شیراز- ایرنا- تلاش‌ها برای ایجاد مناطق ویژه اقتصادی در لار و فسا به عنوان مصوبه سفر اردیبهشت‌ماه ۱۳۸۷ مقام معظم رهبری به استان فارس به ثمر نشست و این موضوع در مجمع تشخیص مصلحت نظام به تصویب رسید.

مدیرکل دفتر هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس پنجشنبه با اشاره به نقش مناطق ویژه اقتصادی در توسعه اقتصادی استان‌ها گفت: ایجاد منطقه ویژه اقتصادی لار در دو مقطع زمانی سال های ۱۳۹۲ و ۱۳۹۶ به تصویب مجلس شورای اسلامی رسیده بود اما موضوع در هر دو مقطع در پی ایرادات شورای نگهبان به لایحه ایجاد هشت منطقه آزاد و ۱۳ منطقه ویژه اقتصادی، مختومه باقی ماند.
پایگاه اطلاع رسانی استانداری فارس در مطلب ارسالی خود از قول خادم حمزه افزود: این لایحه در سال‌های ۹۷ و ۹۸ در مجلس شورای اسلامی چند مرتبه مطرح و تصویب شد که در هر مرتبه شورای نگهبان آن را رد کرده بود و نهایتاً در اردیبهشت ۱۳۹۹ موضوع به مجمع تشخیص مصلحت نظام ارجاع شد.
وی افزود: با توجه به نقش و جایگاه این مناطق و تاکید استاندار فارس، موضوع به طور مستمر از سوی استانداری مورد پیگیری قرار گرفت که منجر به حضور تیم کارشناسی کمیسیون اقتصاد کلان، بازرگانی و اداری مجمع تشخیص مصلحت نظام  و نماینده شورای عالی مناطق آزاد تجاری- صنعتی و ویژه اقتصادی در استان فارس در روزهای ۱۳ و ۱۴ اسفندماه ۱۳۹۹ شد.
مدیرکل دفتر هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس گفت: در این راستا، از شهرستان های فسا و لارستان بازدید میدانی صورت گرفت و همه مستندات و مکاتبات سال های گذشته به همراه گزارش توجیهی ایجاد مناطق مزبور به منظور بررسی مجدد و اخذ تصمیم نهایی در نشست مجمع تشخیص مصلحت نظام، تحویل این تیم شد که در نهایت در جلسه پانزدهم اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۰ این مجمع، مورد تایید قرار گرفت و مناطق مذکور تصویب شد.
خادم حمزه ادامه داد: مناطق ویژه اقتصادی امروزه نقش و جایگاه ویژه ای در توسعه اقتصادی منطقه ای دارند به طوری که با توجه به آمارها و ارقام در داخل و خارج از کشور، ایجاد این مناطق در شاخص های مختلفی چون درآمد افراد، اشتغال، تثبیت و ماندگاری افراد در محل سکونت خود و جلوگیری از مهاجرت به شهرها، ایجاد زیرساخت های ارتباطی و امکانات و خدمات زندگی و... تاثیر به سزایی دارد.
بنا بر این گزارش، منطقه ویژه اقتصادی لارستان با گرایش صنعتی، تجاری و خدماتی و با محوریت صنایع پایین دستی پتروشیمی بوده و میزان اراضی مدنظر جهت ایجاد منطقه مزبورحدود ۹۴۸ هکتار است و به لحاظ موقعیت جغرافیایی، در محور لار-بندرعباس، در ۱۰ کیلومتری شرق شهر لار قرار دارد.
این منطقه ویژه در افق چشم انداز ۱۴۱۵ منطقه ای پیشرو در حوزه صنعت و خدمات به ویژه صنایع گاز، پتروشیمی، شیمیایی، صنایع پایین دستی و پشتیبان بنادر ساحلی به عنوان بندر خشک هدفگذاری شده است.
همچنین منطقه ویژه اقتصادی فسا با توجه به میزان قابل ملاحظه تولید محصولات کشاورزی در شهرستان فسا و شهرستان های همجوار آن با گرایش اصلی صنایع تبدیلی کشاورزی و گرایش فرعی صنایع پتروشیمی به تصویب رسیده است.
بنا بر مطالعات اولیه، منطقه ویژه اقتصادی لار در فاز اول در مساحتی به وسعت ۳۰۰ هکتار از اراضی ملی معروف به پلاک عمادآباد ایجاد خواهد شد.
شهرستان لار در فاصله ۳۷۸ کیلومتری و شهرستان فسا در ۱۳۰ کیلومتری جنوب شرق شیراز واقع است.