به گزارش ایرنا، روز جهانی قدس برای دومین سال متوالی در میانه شیوع ویروس کرونا از راه میرسد و اگرچه بنا بر ضرورت مقابله با شیوع بیماری، راهپیمایی این مناسبت جهانی امسال نیز در بسیاری از نقاط جهان برگزار نمی شود، اما این موضوع خللی در تلاش و عزم ملت های آزاده جهان برای حمایت از ملت مظلوم فلسطین و آرمان های آنان و پایان دادن به اشغالگری و جنایات ضدبشری صهیونیست ها علیه فلسطینیان ایجاد نکرده است.
دکتر سهیل اسعد (ادگاردو روبین) فعال شیعی آرژانتینی لبنانیتبار، دکترای تمدن اسلامی دانشگاه بیروت و دانش آموخته فلسفه و عرفان اسلامی از دانشگاه جامعة المصطفی(ص) در گفتوگو با ایرنا به بیان دیدگاهها پیرامون اهمیت روز جهانی قدس پرداخت.
این اندیشمند آرژانتینی در بیان جایگاه جبهه مقاومت در مسئله فلسطین گفت: فلسطین در طول تاریخ همه روشهای ممکن برای حلوفصل مسئله فلسطین را امتحان کرده اما همه گروههای فلسطینی متفق القول به این نتیجه رسیدند که تنها راهکار حل این مسئله، مقاومت بوده و هیچ راهکار دیگری وجود ندارد.
وی گفت: به این ترتیب جبهه مقاومت بر آن شد تا این محور را تقویت کرده و این تصمیم، تجلی عملی یابد. مقاومت به اسرائیل فهمانده است که پایداری مسلحانه فلسطین نه یک بازی که بیانگر عزمی جدی است. اراده ای که تحقق آن مستلزم مداومت مفهوم مقاومت هم در میدان جنگ و هم در اذهان مردم است. اسرائیل دریافته است که میبایست در فلسطین همان راهی را طی کند که در جنوب لبنان در برابر مقاومت اسلامی لبنان با آن مواجه است.
دکتر اسعد در ادامه با تاکید بر تاثیر فرهنگی و اجتماعی موضوع مقاومت در آینده فلسطین گفت: مقاومت فلسطین در تاریخ چند ساله این کشور، روحیه خاص و ویژه ای در نسلهای بعدی ایجاد کرده است. در واقع هر نسل جدیدی که در فلسطین متولد میشود با این عنصر فرهنگی آشنا شده و میفهمد که سرزمین ما اشغالی است. بنابراین بحث مقاومت از لحاظ اجتماعی نیز مسئله مهمی بوده و با تقویت این جبهه به نوعی فرهنگسازی شده و تبلیغ روانی مداوم علیه اسرائیل را رقم میزند.
موضعگیری ضعیف جهان عرب سبب شده تا اسرائیلی که میبایست ظرف چند ماه یا چند سال حذف میشد، هنوز وجود دارد
وی در بیان تاثیر سازش برخی کشورهای عربی با اسرائیل بر وحدت جهان اسلام تاکید کرد: ما در کشورهای عربی همواره شاهد تناقض بین دولتها و ملتها بوده ایم. آنچه امروز به عنوان سازش به صورت علنی مطرح شده است، تکرار همان موضعگیریهای اولیه است اما اراده ملتهای عربی متفاوت از اراده دولتها است.
دکتر اسعد افزود: جهان عرب غیر از جنگ شش روزه همواره به سمت سازش تمایل داشته و این مسئله دقیقا همان چیزی است که امروز شاهد آن هستیم؛ اسرائیلی که به رغم همه نقاط ضعف در معادله قدرت از جمله نظامی در برابر توان جهان عرب میبایست ظرف چند ماه یا چند سال حذف میشد اما هنوز وجود دارد. متاسفانه به دلیل موضعگیری ضعیف جهان عرب در برابر اسرائیل، پروژه مقاومت تا کنون نتوانسته به هدف خود در استرداد و بازپسگیری حقوق ملت فلسطین نائل شود.
درک عمیق ملتها از اهمیت روز قدس دلیلی بر بقای امید در قلوب مقاومین است
این مبلغ آرژانتینی در توضیح چرایی قرارگیری روز قدس در کانون توجه رسانههای جهان گفت: روز قدس پدیده ای مردمی و جهانی است که در طول سالها به رغم فعالیتهای تبلیغاتی جهانی در جهت به فراموشی سپردن این مسئله توانسته موضوع فلسطین را زنده نگه دارد. بنابراین روز قدس هر ساله تلنگری برای مردم جهان و فرصتی برای رساندن صدای مظلومیت ملت فلسطین به گوش جهانیان است. همچنین درک عمیق ملتها از اهمیت روز قدس دلیلی بر بقای امید در قلوب مقاومین است.
این تحلیلگر بینالمللی در پاسخ به این پرسش که چه عواملی سبب شده تا رژیم صهیونیستی به رغم قدرت ناچیز خود در برابر جهان اسلام، بتواند به اشغال، تجاوز و زورگویی خود علیه ملت مظلوم فلسطین ادامه دهد، تصریح کرد: طبیعتا علت این امر مشتمل بر دو مسئله است. نخست اینکه اسرائیل به رغم قدرت ناچیز، از پشتیبانی جهانی برخوردار است، حمایتی که علاوه بر افزایش قدرت تبلیغاتی و روانی در برخی محافل بینالمللی همچون سازمان ملل به قدرتی قانونی تبدیل میشود. از سوی دیگر اینکه اسرائیل فلسطین را اشغال کرده و ظلم و ستم بر این ملت را روا داشته است، نه به خاطر قدرتش که ضعف، عدم تعهد و موضعگیری ضعیف بسیاری از کشورهای اسلامی موجب این امر شده است.