رنگ نارنجی رسید تا از هشت شهرستان این خطه شمالشرق کشور، چهار شهرستان در زمره رنگ بندی نارنجی به معنای پرخطر و دو شهرستان نیز رنگ زرد کرونایی به خود بگیرند.

چهار شهرستان لرستان از وضعیت قرمز به نارنجی تغییر کرد. شهرستان‌های بروجرد، کوهدشت، دورود و رومشکان در وضعیت نارنجی قرار دارد. 

شهرستانهای‌ خرم آباد، دلفان، الیگودرز، سلسله، پلدختر، ازنا و چگنی همچنان در وضعیت قرمز است.

تزریق واکسیناسیون کرونا

رییس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: تاکنون ۴۶ درصد سالمندان بالای ۸۰ سال خوزستان دوز اول واکسن کرونا را دریافت کردند و واکسیناسیون این گروه سنی همچنان ادامه دارد.

دکتر فرهاد ابول نژادیان اظهار داشت: تمامی سالمندان بالای ۸۰ سال استان می توانند با در دست داشتن مدرک شناسایی به مراکز بهداشت مراجعه کرده و نسبت به تزریق واکسن اقدام کنند.

وی افزود: امیدواریم واکسیناسیون افراد بالای ۸۰ سال تا انتهای هفته جاری به پایان برسد تا بتوانیم از ابتدای هفته آینده افراد بالای ۷۵ سال را واکسینه کنیم البته به شرط اینکه واکسن مورد نیاز به دست مان برسد.

معاون شبکه بهداشت و درمان گچساران گفت: واکسیناسیون کادر درمان، سلامت و نیروهای ستادی شهرستان علیه کرونا کامل شد.

 سید امین رضایی افزود: تا کنون یک هزار و ۸۷۲ دوز واکسن کرونا  برای کادر درمان شهرستان تزریق شده است.  این میزان واکسن کرونا به کادر بهداشت و درمان، نظام پزشکی و  اورژانس تزریق شده است.

رضایی گفت:  هم اکنون  تمامی کارکنان، پزشکان متخصص، پرستاران بخش کرونا، آی سی یو و سی سی یو در گچساران علیه بیماری کرونا واکسینه شدند.

 وی ادامه داد: در فاز دوم تزریق واکسن کرونا افراد بالای ۶۵ سال دارای بیماری زمینه‌ای ،افراد خاص ، سالمندان و افرادی بالای ۸۰سال در گچساران آغاز شد.

گزارش کرونایی استان‌ها

سنگ تمام مدافعان آموزش مازندران در دوران کرونا

موج چهارم کرونای مازندران در آستانه شکست

اُفت تحصیلی، معلول ناخواسته آموزش مجازی

قدری متفاوت در کنار همنشینی با کرونا

آخرین وضعیت کرونایی در کشور

وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام کرد: ۳۴۴ نفر دیگر از هموطنان مبتلا به کووید۱۹ در شبانه‌روز گذشته جان خود را از دست دادند.

 مرکز روابط عمومی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی روز سه‌شنبه در اطلاعیه ای اعلام کرد: اکنون ۱۰۲ شهر کشور در وضعیت قرمز، ۲۳۵ شهر در وضعیت نارنجی و ۱۱۱ شهر در وضعیت زرد قرار دارند. بر اساس مصوبات ستاد ملی مقابله با کرونا مسافرت «از» و «به» شهرهای با وضعیت قرمز و نارنجی ممنوع است.  

ویروس کرونا عامل بیماری کووید ۱۹ از اواخر سال ۲۰۱۹ در شهر ووهان چین مشاهده و در مدت کوتاهی در همه جهان منتشر شد؛ به طوری که سازمان بهداشت جهانی در اسفند ۹۸ (فوریه ۲۰۲۰) بروز پاندمی (همه‌گیری جهانی) این بیماری را تأیید کرد.

بر اساس آمار رسمی کشورها ویروس کرونا تاکنون حدود ۱۵۳ میلیون نفر را در دنیا به طور قطعی مبتلا کرده و بیش از سه میلیون و ۲۰۰ هزار نفر نیز بر اثر بیماری کووید۱۹ جان خود را از دست داده‌اند.

ویروس کرونا با دست آلوده یا عطسه، سرفه و حتی قطرات تنفسی از طریق دهان، بینی و چشم به افراد منتقل می‌شود. تنگی نفس، خستگی و بدن درد، اختلال در بویایی و چشایی و مشکلات گوارشی از جمله علائم بیماری کووید ۱۹ است. بیش از ۸۰ درصد مبتلایان به ویروس نیز دچار بیماری خفیف می‌شوند.

جهش ویروس کرونا در انگلستان، بزریل، هندوستان و آفریقا که موجب افزایش سرایت، بیماری‌زایی و مرگ و میر آن شده، نگرانی‌های جدیدی را در جهان به وجود آورده است.