تاریخ انتشار: ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۰ - ۱۸:۰۰

شهرری ـ ایرنا ـ رییس اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان ری با اشاره به ممارست و پیگیری شخصیت شیخ صدوق در امور علمی مانند جمع‌آوری و انتقال حدیث به نسل‌های بعد خود، گفت: این شخصیت بزگوار می تواند الگوی رفتاری و عملی خوبی برای نسل جوان کشور باشد.

حجت الاسلام سید محمد سیدی روز چهارشنبه به مناسبت ۱۵ اردیبهشت ماه سالروز بزرگداشت ابوجعفر محمدبن علی بن بابویه قمی ملقب به (شیخ صدوق) در گفت وگو با خبرنگار ایرنا، اظهار داشت: معرفی شخصیت و سیره اینگونه دانشمندان و بزرگان مکتب تشییع می تواند موجب الگو برداری نسل جوان از این افراد شود.

وی با بیان اینکه شیخ صدوق از علمای شیعه در قرن چهارم هجری قمری بود که بزرگترین محدث و فقیه مکتب حدیثی قم به شمار می‌آید، خاطرنشان کرد: شیخ صدوق (ره ) یکی از شخصیت های بزرگ جهان اسلام و از عالمان برجسته مکتب تشییع محسوب می شود که هم اکنون نیز کتاب من لایحذر ایشان یکی از کتب اربعه اصل شیعه می باشد.

سیدی اضافه کرد: هم اکنون دشمنان از هر ابزاری برای به انحراف کشاندن جوانان استفاده می کنند معرفی درست و دقیق مشاهیر مانند شیخ صدوق می تواند چراغ راه و الگوی خوبی برای جوانان باشد.

این مسئول  با بیان اینکه اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان ری به دنبال ساماندهی محوطه آرامستان ابن بابویه و توسعه شبستان شیخ صدوق است، افزود: معرفی شخصیت علمی و اخلاقی شیخ صدوق، گسترش فعالیت های قرآنی و معرفی شخصیت های برجسته دفن شده در آرامستان ابن بابویه از اقدامات در حال انجام اداره اوقاف است.

سیدی یادآور شد: تمامی هزینه های ساماندهی و توسعه شبستان بقعه شیخ صدوق از محل درآمدهای بقاع متبرکه تامین می شود و هیچگونه کمکی در این خصوص به اداره اوقاف و امور خیریه نمی شود.

به گزارش ایرنا، ابوجعفر محمدبن علی بن بابویه قمی ملقب به (شیخ صدوق) یکی از بزرگترین مرزبانان حماسه جاوید و خدمتگزاران مکتب اهل بیت (ع) و از شاخص ترین دانشمندان جهان اسلام است که عمر خود را در راه خدمت به فقه و حدیث شیعه و پاسداری از فرهنگ مهدویت صرف کرد.

این عالم ربانی که در صف اول محدثین و علمای اثناعشر جای دارد و به عنوان یکی از ارکان فقه شیعه به شمار می رود.پس از گذشت ۱۰ قرن از وفات این محدث بزرگ شیخ صدوق، برکات آثار و خدماتش باعث شده تا ۱۵ اردیبهشت را به عنوان روز بزرگداشت شیخ صدوق نامگذاری کنند.

شیخ صدوق در سال های ۳۰۶ یا ۳۰۷ هجری قمری در خاندان علم و تقوی در شهر مذهبی قم دیده به جهان گشود. پدر بزرگوار شیخ صدوق، علی بن حسین بن موسی بن بابویه از علما و فقه های بزرگ زمان خود بود. گرچه در آن روزگار، عالمان و محدثان بسیاری در قم می زیسته اند ولی پرچم هدایت و مرجعیت بر دوش این عالم عابد و محدث زاهد یعنی علی بن بابویه (پدر شیخ صدوق ) بوده است.

پدر شیخ صدوق دکه ای کوچک در بازار قم داشت و از طریق کسب و کار و در نهایت زهد و عفاف، امرار معاش می نمود و در ساعاتی دیگر از روز در منزل خود به تدریس و تبلیغ احکام و نقل روایات می پرداخت.

جلالت شان و منزلت شیخ صدوق تا بدان پایه رسید که امام حسن عسگری (ع) طی نامه ای، او را با لقب(شیخ )، (فقیه )، (معتمد) مورد خطاب قرار داده و توفیقات او را برای کسب رضای پروردگار درخواست کرد.شیخ صدوق روزگار طفولیت و سنین جوانی را در دامان علم و فضیلت و تقوای خانوادگی اش سپری کرد و تحت تعلیم و تربیت پدر قرار گرفت، به گونه ای که به لحاظ تیزهوشی و حافظه فوق العاده قوی در مدتی کوتاه به قله های بلندی از کمالات انسانی دست یافت و توانست در کمتر از بیست سالگی، هزاران حدیث با سلسله سند آنها را حفظ نماید و از همه مهمتر به آنها عمل نماید.

پیکر مطهر این عالم ربانی در آرامستان ابن بابویه در شهرری مدفون است.