اعلامیه بالفور نامهای تاریخی است که در تاریخ ۲ نوامبر ۱۹۱۷ میلادی توسط "آرتور جیمز بالفور"، وزیر خارجه بریتانیا، خطاب به "والتر روتشیلد"، سیاستمدار یهودی و عضو مجلس عوام بریتانیا نوشته شد و در آن از موضع مثبت دولت بریتانیا برای «ایجاد خانه ملی برای یهودیان در سرزمین فلسطین» خبر داده است.
پس از اشغال بیشتر سرزمین فلسطین توسط رژیم غاصب صهیونیستی و آواره شدن میلیون ها فلسطینی ها و مهاجرت اجباری به کشورهای اردن، سوریه و لبنان متاسفانه حمایت جدی کشورهای اسلامی از فلسطین رخ نداد هر چند در سال ۱۹۷۳ جنگ ۶ روزه اعراب و اسرائیل که به یوم الگیپور معروف شد حرکتی شکست خورده در این راستا بود ولی قرارداد صلح بین انور سادات رئیس جمهور مصر و مناخیم بگین نخست وزیر رژیم صهیونیستی با حمایت "جیمی کارتر" رئیس جمهور وقت آمریکا و به رسمیت شناختن رژیم صهیونیستی توسط سادات در قرارداد کمپ دیوید و سپس شاه حسین اردنی عملا آرمانهای فلسطین را به فراموشی می سپرد.
پیروزی انقلاب اسلامی ایران و موضع قاطع در برابر رژیم صهیونیستی موجب تحول جدی در منطقه شد، نهضت ها و گروه های اسلامی امیدوار شدند و رژیم صهیونیستی نه اینکه هم پیمان خود در منطقه را از دست داده بود بلکه به عنوان دشمنی در مقابلش قد علم کرده بود.
امام خمینی در ۱۶ مرداد ۱۳۵۸، مطابق با ۱۳ رمضان ۱۳۹۹ پس از بمباران جنوب لبنان توسط نیروهای دفاعی رژیم صهیونیستی، طی پیامی خطاب به مسلمانان ایران و جهان، از آنها خواستند تا آخرین جمعهٔ ماه رمضان را به عنوان «روز قدس» انتخاب کنند و در این روز همبستگی خود را در حمایت از «حقوق قانونی مردم مسلمان فلسطین» به نمایش بگذارند.
پس از پیام امام همه ساله ملت های مسلمان جهان در روز جمعه آخر ماه مبارک طی راهپیمایی و اجتماعات گسترده انزجار خود از رژیم صهیونیستی و قدرت امت اسلام را به نمایش می گذارند که موجب امید بخشی به گروه های مقاومت و مدافعان آرمان فلسطین شده است.
قطعا در آینده نزدیک رژیم صهیونیستی در جغرافیای منطقه جایگاهی نخواهد داشت و همانطور که مقام معظم رهبری در اسفند سال ۹۴ فرمودند: "رژیم صهیونیستی ۲۵ سال آینده را نخواهد دید" پایان عمر آن رژیم غاصب به کمتر از ۱۹ سال رسیده است.
البته نقش جبهه مقاومت و سپاه قدس و اقدامات سردار شهید سلیمانی در تجهیز و تقویت گروه های فلسطینی بی بدیل بوده و در نابودی رژیم صهیونیستی سرعت بالایی به خود گرفته است.
البته جای تاسف است که برخی کشورهای ذلیل حوزه خلیج فارس به آرمان های فلسطین خیانت و روابط دیپلماتیک با رژیم صهیونیستی برقرار کرده که قطعا در آینده شاهد خیانت های آن رژیم منحوس خواهند بود و باید پاسخگوی ملت های خود و امت اسلام باشند.
حوادث اخیر در سرزمین های اشغالی، انفجار در کارخانه ساخت پیشران موشک، اصابت موشک به مراکز حساس نظامی در نزدیکی سایت هسته ایی دیمونا، عدم توانایی در رهگیری موشک ها و شکسته شدن تابوی گنبد آهنین، حادثه پل در مراسم مذهبی روستای میرون، انفجار کشتی رژیم صهیونیستی، انهدام مرکز جاسوسی رژیم صهیونیستی در عراق، فساد مالی سران خصوصا نخست وزیر کنونی و همسرش و بحران سیاسی در داخل که مدت مدیدی است نتوانستند دولت جدید تشکیل بدهند بخشی از اتفاقاتی است که سرزمین های اشغالی را به خود مشغول کرده و موجب وحشت ساکنین آن سرزمین شده و مهاجرت معکوس را رقم زده است.
امروز آنچه مهم است رقابت بین دیپلماسی و میدان در منطقه است آنچه در طول بیش از هفتاد سال در منطقه خاورمیانه گذشته و هیچ وقت دیپلماسی، آورده ایی برای مردم فلسطین نداشته بلکه این میدان است که امروز رژیم صهیونیستی را به زانو در آورده و قدرت مقابله ۲ روزه را در مقابل گروه های مقاومت از دست داده است.
امروز سفارش ما به ملت های آزاده دنیا این است در مقابل ستمگران و استکبار بایستند که نظام سلطه به جز زبان زور چیزی را نمی فهمد و راه نجات مقاومت است و نتیجه دیپلماسی با سلطه گران به جز خفت و خواری چیزی به ارمغان نخواهد آورد.
*حجت الاسلام علی مراد کیانی _ رییس تبلیغات اسلامی شهرستان همدان