تهران-ایرنا- سازمان نهضت سوادآموزی شیوه نامه «سواد آموزی زندانیان» را برای اجرا به ادارات کل آموزش و پرورش استان‌ها ابلاغ کرد.

به گزارش روز چهارشنبه مرکز اطلاع‌رسانی و روابط عمومی وزارت آموزش‌وپرورش، برای اجرای این شیوه‌نامه بر اساس مفاد تفاهم‌نامه و دستورالعمل نشست‌­های هماهنگی و اجرایی بین معاونت سوادآموزی اداره کل آموزش‌وپرورش و معاون سلامت و اصلاح و تربیت اداره کل زندان‌ها و اقدامات تأمینی و تربیتی استان، تشکیل و برنامه ریزی لازم باید انجام شود.

همچنین با ابلاغ و ارسال این دستورالعمل تمام شیوه‌نامه‌ها و دستورالعمل‌های قبلی مرتبط منتفی است.

یادآوری می شود در راستای اهداف و سیاست‌های آموزشی و فرهنگی سازمان نهضت سوادآموزی مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی و همچنین سیاست‌های فرهنگی – تربیتی سازمان زندان‌ها و اقدامات تأمینی و تربیتی و به‌منظور ریشه‌کنی بی‌سوادی در زندان‌ها، ارتقای سطح سواد و افزایش قابلیت گروه‌های هدف، این تفاهم‌نامه بین این ۲ سازمان، منعقدشده است.

بر اساس این تفاهم‌نامه که کاهش بی‌سوادی، توسعه و تعمیق سواد و توانمندسازی زندانیان از اهداف آن است؛ برگزاری دوره‌های آموزشی و توجیهی برای آموزش‌دهندگان واجد شرایط معرفی‌شده از سوی ادارات کل زندان‌ها، پشتیبانی و حمایت از مهارت‌آموزی در مراکز یادگیری محلی ایجادشده در زندان‌ها، آموزش زندانیان بی­ سواد معرفی‌شده در بانک اطلاعاتی سازمان زندان‌ها از طریق واگذاری به افراد با تمکن­های واجد شرایط و پرداخت هزینه آموزش بر اساس قیمت تمام‌شده هراستان طبق قرارداد منعقده و ... از وظایف سازمان نهضت سوادآموزی است.

همچنین ارایه اطلاعات و مشخصات فردی زندانیان بی‌سواد و کم‌سواد به سازمان نهضت سوادآموزی جهت یادگیری، فراهم کردن فرصت آموزشی برای زندانیان بی‌سواد و کم‌سواد، فراهم آوردن زمینه ادامه تحصیل در صورت جابه‌جایی سوادآموزان زندانی، تأمین فضای آموزشی به‌منظور برگزاری کلاس‌های سوادآموزی در زندان‌ها و ... از وظایف سازمان زندان‌ها و اقدامات تأمینی و تربیتی است که در این تفاهم‌نامه است.

به گزارش ایرنا،  سازمان نهضت سوادآموزی از بدو تاسیس تاکنون به منظور توسعه و ارتقای سطح سواد جامعه با بهره گیری از ظرفیت های بین المللی، ملی، بومی و منطقه ای طرح های گوناگونی را به مرحله اجرا درآورده که یکی از این برنامه ها، طرح سوادآموزی زندانی ها است.

این طرح با هدف آموزش سواد پایه و مهارت های اساسی زندگی به زندانیان بی سواد و کم سواد گروه سنی ۱۰ تا ۶۰ ساله ارائه می شود و با مشارکت سازمان زندان ها و اقدامات تامینی و تربیتی کشور در سراسر کشور در حال اجرا است.  

این طرح از ابتدا تا سال ۸۹ تعداد ۷۶۹ هزار و ۶۷۵ نفر و از سال ۹۰ تاکنون نیز ۱۹ هزار و ۸۳۸ مددجو را تحت پوشش قرار داده است.