حمید ملانوری روز چهارشنبه در اولین نشست شورای اداری استان خراسان جنوبی در سال ۱۴۰۰ افزود: اقتدار در کشور با مشارکت مردم تحقق مییابد و باعث یاس و ناامیدی دشمنان میشود.
وی گفت: محورهای اصلی برگزاری انتخابات بارها گفته شده و شامل چهار رکن سلامت، امنیت، رقابت و مشارکت است که تامین سلامت و امنیت جزو وظایف ذاتی و اصلی مجموعه وزارت کشور و مجریان انتخابات محسوب میشود.
استاندار خراسان جنوبی اظهار داشت: یکی از مسوولیتهای اصلی وزارت کشور برگزاری انتخابات است و تمامی دستگاههای اجرایی باید نیروها و امکانات لازم را در اختیار حوزه انتخابات قرار دهند.
وی تصریح کرد: ضمانت میکنیم انتخابات بر مدار قانون و بیطرفی برگزار شود و در کنار هیاتهای نظارت قطعا سلامت انتخابات را تضمین میکنیم، کمیته امنیت انتخابات هم در صحنه است تا این رویداد مهم در کمال آرامش و امنیت برگزار شود.
ملانوری گفت: در زمینه رقابت و مشارکت، رقابت زمانی به وجود میآید که زمینه فعالیت احزاب و نخبگان شکل بگیرد که در تحقق مشارکت هم بسیار مهم است.
وی افزود: مشارکت در انتخابات مهم است چون افرادی که با مشارکت بالا انتخاب میشوند پشتوانه محکمتری برای انجام کار و مسئولیت خواهند داشت.
وی بیان کرد: دولت و شورایی که شکل میگیرند نتیجه رای مردم است و نظام جمهوری اسلامی نیز بر پایه مشارکت و رای مردم شکل گرفته لذا مشارکت مردم در دورههای مختلف اساس و پایه انقلاب بوده است.
استاندار خراسان جنوبی اظهار داشت: مسوولان اجرایی نسبت به حمایت از حزب یا جریان خاص سیاسی منع شدهاند زیرا اینها شائبه ایجاد میکند، حرام شرعی و خلاف قانون است.
وی گفت: اما ایفای نقش در مشارکت مردم یک وظیفه است و با توجه به اینکه تریبونهای نظام در اختیار مدیران است باید با خدمت و تبیین شرایط فعلی کشور و مواضع نظام زمینه آگاهی هرچه بیشتر و رشد عقلانیت سیاسی را فراهم کنیم تا مردم در ارتباط با اصل قانون پای صندوقهای رای بیایند.
ملانوری افزود: اینکه مردم پای صندوقهای رای بیایند کار ما است و اگر ما تریبون نظام نباشیم بقیه جای ما را پر میکنند و بیانگیزگی و یاس را بین مردم ایجاد میکنند.
وی تصریح کرد: اقتدار کشور و نظام مرهون همین رایها است و تمامی پیشرفتها در حوزههای مختلف علمی، نانوفناوری، هستهای، صنعت و معدن مرهون تلاش دولتهایی است که در این ۴۲ سال خدمت کردند اما دشمنان که به ما خدمتی نکردند و اگر توسعهای افتاده از همین مسیر بوده است.
استاندار خراسان جنوبی گفت: امروز در بسیاری از حوزهها رتبه برتر جهان را داریم و در حوزه مدیریت کرونا با وجود تحریمها و سایر مشکلات جزو بهترین رتبههای جهان هستیم.
وی افزود: اینکه چه کسی رای بیاورد به دست مردم است اما اکنون که تریبون در دست من و شما است باید برای تبیین شرایط کشور و حکومت مردم بر مردم و ارتقای نظام و ولایت تریبوندار نظام باشیم.
شعار سال اولویت برنامهریزی و ارزیابی است
استاندار خراسان جنوبی گفت: محور برنامههای ما و مدیریت اجرایی استان شعار سال است و حرکت و برنامهریزیها بر مسیر تولید، پشتیبانیها و مانعزداییها قرار دارد.
وی ادامه داد: منظور از تولید فقط معدن و صنعت نیست بلکه بخشهای دیگر همچون تولید علم، تولید فرهنگ و بخش سیاسی همچون انتخابات در این عرصه قرار میگیرد.
ملانوری گفت: مصوب کردیم که دستگاههای اجرایی استان باید برنامه عملیاتی یک ساله بر محور شعار سال داشته باشند و بدو ورود به استان نیز شعار "تدبیر، تلاش و توسعه" انتخاب شد.
وی تصریح کرد: ما در استان محور و الگوی رفتاری داریم که تدبیر و تلاش کنیم تا به توسعه همهجانبه برسیم.
استاندار خراسان جنوبی یادآور شد: توجه به مسایل فرهنگی و اجتماعی استان براساس تاکیدات مستمر مقام معظم رهبری و توجه به پیوستهای فرهنگی در تمامی برنامههای اجرایی نکتهای ضروری است و باید به مباحث کلی و آسیبهای جامعه نیز توجه جدی داشته باشیم.
وی گفت: امروز کرونا را مدیریت میکنیم اما اقدامات ما میتواند در پسا کرونا آسیبهایی را ایجاد کند از جمله تلفنهای همراه که بین دانشآموزان و فضای مجازی قرار گرفته میتواند تبعات فراوانی را برای این افراد داشته باشد.
