حجت الاسلام علی اکبر نوایی روز چهارشنبه در گفتگو با خبرنگار ایرنا افزود: انتخابات یک مسئله بیرونی و یک مسئله داخلی دارد بطوریکه در بیرون هم دوستان انقلاب و هم دشمنان مواضع خاص و معیار خود را براساس انتخابات شکل میدهند. دشمنان از حضور اندک مردم خوشحال میشوند و تحلیل میکنند که مردم با نظام نیستند و بر عکس حضور پرشمار باعث میشود دشمنان مایوس شوند.
وی ادامه داد: گروه دیگری که چشم به انتخابات ایران دارند دوستداران انقلاب هستند. انقلاب ما در دنیای امروز دوستداران بیشماری دارد بطوریکه پایان نامه های کارشناسی ارشد و دکتری بسیار در دنیا در باره انقلاب اسلامی نوشته میشود که نشانگر اهمیت انقلاب برای آنهاست. بنابراین شرکت پرشور، دوستان انقلاب را خوشحال میکند.
این استاد حوزه و دانشگاه با بیان اینکه شرکت در انتخابات به فرموده رهبر معظم انقلاب زیرساخت اقتدار کشور است گفت: تعداد دشمنان داخلی زیاد نیست و در برابر سیل خروشان ملت نمی توانند کاری انجام دهند. البته باید هوشیار باشیم زیرا دشمنان همانطور که توطئه های سال ۷۸ و ۸۸ را طراحی کردند باز هم در فکر توطئه های جدید هستند و بیکار نخواهند نشست.
وی، شرکت آگاهانه در انتخابات را ضروری دانست و افزود: باید از انتخابات گذشته درس عبرت بگیریم و فردی را انتخاب کنیم که وارسته، سالم، مومن، انقلابی، عدالت پیشه، متعهد به انقلاب و ولایت فقیه و زحمت کشیده باشد و مرفه بی درد نباشد. همچنین باید معتقد به اسلام و مذهب تشیع و انقلاب باشد.
حجت الاسلام نوایی با بیان اینکه انتخابات و حضور مردم در آن برای کشور امنیت ساز است ادامه داد: دشمن با ایجاد داعش میخواست داخل کشور را به هم بریزد و تا ۷۰ کیلومتری کشور هم آمد اما جرات نکرد نزدیکتر شود. این امنیت بستگی به حضور مردم دارد.
وی، سالم برگزار شدن انتخابات را از ویژگیهای انتخابات برشمرد و گفت: خدشه در انتخابات خیانت است. خدشه در انتخابات به این معناست که ما بلندگوی دشمن را در دست گرفتهایم و هرچه آنها میگویند ما تکرار میکنیم.
معاون نخبگانی حوزه علمیه خراسان افزود: تحلیل ما در انتخابات باید مبتنی بر معیار باشد و شاخص و معیار نیز اصول انقلاب و بیانات رهبر معظم انقلاب است، ما باید تحلیل درست ارائه دهیم و فرمایشات معظم له را فصل الخطاب قرار دهیم.
وی ادامه داد: نکته دیگری که در انتخابات اهمیت دارد وعدههای انتخاباتی است که این وعده ها باید ممکن و شدنی همراه با واقعیت باشد. نامزدهای انتخاباتی نباید وعدههای فریبنده و به دور از واقعیت و خارج حوزه اختیارات خود بدهند.
حجت الاسلام نوایی گفت: کسانی که داوطلب نامزدی انتخابات میشوند باید برنامه کلان، منطقی، قابل اجرا و منطبق با واقعیتهای موجود کشور داشته باشند. احساس وظیفه نامزدهای انتخاباتی با برنامههای آنها سنجیده میشود.
وی افزود: برای نامزدهای انتخاباتی باید مسئله ولایت فقیه به عنوان فصل الخطاب حرکت انقلاب اسلامی و معیار مشروعیت نظام اسلامی در حوزه نظر و عمل، حل شده باشد. همچنین قانون اساسی را به تمام معنا قبول داشته و در خدمت مردم باشند و گرایش به حل مشکلات کشور در سخنان آنها فهمیده شود.
این استاد حوزه و دانشگاه با بیان اینکه قانون اساسی سند افتخار و میثاق ملی است ادامه داد: برنامههای نامزدها باید در راستای حل مشکل گرانی، افزایش تولید، رفع موانع تولید و بهبود وضعیت معیشت جامعه باشد. نامزدها نباید طوری حرف بزنند که قانون اساسی را زیر سوال ببرند.
انتخابات سیزدهمین دوره ریاست جمهوری و ششمین دوره شوراهای اسلامی شهر و روستا بطور همزمان ۲۸ خرداد ماه امسال در سراسر کشور برگزار می شود.