دکتر رحمت عباس تبار روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود : با افزایش قدرت دیپلماسی ، قدرت چانه زنی سیاسی در عرصه های بین المللی افزایش می یابد و مشارکت بالای انتخاباتی در واقع به معنای نمایش قدرت نرم کشور است.
وی ادامه داد : انتخابات ۱۴۰۰ حساس ترین انتخابات کشور محسوب می شود و با توجه به بیانیه گام دوم و راهکارهایی که در تداوم فرایند انقلاب برای رسیدن به تمدن اسلامی مطرح شده است ، یکی از ارکانش مشارکت مردم است.
عضو هیات علمی دانشگاه مازندران در خصوص راهکارهای افزایش مشارکت حداکثری در انتخابات ، بر ضرورت مخاطب شناسی در این فرایند تاکید کرد و گفت : دست اندرکاران و مسئولان می بایست با شناخت مطالبات و تمایلات افراد جامعه در قبال انتخابات ، برای تامین آنها جهت جلب مشارکت حداکثری تلاش کنند.
وی افزود : باید بر اساس ذائقه ، مطالبات و تمناهای هر بخشی از جامعه برنامه ریزی متناسب برای جلب مشارکت در انتخابتت انجام شود. باید آگاهی لازم هم در باره کارکرد نهادهای مختلف مانند ریاست جمهوری ، شوراهای اسلامی و هر موضوعی که مورد انتخاب مردم است ، به آنان داده شود.
او توضیح داد : مثلا بخشی از جامعه در باره وظایف شوراها و یا رییس جمهوری و اهمیت آنها در ساختار سیاسی کشور اطلاعات زیادی ندارند و باید با اطلاع رسانی درست به این بخش از جامعه ، آنان را نسبت به اهمیت مشارکت در تعیین سرنوشتشان آگاه کرد تا برای شرکت در انتخابات رغبت پیدا کنند. این کار هم وظیفه رسانه ها ، نخبگان ، فعالان سیاسی و تمامی افراد و گروه هایی است که دل در گرو سربلند کشور از طریق مشارکت حداکثری دارند.
عباس تبار با تاکید بر ضرورت جلب رضایت شهروندان برای شرکت در انتخابات ، گفت : امروز طیف وسیعی از جامعه از وضعیت موجود ناراضی هستند و این به خاطر مشکلات مختلف اقتصادی و معیشتی است که مسبب عمده آن تحریم ها و کرونا است و البته عوامل دیگری هم دخیل است. باید همه تلاش ها برای حل این مشکلات معطوف شود و مردم آگاهی پیدا کنند که یکی از راه های کاهش این مشکلات می تواند مشارکت در انتخابات باشد.
وی با تاکید بر اینکه حاکمیت باید همه تلاشش را به کار بگیرد تا سطح نارضایتی موجود را کاهش دهد و در حد مقدور آنها را تبدیل به رضایتمندی کند ، افزود : هرچند تا زمان برگزاری انتخابات زمان زیادی باقی نمانده است و انجام هرگونه برنامه کوتاه مدت برای رفع این بخش از نارضایتی شائبه سیاسی و تبلیغاتی ایجاد می کند ، اما برای اینکه مشارکت و حضور حداکثری مردم در انتخابات فراهم شود باید اجرای این دست برنامه های کوتاه مدت در دستور کار مسئولان قرار گیرد.
استاد علوم سیاسی دانشگاه مازندران گفت : با امید آفرینی و روشنگری از سوی رسانه های می توان بخش هایی از جامعه را که بی اعتمادی نسبت به مسائل سیاسی را دارند ، وارد عرصه انتخابات پیش رو کرد تا از این طریق حضور و مشارکت حداکثری رقم بخورد .
عباس تبار تاکید کرد : مشارکت بالای مردم در انتخابات نه تنها باعث ایجاد یک دولت قوی با پشتوانه بالای مردمی می شود ، بلکه در اقتداربخشی به نظام نیز تاثیر غیرقابل انکاری دارد.
انتخابات سیزدهمین دوره ریاست جمهوری به همراه ششمین دوره شوراهای اسلامی شهر و روستا ، میان دوره ای مجلس شورای اسلامی و خبرگان رهبری ۲۸ خرداد ماه به صورت همزمان برگزار می شود.