به گزارش ایرنا، مامایی رشته کهنی است که از آغاز تولد بشر مفهوم پیدا کرد، اما امروز به یک حرفه و تلاش و حرکتی عالمانه، همراه با دانش روز تبدیل شده و پنجم ماه می مصادف با ۱۵ اردیبهشت، روز جهانی ماما فرصتی برای تقدیر و تکریم انسانهای نیکوسرشتی است که قلبهای پر اضطراب هر مادری با نگاههای دوست داشتنیاش آرام میگیرد و آمدن عزیزترین موجود زندگی را نوید میبخشد.
ماماها همچون فرشتهای مهربان هستند که با وجود شیفتهای شب طولانی و محیط کاری استرسزا، اما بازهم با لبخندی آرامش بخش به مادران باردار روحیه میدهند.
در میان دستهایت عشق پیدا میشود
زیر باراننگاهت نسترن وا میشود
با عبور واژه ها از گوشه لبهای تو
مهربانی های قلبت خوب معنا میشود
ماماهای عزیز فرشته های مهربان روزتان مبارک
در میان دستهایت عشق پیدا میشود
زیر باراننگاهت نسترن وا میشود
با عبور واژه ها از گوشه لبهای تو
مهربانیهای قلبت خوب معنا میشود
ماماهای عزیز فرشته های مهربان روزتان مبارک و این کلام آغازین مامای مهربان شهر سمنان بود.
فاطمه عبداللهی یکی از ماماهای با تجربه شهر سمنان و مشغول به کار در بیمارستان شفا تأمین اجتماعی این شهر متولد ۱۳۵۴ با ۲۱ سال سابقه کار است.وقتی پای صحبتش نشستیم چیزی جز عشق و مهربانی را نمیشد از کلامش پیدا کرد.
خانم عبدالهی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا،می گوید: تنها عشق است که ادامه فعالیت در شغل مامایی را ممکن میکند.
وی ادامه داد: شغل مامایی حساسیتکاری و استرس زیادی دارد و یک اشتباه آخرین اشتباه است و باید در این شغل محکم و قوی بود.
عبدالهی اضافه کرد: وقتی که مادر برای زایمان به بیمارستان مراجعه میکند مراقبت از جان مادر و جنین هر ۲ در اولویت کار ماما قرار دارد و هیچ یک بر دیگری اولویتی ندارد و کار کردن در این شرایط پیچیده دشوار است که گاه اتفاقهای دلخراش روح را آزرده میکند و گاه خاطره آن تا چندین سال از ذهن بیرون نمیرود و همچون سوهان روح را می ساید.
وی بیان کرد: شغل مامایی سراسر عشق است که وقتی لبخند شادی را بر لبان مادری که فرزندش به دنیا آمده میبیند خستگی از تنش بیرون میرود و گاه با دیدن درد مادر که جنینش فوت شده و باید زجر بکشد به واسطه داروها با ایجاد درد مصنوعی زایمان کند ناراحت و افسرده میشود.
وی درباره خاطرات تلخ و شیرینش در طول سابقه کاریاش گفت: هر مادری که در سلامت کامل زایمان میکند و نوزادش را در آغوش میگیرد شاد میشوم، خاطرهای شیرین در ذهنم نقش میبندد و هر وقت که جنین یا مادر نوزاد دچار مشکل شوند و یا خدایی نکرده یکی از آنها جان خود را از دست دهند خاطرهای تلخ در ذهنم ثبت میشود.
این ماما درباره سختیهای کارش میگفت: شبکاری، ساعت کاری طولانی، دوری از خانواده به دلیل ساعات کاری از سختیهای این کار است که گاه خانواده را نیز تحت تاثیر قرار میدهد به خصوص زمانهای که با خانواده به مهمانی دعوت هستیم و من ناچار به حضور در محل کارم هستم.
وی یادآور شد: ماماها شغل خود را با عشق انتخاب کردهاند با وجدان سرشار آماده خدمت هستند، اما انتظار دارند با توجه به سختیکار و استرسی که متحمل می شوند دیده شوند و سختی کار برایشان در نظر گرفته شود.
عبدالهی اظهار داشت: ماماها پا به پای پزشک زنان و زایمان پای کار هستند و مسئولیتها را بر عهده میگیرند و انتظار میرود از لحاظ مالی نیز بیش از پیش حمایت شوند و این تلاشها و سختیکار در حق الزحمه آنها دیده شود.
این مامای دلسوز شهر سمنان با اشاره به دورکاری دستگاههای اجرایی و بسیاری از شغلها در شرایط کرونایی گفت: درمان تعطیلی بردار نیست مامایی شغلی مملو از مهربانی است که با قدرت و قوت پای کار با وجود برخی ناملایمتها ایستادهاند.
مهتاب خراسانی یکی دیگر از ماماهای شهر سمنان شاغل در بیمارستان شفا تأمین اجتماعی است که با ۱۹ سال سابقه کار هنوز با عشق و اشتیاق همچون روز اول کارش از حرفهاش سخن میگوید.
خانم خراسانی شغل مامایی را شغلی پراسترس، اما پر از احساس میداند.
وی ادامه داد: شغل مامایی در کنار لحظههای شادی که دارد، اما سختیهایی دارد که گاه از ذهن فراموش نمیشود.
خراسانی اضافه کرد: دیدن درد و زجر کشیدن مادر در هنگام زایمان خوشایند نیست و روی روان تاثیر منفی میگذارد.
وی بیان کرد: هر زایمانی که ختم به خیر میشود خاطرهای خوش و هر زایمان نافرجام خاطرهای تلخ و دردناک است.
وی درباره سختیهای شغل مامایی، تصریح کرد: شغل مامایی از جمله شغلهایی است که ساعتکاری آن از سختیهای کار در کنار استرس و اضطراب این شغل به شمار میرود.
این مامای مهربان شهر خاطرنشان کرد: شغل مامایی و در مجموع شغلهای زیرمجموعه پزشکی سختی و استرس زیادی دارد که تا جایی که بتوانم تلاش میکنم فرزندم را از این حرفهها دور کنم.
به گزارش ایرنا، ۱۵ می از سوی سازمان بهداشت جهانی و کنفدراسیون بین المللی مامایی، روز جهانی ماما نامگذاری شده است، مامایی رشتهای از گروه «علوم پزشکی و بهداشت» است و به بارداری و زایمان و مشاوره میپردازد. مامایی یکی از پر طرفدارترین رشتههای دنیا بخصوص برای بانوان است و اولین رشته دارای مجوز مطب در مقطع لیسانس و حق تجویز دارو، آزمایش و سونوگرافی (فقط در حوزه کاری مامایی) است و این رشته در مقطع کارشناسی ارشد دارای ۵ گرایش مختلف مامایی در پزشکی قانونی، بهداشت مادر و کودک، بهداشت باروری، آموزش مامایی و مامایی در بلایا و سوانح بوده و رشته مشاوره در مامایی نیز از رشتههای ایجاد شده در سالهای اخیر برای رفع نیازهای مشاوره ای زنان میباشد. در حال حاضر دو رشته دکترای تخصصی مامایی و بهداشت باروری در مقطع PhD وجود دارد و خدمات زنان باردار کم خطر توسط بخش مامایی صورت میگیرد.