گرگان - ایرنا - مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب گلستان بابیان اینکه ۳۹ درصد مشترکان این شرکت در ۲ گروه پُر و بد مصرف قرار دارند و ماهانه بیش از ۱۵ مترمکعب آب مصرف می‌کنند، تصریح کرد: این دو گروه به تنهایی ۶۴ درصد آب شرب استان را مصرف می‌کنند.

بهزاد هرمزی روز پنجشنبه در نشست خبری با موضوع مدیریت مصرف آب و گذر از تنش آبی تابستان ۱۴۰۰ اظهار داشت که مطابق شاخص وزارت نیرو و نیز الگوی مصرف آب، هم اکنون ۱۲ درصد مشترکان شرکت آب و فاضلاب گلستان بین صفر تا پنج مترمکعب (کم مصرف)، ۴۹ درصد بین پنج تا ۱۵ مترمکعب (خوش مصرف)، ۳۶ درصد بین ۱۵ تا ۳۰ مترمکعب (پرمصرف) و ۳ درصد بیش از ۳۰ مترمکعب (بدمصرف) آب مصرف می‌کنند.

وی گفت: درصورتی که مشترکین پُرمصرف و بدمصرف شرکت آب و فاضلاب گلستان که ۳۹ درصد هستند و به ترتیب ۵۲ و ۱۲ درصد آب شرب استان را مصرف می‌کنند، تنها ۱۵ درصد در مصرف آب صرفه جویی نمایند، بخش قابل توجهی از مشکل کمبود آب شرب این استان شمالی بویژه در فصل تابستان برطرف خواهد شد.

هرمزی بابیان اینکه گلستان با کمبود آب شرب به میزان روزانه هزار و ۵۰۰ لیتر بر ثانیه مواجه است، اضافه کرد: کاهش بارش‌های سال آبی جاری و مصرف بی رویه آب، احتمال خشکسالی در تابستان امسال را دو چندان کرده است بنابراین صرفه جویی و مدیریت مصرف آب برای گذر از شرایط امسال، کاملا ضروری است.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب گلستان ادامه داد: هم اکنون ۹۸ درصد منابع آب شرب استان از چاه‌ها و منابع آب زیرزمینی تامین می‌شود که به سبب کاهش بارش‌های سال آبی جاری و نیز استفاده بی رویه آب در بخش کشاورزی، آب دهی آنها ۱۵ تا ۲۰ درصد کاهش یافته و تامین آب از این منابع را نیز با مشکل مواجه کرده است.

وی بابیان اینکه گلستان ۳۵ هزار حلقه چاه آب دارد که ۱۳ هزار حلقه آن غیرمجاز است، گفت: از مجموع چاه‌های مجاز و غیرمجاز استان، تنها ۶۰۰ حلقه آن جهت تامین آب شرب مردم گلستان و بقیه در بخش کشاورزی مورد استفاده قرار می‌گیرند.

هرمزی اضافه کرد: با اینکه گلستان مستعد کشت شالی نیست و تنها در ۱۵ هزار هکتار از اراضی استان می‌توان کشت شالی انجام داد اما سال گذشته براساس آمارهای موجود حدود یک صد هزار هکتار از اراضی این استان شمالی زیر کشت شالی رفت و آب زیادی برای این محصول مورد مصرف کشاورزان قرار گرفت.

وی تصریح کرد: هر چند کشت شالی به علت قیمت محصول برنج سود خوبی دارد اما این سود به قیمت از دست دادن منابع آبی است و اکنون شاهد فرونشست زمین در برخی مناطق دشت گرگان هستیم.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب گلستان درخصوص وضعیت آب شرب مناطق روستایی نیز گفت: هم اکنون ۷۲ درصد روستاهای استان از آب شرب بهره‌مند هستند و به ۷۴ روستا به صورت سیار آبرسانی می‌شود.

هرمزی، اعتبار مورد نیاز برای آبرسانی به روستاهای فاقد آب شرب گلستان را ۲۰ هزار میلیارد ریال اعلام کرد و افزود: در صورت تامین بخشی از این منابع از محل صندوق توسعه ملی، می‌توان آب شرب ۴۰ روستا را تا پایان امسال تامین کرد.

به گفته وی، هم اکنون شرکت آب و فاضلاب گلستان ۳۰۸ میلیارد ریال از مشترکان خانگی، اداری، صنعتی، مراکز نظامی و نیروهای مسلح مطالبات دارد که ۲۴ درصد بیشتر از سال قبل است.

هرمزی ابراز امیدواری کرد که با آب‌گیری سد نرماب چهل چای مینودشت تا پایان فصل جاری بخش قابل توجهی از مشکل تامین آب شرب شهرستان‌های شرق گلستان و ۱۳۸ روستای این منطقه رفع شود ضمن اینکه با احداث سد شصت‌کلا و ایجاد آب شیرین‌کن در سواحل خزر می‌توان تا حدودی مشکل کمبود آب شرب اهالی این استان شمالی را نیز برطرف نمود.