دکتر شهرام حبیبزاده روز جمعه به ایرنا افزود: بعد از تزریق واکسن، طبیعی است که ممکن است یکی دو روزبرخی علائم مثل درد در محل تزریق، تب و تعریق و ...در افراد طول بکشد و بر اثر ماهیت خود واکسن این حالت اتفاق میافتد.
وی با بیان اینکه در تزریق نخست ایمنی کامل ایجاد نمی شود، اضافه کرد: سه هفته بعد از تزریق دوز دوم واکسن، ایمنی حاصل میشود و باید همچنان پروتکلهای بهداشتی به دقت رعایت شود.
وی بیان کرد: کسانی که واکسن دریافت میکنند نیز در معرض ابتلا به کرونا هستند، چون واکسن همیشه موثر نیست و درصد ایمنی واکسن ها متفاوت است، در حالت کلی تاثیر واکسن ها در ابتلا نیست بلکه تاثیر در میزان مرگ و میر است.
به گفته وی، در حال حاضر واکسیناسیون برای گروههای سنی ۸۰ سال به بالا و طبق تماس تلفنی یا پیامک از طریق بهداشت انجام می شود، در روز شنبه و یکشنبه هفته آینده، متولدین سال ۱۳۲۰ و پایینتر میتوانند با در دست داشتن کارت ملی به مراکز جامع سلامت ( مراکزی که دارای پزشک می باشد ) مراجعه کرده و واکسن دریافت کنند.
وی با بیان اینکه بهتر است افراد پس از تزریق واکسن 15 تا 20 دقیقه در محل منتظر بمانند، اضافه کرد: بیمارانی که شیمی درمانی شده و یا داروهای نقص ایمنی دریافت می کنند و همچنین بیماران پیوندی، حتما قبل از تزریق واکسن با پزشک خود مشورت کنند.
حبیبزاده در وضعیت فعلی استفاده ازماسک، را اصلیترین عامل پیشگیری از انتشار و انتقال بیماری کرونا ذکر کرده و گفت: اگر ماسک موثر نبود همه همکاران بیمارستانها بخصوص در بخشهای ویژه در همان روز اول به کرونا مبتلا میشدند.
او رعایت فاصله حداقل ۲ متری، برقراری تهویه و عدم برگزاری دورهمی را در پیشگیری از ابتلا به کرونا بسیار موثر دانست و اظهار کرد: در دورهمیهای خانوادگی معمولا از ماسک استفاده نمیشود.
به گفته وی، در این موارد اگر یک نفر مبتلا باشد ممکن است چند نفر دیگر را درگیر کند. حداقل تا پایان امسال، توصیه می کنیم ماسک نیز بعنوان یک پوشش اصلی استفاده شده و خودمان را با این شرایط تطبیق دهیم. تا زمانی که ۷۰ الی ۸۰ درصد جامعه واکسن دریافت کنند باید همچنان پروتکلهای بهداشتی رعایت شود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی ادامه داد: در حال حاضر بدنبال همکاری مردم و اصناف در رعایت پروتکلهای بهداشتی بهداشتی و محدودیتها شاهد کاهش در میزان بستری در استان هستیم اما اگر میزان رعایت پروتکلهای بهداشتی به ۹۰ درصد برسد شاهد وضعیت زرد در استان خواهیم بود.
حبیبزاده اضافه کرد: فعلا استان در وضعیت نارنجی است و بر این اساس، برگزاری هرگونه تجمع مانند عروسی ممنوع بوده و در شرایط زرد برگزاری با تعداد افراد محدود و رعایت شیوه نامههای بهداشتی، امکانپذیر خواهد بود.
وی همچنین از شهروندان استان و نامزدهای انتخابات شوراهای شهر خواست که تا صدور مجوزهای لازم تبلیغاتی، از برگزاری هرگونه تجمع و مجامع انتخاباتی خودداری نمایند.
استاندار اردبیل هم با اشاره به اینکه روند شیوع ویروس کرونا در استان نزولی است، بیان کرد: بنا به اعلام شبکه بهداشت شاهد کاهش منفی ۲۷ درصد از آمار شیوع ویروس کرونا استان هستیم که این رقم بسیار امیدوار کننده است.
اکبر بهنامجو اضافه کرد: با رعایت پروتکلهای بهداشتی از سوی مردم، روند شیوع ویروس کرونا در استان اردبیل شیب نزولی پیدا کرده است.
وی با بیان اینکه اکنون تعداد مراجعه کنندگان به بیمارستان ها و شبکههای بهداشت در استان کاهش یافته است، بیان کرد: این رویداد را مدیون همکاری تنگاتنگ مردم در رعایت فاصله گذاری اجتماعی و زدن ماسک هستیم و جا دارد از تلاشهای کار درمان و شبکه های بهداشت، بسیجیان و اصحاب رسانه نیز در این باره قدردانی کنیم.
به گزارش ایرنا، در ادامه روند کاهشی شیوع کرونا در استان اردبیل که از حدود ۶ هفته پیش آغاز شده، شهرستانهای کوثر، نیر، سرعین، نمین، اصلاندوز و بیلهسوار در وضعیت زرد و شهرستانهای خلخال، مشگینشهر، پارسآباد، اردبیل و گرمی در وضعیت نارنجی شیوع کرونا قرار گرفتهاند.
ابتلای جدید به کرونا در استان اردبیل نسبت به دو هفته گذشته روند کاهشی داشته و مجموع شمار بستریها نیز با ۱۶۲ مورد کاهش از ۶۳۳ نفر به ۴۷۱ نفر افت کرده است.