محمدعلی واقعی روز چهارشنبه در دومین نشست شورای آموزش و پرورش استان خراسان جنوبی در سال ۱۴۰۰ که به ریاست استاندار برگزار شد، افزود: سال گذشته ۱۵۰ نفر از دانشآموزان استان به مرحله دوم المپیادهای کشوری راه یافتند و در سال جاری نیز ۱۵۱ دانشآموز به این مرحله رسیدند که نشاندهنده تلاش معلمان، دانشآموزان و خانواده آنان است.
وی بیان کرد: باید به مجموعه ما کمک و مساعدت شود تا بتوانیم از اساتید برای پرورش نخبهپروری و کسب افتخارات برای استان و کشور کمک بگیریم.
دبیر شورای آموزش و پرورش استان خراسان جنوبی گفت: در زمینه حمایت از دانشآموزان نخبه برای راهیابی به المپیادها پارسال فقط ۱۲ میلیون تومان داشتیم و حتی برای ایاب و ذهاب آنان نیز با مشکل مواجه بودیم.
وی افزود: نیازمند حمایت و مساعدت ویژه هستیم تا حضور دانشآموزان استان در المپیادهای علمی کیفیتر باشد و در این خصوص برای دعوت اساتید و سایر برنامههای کیفی به ۵۰۰ میلیون تومان اعتبار نیاز داریم.
واقعی با اشاره به لزوم ضد عفونی حوزههای امتحانی دانشآموزان پایههای نهم و دوازدهم که باید به صورت حضوری برگزار شود، گفت: برای خرید ماسک و ماده ضد عفونیکننده در این حوزهها مانند سال گذشته نیازمند کمک استانداری هستیم و نیاز به خرید ۱۰ هزار ماسک و ۱۰ هزار لیتر ماده ضد عفونیکننده داریم.
وی بیان کرد: از ابتدای سال گذشته تاکنون ۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان برای رعایت نکات بهداشتی از جمله خرید ماسک و ضد عفونی کردن مدارس اختصاص دادهایم و تاکنون ۲۱۰ هزار ماسک بین مدارس استان توزیع شده است.
مدیرکل آموزش و پرورش خراسان جنوبی در ادامه این نشست راهاندازی پیشدبستانی برای دانشآموزان با نیاز ویژه در مرکز استان را ضروری دانست و گفت: مراکز پیشدبستانی و مهدکودکها با فرمایش مقام معظم رهبری تحویل آموزش و پرورش شدهاند و در استان مراکز پیشدبستانی دانشآموزان عادی را داریم ولی مرکز آموزش و توانبخشی برای دانشآموزان معلول را نداریم که نیاز ویژه مرکز استان است.
وی عنوان کرد: احداث مدرسه ۶ کلاسه مشکل این دانشآموزان را رفع میکند تا در این مرکز به آنان خدمات گفتار، کاردرمانی و مشاوره تخصصی هم ارائه شود.
واقعی افزود: یکی از کارهای مهمی که در بخش آموزش استان انجام شده، تقویت بنیه علمی دانشآموزان با استفاده از شبکه شاد است و معلمان به عنوان تلاشگران عرصه تعلیم و تربیت و مدافعان بیسنگر در این شرایط سخت کرونا با تلاش بیوقفه خود اجازه ندادند که کلاسهای درس تعطیل شود.
وی با اشاره به فوت پنج معلم شاغل استان در اثر کرونا تصریح کرد: در این شرایط سخت این تلاش و ایثار معلمان بود که اجازه نداد نظام آموزشی آسیب ببیند و با وجود همه سختیها و کمبودها، کلاسهای درس تعطیل نشد.
دبیر شورای آموزش و پرورش استان خراسان جنوبی گفت: شیوع ویروس کرونا مشکلات خاصی را برای تمام جامعه به دنبال داشت به نحوی که در بخش آموزش و پرورش، آموزشهای مجازی جایگزین آموزشهای حضوری شد.
وی اظهار داشت: هرچند کلاس درس حضوری تاثیرگذاری متفاوتی دارد اما معلمان با ایثارگریهای خود در این شرایط سخت تلاش کردند آموزشها به بهترین صورت ارائه شود و به تعبیری یک سال خاص و ویژهای را پشت سر گذاشتند و به جرات میتوان گفت که معلم و مدرسه جایگزینی ندارند و معلم جایگزین همه نداشتهها است.
در این نشست مقرر شد درخصوص احداث مدرسه برای کودکان پیشدبستانی با نیازهای ویژه از محل کمک خیرین اقدام شود و پیگیریهای لازم را اداره کل نوسازی مدارس انجام دهد.