به گزارش ایرنا، مدیرکل بهزیستی استان اردبیل در این آیین با اشاره به فعالیت ۸۷ پایگاه غربالگری از جمله در مراکز جامع سلامت، ادارههای بهزیستی و مراکز مثبت زندگی گفت: همه این تلاشها برای شناسایی افراد دارای مشکل و جلوگیری از مشکلات آتی است، چرا که تنبلی چشم در نهایت میتواند فرد را دچار کمبینایی یا نابینایی کند.
بهزاد ستاری با ابراز امیدواری نسبت به افزایش سطح مشارکت مردم در این طرح افزود: طرح ملی پیشگیری از تنبلی چشم موجب تشخیص سریع میشود و از اختلالات جلوگیری میکند که خروجی اجرای آن در سالهای گذشته اکنون در مدارس استثنایی استان اردبیل مشاهده میشود.
وی تاکید کرد: انتظار داریم مردم به صورت جدی در این طرح مشارکت کنند و فرزندان ۳ تا ۶ سال را مورد غربالگری قرار دهند تا در صورت نیاز پیگیریهای آتی از جمله تجویز عینک یا سایر درمانها صورت گیرد.
مدیرکل بهزیستی استان اردبیل یادآور شد: سال گذشته معاینه ۵۴ هزار و ۳۵۳ کودک در این استان صورت گرفت که در نهایت ۵۳۴ کودک مبتلا به آمبلیوپی، یک هزار و ۳۷۹ کودک دارای عیوب انکساری، ۸۱ کودک با استرابیسم و ۵۶ کودک مبتلا به سایر بیماریهای چشمی شناسایی شد.
رئیس اداره بهزیستی شهرستان اردبیل نیز در ادامه با قدردانی از همکاری شبکه بهداشت و درمان، به فعالیت سه مرکز ثابت اشاره و اظهار کرد: ۱۶ پایگاه از جمله ۹ اپتومتریست و یک چشم پزشک برای همکاری در زمینه طرح غربالگری معرفی شده است که امید میرود با کاهش شیوع کرونا و فعالیت دوباره مهدکودکها، این اقدامها به صورت متمرکز انجام شود.
اکبر جاوید اضافه کرد: سال گذشته در قالب برنامه کشوری پیشگیری از تنبلی چشم ۲۱ هزار و ۳۰۰ نفر معاینه شدند که از جمله ۶۱ نفر هزینه خرید عینک دریافت کردند.
تنبلی چشم بیماری پنهانی است که در صورت فقدان درمان بههنگام، میتواند بینایی و چشم فرد را دچار مشکل کند.