سنندج - ایرنا - معاون صنایع ‌دستی اداره‌ کل میراث ‌فرهنگی، گردشگری و صنایع ‌دستی کردستان گفت: در راستای توانمندسازی بانوان شاغل در حوزه صنایع ‌دستی، با رعایت پروتکل‌های بهداشتی ۱۴ دوره آموزشی به صورت کارگاهی و محدود در روستاهای هدف صنایع‌دستی استان برگزار شد.

فرهاد حامدی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به تاثیرگذاری آموزش در رونق و توسعه صنایع‌دستی اظهار داشت: این دوره‌های آموزشی در روستاهای هدف صنایع‌دستی استان شامل بیساران، احمدآباد، چور و ننه، ننله، قلیان، گاورود و تودار صمدی برگزار شد.

وی به اعزام ۱۰ نفر مربی خبره برای برگزاری این دوره‌ها اشاره کرد و افزود: رشته‌های بومی شامل کلاش‌بافی، کردی دوزی، گلیم‌بافی، معرق چوب و البسه محلی در این ۱۴ روستا با توجه به پتانسیل‌ها و امکانات موجود، به بانوان و سایر علاقه‌مندان آموزش داده شد.

معاون صنایع ‌دستی اداره‌ کل میراث ‌فرهنگی، گردشگری و صنایع ‌دستی کردستان، برگزاری کارگاه آموزشی به صورت آنلاین را از دیگر برنامه‌های در دست اقدام عنوان کرد و گفت: با توجه به برگزاری موفق این دوره‌ها این معاونت در حال برنامه‌ریزی برای اجرای دوره‌های بیشتر در سایر روستاهای هدف صنایع‌دستی استان با رعایت پروتکل‌های بهداشتی است.

بیش از ۴۰ هزار هنرمند کردستانی در نزدیک به ۵۰ رشته صنایع ‌دستی(۲۱ رشته‌ بومی) فعالیت دارند. ۱۴ هزار و ۵۰۰ نفر از این تعداد در سامانه معاونت میراث‌فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری دارای شناسه فعالیت هستند که از این تعداد، سه هزار و ۶۰۰ نفر بیمه تامین اجتماعی دارند.

استان کردستان دارای یک هزار و ۵۲۰ اثر تاریخی شناسایی شده شامل آثار باستانی، غارهای طبیعی، درختان کهنسال، میراث منقول، قنات و مکان های طبیعی بوده که ۸۷۸ اثر ثبت شده استان در فهرست آثار ملی شامل شامل ۷۷۳ اثر غیر منقول (شامل آثار تاریخی، تپه، محوطه و بنا)، ۲۰ مورد میراث طبیعی، ۶۲ مورد میراث معنوی و ۲۳ مورد میراث منقول است.