استاندار خراسان جنوبی بیان کرد: اگر در دوره کرونا برخی مشاغل را مجبوریم تعطیل کنیم باید فکر کنیم افرادی که تعطیل میشوند و در خانه ماندند چه تاثیرات روحی و روانی را متحمل میشوند.
وی افزود: مدیریت صنعت، معدن، انرژی، تعلیم و تربیت، بهداشت و سلامت و سایر حوزهها بدون پیوست فرهنگی محقق نمیشود.
ملانوری گفت: در بعضی موضوعات حوزه اجتماعی رتبه خوبی نداریم برای مثال در بعضی معلولیتها رتبه اول کشور را داریم زیرا در حوزه پیشگیری مداخلات جدی انجام نشده است.
وی افزود: باید سند جامع پیشگیری از معلولیت هرچه سریعتر آماده شود تا براساس آن اقدام و مداخله جدی داشته باشیم و به مردم کمک کنیم.
از ظرفیت رسانهها استفاده شود
استاندار خراسان جنوبی گفت: هیچ موضوع کاری و اجرایی به جز مباحث امنیتی محرمانه نیست و باید از ظرفیت رسانهها برای اطلاعرسانی استفاده کنیم.
وی تصریح کرد: ظرفیت خوبی به لحاظ رسانهای در استان خراسان جنوبی وجود دارد که باید مدیران ارتباطگیری کنند بخصوص در ایام کرونا باید اطلاعرسانی مدیریت شود.
ملانوری افزود: در بحث منابع آبی تا قبل از بارندگیهای اخیر ۴۰ میلیمتر در سال آبی جاری به ثبت رسیده بود و میانگین بلندمدت استان ۱۱۰ میلیمتر است اما این چند روز بارندگی نسبتا مناسبی داشتیم که جبران خشکسالی را نمیکند.
وی گفت: استان را در حوزه خشکسالی باید مدیریت کنیم که هم در زمینه آب شرب و هم آب کشاورزی مدیریت منابع آبی را به طور جدی در دستور کار قرار دهیم و این بخش جدی گرفته شود.
استاندار خراسان جنوبی اضافه کرد: از اول خرداد ساعات کاری ادارات استان تغییر میکند زیرا نمیخواهیم یک واحد تولیدی تعطیل شود بنابراین در ادارات، میدانها و پارکها باید مصرف برق را کاهش داد اما میز خدمت ادارات باید تا پایان ساعت قبلی دایر باشد.
اهمیت رعایت پروتکلهای بهداشتی
وی گفت: هنوز درگیر کرونا هستیم و تا واکسیناسیون کامل باید پروتکلهای بهداشتی رعایت شود تا این بیماری کنترل شود.
ملانوری گفت: کادر درمان رنج و سختی را تحمل کردند و بازاریان به شدت ضربه خوردند که توقع داریم پروتکلها رعایت شود، در شبهای قدر بعضی مساجد رعایت کردند اما برخی رعایت نکردند ما هم میخواهیم مراسم باشکوه برگزار شود اما الان برای تامین سلامت مردم چارهای نداریم.
وی اظهار داشت: در حوزه اصناف تصمیمات خوبی در استان گرفته شد که تمامی معوقات اصناف تا ۱۲ قسط به پایان تسهیلات منتقل شود و به تعدادی که آسیب جدی دیدند، تسهیلات بلاعوض تعلق گیرد همچنین به مالیات اعلام کردیم هرچه اصناف اظهارنامه دادند مورد قبول قرار گیرد و انشعابات واحدهای صنفی ۲ هفته بعد از پایان محدودیت قطع نشود.
استاندار خراسان جنوبی افزود: برای اینکه همه ظرفیتهای استان را حول یک محور جمع کنیم، ستاد توسعه خاوران راهاندازی شد و دستورالعمل ما مورد تایید وزارت کشور قرار گرفته و به استانهای کشور ابلاغ شده است.
وی با بیان اینکه مسیر را پیدا کردیم گفت: تفاهمنامههای سرمایهگذاری به زودی امضا میشود و در نظر داریم سرمایهگذاران واقعی را جذب کنیم.
ملانوری اظهار داشت: طرحها در استان شناسایی، آماده و استعلامات مورد نیاز بینام انجام میشود و در حال حاضر ۹ طرح آماده واگذاری به سرمایهگذار است.
وی به مدیران تاکید کرد: ستاد توسعه خاوران را جدی بگیرید زیرا حرکتی جهادی است تا توسعه را محقق کنیم.
در این نشست که با حضور معاونان استاندار، مدیران کل ستادی استانداری و جمعی از مدیران کل دستگاههای اجرایی برگزار شد، مدیرکل ثبت اسناد و املاک، مدیر امور شعب بانک مسکن، مدیرعامل سازمان همیاری شهرداریهای خراسان جنوبی، مشاور و مدیرکل روابط عمومی استانداری و مدیرکل اداری و مالی استانداری خراسان جنوبی نیز معرفی شدند.
با توجه به محدودیتهای کرونا برخی مدیران اجرایی و فرمانداران استان نیز به صورت ویدئوکنفرانس در اولین نشست شورای اداری استان در سال جاری حضور داشتند.